måndag 6 juni 2011

Spik i foten

Gomorron. I natt hade jag verkligen behövt en takfläkt i mitt sovrum, det var väldigt varmt i rummet när jag skulle gå och lägga mig. Det slutade med att jag hade "stor-fläkten" på hela natten, trots att den för ett väldans oljud. Igår pratade jag med pappa om att sätta upp en takfläkt i sovrummet, och han skulle hjälpa mig med det någon dag de närmsta veckorna.  Först hade jag ju tänkt att flytta den som sitter i arbetsrummet (som tidigare var mitt sovrum), men jag kom på att det var ganska korkat. Det är bättre att den sitter kvar där, för det är jätteskönt att ha den på när jag sitter vid datorn och det är varmt. Bättre då att köpa en till för sovrummet. Jag har hittat en på Clas Ohlson som jag tror blir bra.


När pappa satte upp den som andra, som då satt i mitt sovrum, så fick han nästan en infarkt... Betongen i väggar och tak är så fruktansvärt hård, och vi hade ingen riktig slagborr, bara en vanlig där man kunde sätta på lite slag, så han fick slita som bara den. Att då dessutom borra uppåt gör ju inte saken bättre. Nu har vi en riktig HILTI slagborr på jobbet som jag skall låna, då går det nog lättare.

Spik i foten har jag inte, men väl en sticka. Den sitter precis på utsidan av vänster häl, och jag kan omöjligen böja foten så att jag kan se den. Igår försökte jag med spegel, förstoringsglas och pincett, men jag hittade den inte. Det gör ont när jag sätter ner hälen, så därför har jag inte tagit någon morgonpromenad idag. Pappa & Marita kommer på middag ikväll, och har den inte krupit ut av sig själv då så får de "operera" lite.

Gårdagen innehöll en massa altansittande, men vid 15-tiden var det alldeles för varmt att sitta ute, ca 35°C i skuggan. Då passade jag på att gå in i arbetsrummet och röja en massa, under den sköna takfläkten. Jag var brutal när jag gick igenom skåp och lådor och slängde massor. Idag skall jag "bara" flytta möblerna. När detta var klart satt jag ute en liten stund till, sen vid 21.30 stack jag till Maxi och handlade. Skönt att handla när det är lite svalare och det var inte speciellt mycket folk i affären.

Jag har bjudit pappa & Marita på middag ikväll, så jag skall göra ett storkok av nötfärsgrytan jag gjorde häromveckan, den som blev så vansinnigt god. Jag har bara 2 portioner kvar av den sats jag lagade då. Den här gången skall jag ha i lite mer buljong så att det blir lite mitt emellan en soppa och en gryta. Jag skall skriva upp vad jag använder så att jag kan dela med mig av det egenpåhittade receptet på mina receptsidor.

Veckan som kommer blir kort för mig, bara 3 arbetsdagar. På fredag är jag ledig för då tar brorsdottern Emma studenten i Borås. Tittar man på väderleksrapporterna så ser det ut att bli exakt samma väder som när hennes storasyster Rebecca tog studenten för 2 år sen, d.v.s. ösregn :(

Jaha, det är väl bara att sätta igång då. Lika bra att börja med ommöbleringen och sedan ta matlagningen på eftermiddagen innan de kommer vid 18.30-tiden. Regnet hänger i luften, det skall bli varmt idag, men åska och regn ikväll. Förhoppningsvis får jag tid till lite slappa mitt på dagen.

Ha en bra måndag!

4 kommentarer:

 1. Typiskt att det fina vädret ska avta nu när jag ska vara ledig....i Malmö ska det from imorgon vara mulet och regna....fram till fredag....grrrr

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag heter Sanna. Sanna Lindström närmare bestämt. Det var jag som skrev anonymt härom dagen. Jag skrev inte mitt namn då, för att jag tänkte att du ju ändå inte vet vem jag är, så då spelar det ingen roll liksom.
  Jag är inte in här och läser varje dag, så jag missade vilken uppståndelse det blev efter min kommentar. Jag menade inte att göra dig arg och upprörd. Min kommentar var en känga till alla pulverdieter, inte ett påhopp på dig som person, eller andra opererade. Jag ber om ursäkt om du uppfattade det så.
  Det jag kände när jag skrev kommentaren var frustration. Jag är in här och läser lite då och då, och varje gång hoppas jag på att det ska ha lossnat för dig, att få läsa ett glädje-inlägg om att du tappat ett par kilo. Men det kommer ju aldrig. Du måste ju själv ha funderat över kopplingen mellan dina tidigare bantningar och den uteblivna viktminskningen nu. Det är ju NÅGOT som gör att din kropp håller fast vid kilona, trots att du äter lite och bra mat. Jag vet att en operation inte är någon genväg, utan att det krävs en del uppoffringar och en stor livsstilsförändring efter en sådan. Det är därför jag blir frustrerad å dina vägnar. Du äter ju bra, och rör på dig massor, vad återstår då liksom...

  SvaraRadera
 3. Fy bubblan, det verkar son bal ocg studentvädret får repris.... skit!

  Kati

  SvaraRadera
 4. Ja men det är väl klart att det vackra vädret ska försvinna lagom tills dagar man vill ha bra väder. Sonens balkväll och student lovas det regn. Så illa. Men vi kan väl hålla tummarna att det kan ändra sig,lite...
  Kramen

  SvaraRadera