måndag 13 juni 2011

Svarta fingrar

Gomorron. Oj vad jag är trött. Kom inte i säng förrän 23, och det är alldeles för sent när klockan ringer 5. Men bortsett från ett ilsket Tyst på Cornelia någon gång i natt så har jag i alla fall sovit hela natten. Alltid nått.

Igår stack jag i väg och gymmade och simmade lite, och sedan åkte jag om Plantagen på vägen hem. Å vad svårt det var att köpa blommor! Jag hade 4 ytterkrukor hemma som jag hade mätt, så först plockade jag åt mig innerkrukor. Sen att veta hur många blommor jag skulle köpa, skitsvårt. En påse jord fick det bli också, hade en hemma (18 liter), men var osäker på om det skulle räcka. Plockade ihop 10 blommor i olika färger och storlekar, blandade hej vilt. Allt gick på 360 kr, det tycker inte jag var så farligt, eller? Helt lätt att få hem det på moppen var det inte...

När jag kom hem visade det sig att 2 av innerkrukorna var för stora, trots att jag mätt, så det var bara att åka tillbaka och byta dem. Sen planterade jag. Är urkass på sånt här och hade stora problem med vad som skulle stå ihop med vad. Jag har inte gröna fingrar, jag har (och fick) svarta fingrar! Här är i alla fall slutresultatet:


Olika krukor och olika blommor. Finns säkert sådana som inte "klarar av sånt", men jag tycker det är OK. Här är 2 bilder lite närmare:Sen satt jag ute en stund, men inte länge, för det var kallt och blåsigt. Jag hade tidigare tagit fram 2 kg kycklingfilé som tinat i marinaden under dagen, som jag hade tänkt grilla. Men när det var dags så kände jag inte alls för att grilla i det vädret. Istället stekte jag upp dem i stekpannan, det gick bra det också. I vanliga fall brukar jag göra dem i ugnen, men igår testade jag att steka dem för första gången. Enkelt och snabbt, eftersom jag mitt på dagen delat alla filéerna på "höjden" så att bitarna var tunnare.

Sen blev det mys i soffan. Så här bra kan vi ha det då.


Mys!

Nu skall jag strax sticka iväg och simma. Igår lämnade jag moppen på min lilla gång utanför dörren, när jag kört hem blommorna. Glömde helt av att ta in den, så det var med andan i halsen jag nyss kollade ut. Puh. Den står kvar! Tur det, för jag har bara trafikförsäkring på den, det hade blivit dyrt om någon snott den.

Veckan som kommer nu bjuder på jobb och förhoppningsvis några besök på gymmet/simhallen. På fredag morgon skall jag iväg och scanna min bentäthet, detta p.g.a. att jag har gått på P-spruta i ganska många år (14). Tydligen kan kan få sämre bentäthet av det. Har ju inget förhållande, men vill inte sluta och få tillbaka mensen. Sen på kvällen är det firmafest. Det skall bli kul!

Ha en bra måndag!

4 kommentarer:

 1. Hej
  Tack jag hade en jättetrevlig student. Stolt mamma vad jag allt. Kan inte fatta att min lille har tagit studenten. Tiden går så fort.
  Men lyckad dag hade vi med släkten. Underbart.
  Vad fint det blev med blommorna :) Själv inte kommit så långt. Min man och jag pratade om att göra fint i uterummet med blommor men bara blivit snack haha
  hoppas du får en skön dag
  kram

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är helt okej med olika krukor :)
  Jätte fina blommor tyckte jag du hittade. Kram

  SvaraRadera
 3. Ha det trevligt på festen!

  Kati

  SvaraRadera
 4. Tycker det ser hur fint som helst ut i dina krukor o zinkbaljor. Mysigt!

  SvaraRadera