tisdag 7 juni 2011

Ommöblering i supervärme

Gomorron. Nu sitter jag här i mitt "nya" arbetsrum och har det bra. Ommöbleringen blev väldigt bra, rummet känns mycket större än tidigare. Men lätt var det inte. Och varmt var det. Jag hade både takfläkten och storfläkten på max och svetten rann. Jag har ett skrivbord som heter Galant från IKEA, och det väger minst ett ton. Känns det som.

När jag väl hade tagit ut allt utom möblerna ur rummet så kom den första prövningen, att lägga skrivbordet ner på högkant. Skrivbordet är 2,20 x 1,60 och väger ca 45 kg, så det var inte lätt att försöka lägga ner det själv. Jag stack ut huvudet genom ytterdörren och ropade in en granne i huset brevid, som kom och hjälpte mig. Sen fick jag montera bort en av skivorna för att kunna vrida bordet, innan jag satte ihop det igen. Sen kom nästa problem, att resa det igen. Kollade ut igen och hittade en annan granne som kunde hjälpa mig. Benen är sådana där A-ben där man kan bestämma längden själv genom en mysko skruvanordning. De är inte gängade, utan sitter men någon typ av packning. Givetvis så hade båda benen i ena änden släppt när vi vände bordet, och jag fick gå och hämta mitt vattenpass. Med grannen under bordet skruvandes och mig hållandes bordet så gick det till slut. Men jag hade aldrig klarat det själv.

In med alla pinaler och det blev jättefint! Alla sladdar skulle ordnas, och det är inte få med dator, skärm, roller-mouse, tangentbord, usb-högtalare och 4 externa hårddiskar... men jag tycker att jag fick bra ordning på det. Här kommer före- och efterbilder, svårt att se exakt hur det var/blev eftersom rummet är så litet, men lite kan man se i alla fall.Till vänster om dörren har jag nu en vanlig bokhylla och en smal med dörrar där jag har skrivbordssaker bland annat. Rummet känns mycket större med all fri golvyta :) Jag är mycket nöjd.

Sen var det bara att ställa sig i köket och laga "lite" mat. Nötfärsgryta blev det, på 1,5 kg nötfärs och en väldans massa grönsaker. Receptet hittar du här. Starkt blev det... Varmt var det, hade storfläkten igång hela tiden i köket.

Vilade en stund på soffan, sov lite middag, dagens ansträngningar tog sitt pris. Vid 19 kom mina föräldrar och vi satt på altanen på framsidan och åt middag. På den "riktiga" altanen gick det inte att sitta för då hade salladen blåst bort :) Maten var väldigt god, men också väldigt stark, så vi blandade i lite kvarg och det blev jättegott. Det mildrade verkligen hettan, och lite extra protein från kvargen är ju inte fel för mig.

Sen var kvällen nästan slut, och det gick ju inte att gå och lägga sig runt midnatt som jag gjort nu i ett par dagar. Längtar verkligen tills pappa kan komma och sätta upp takfläkten i sovrummet, det var väldigt varmt när jag skulle gå och lägga mig. Jag vaknade vid 2 och var helt genomsvett, så jag bytte pyjamas och la mig på soffan och sov vidare. Nu har det regnat lite i natt (eller kanske mycket, jag vet inte för jag sov) och det är lite svalare ute. Göteborg var tydligen varmast i landet igår, och det är jag inte förvånad över.

Ha en bra tisdag (var tvungen att dubbelkolla vilken dag det är) och än en gång, grattis till Norea som vann tävlingen igår!

4 kommentarer:

 1. Oh va fint det blev! Jag har ju sett utrymmet live, så jag förstår att du får mkt mer space.


  Hoppas ni får en finfin dag, och svalare än igår :)

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blev, men att du orkade fixa det i den här värmen... Bra jobbat. Kram

  SvaraRadera
 3. Vad snyggt det blev! Och ett rejält träningspass dessutom!

  SvaraRadera
 4. Katarina: Så mycket bättre :) Svalare var det bara lite, men desto fuktigare... Kram

  Marie-Louise: Dubbla fläktar och svetten sprutade :) Kram

  Emma: Japp, värsta work-outen :)

  SvaraRadera