söndag 12 juni 2011

Annorlunda work-out

Gomorron. Söndag. Skönt med ännu en ledig dag. 5 dagars arbetsvecka ligger framför mig, det var ett tag sedan jag arbetade en sådan... Veckan som kommer skall jag verkligen försöka att inte arbeta någon övertid, vi får se hur det går.

Gårdagen var lugn och skön. Vid 10-tiden gick jag iväg mot Frölunda Torg med min "dramaten". Jag hade ringt till Clas Olhson och det visade sig att paketet med takfläkten precis skulle gå ner i den. Jag gick lite längre än halvvägs innan jag hoppade på bussen. På Clas Ohlson passade jag också på att köpa en sån här:


En jordgubbsskivare! Såg den i Katarinas blogg, hon fick en sån i morsdagspresent, och tyckte den var så söt... Praktiska mamma sa att jag lika gärna kunde använda en äggskivare, och det hade jag, om jag hade haft någon :)

Jag gick en bit av hemvägen också, men "dramaten" var tung så efter ett tag hoppade jag på bussen. Väl hemma fick jag ett ryck när jag gick förbi soprummet, och gick in och lånade en  häcksax som hänger där. In och lämna mitt bagage, hämta en pall, och så satte jag igång att klippa häcken. Sedan jag flyttade in i denna lägenheten för snart 4 år sedan så har jag bara toppat häcken, eftersom jag har behövt insynsskyddet. Nu behöver jag inte det längre, då jag sitter med ryggen mot fönstret i arbetsrummet. Klippte ner ganska mycket, men jäklar vad jobbigt det var. Häcksaxen var väl inte den skarpaste, och grenarna var fingertjocka. Det blev väl inte så där jättesnyggt, men bättre än tidigare i alla fall. Min del av häcken var lite högre än grannens, så nu har jag satt press på honom att klippa sin del...


Man skulle haft en sån där elektrisk häcksax, då blir det så himla rakt och fint... Om ett par år, om jag fortsätter att klippa ner häcken mycket, så blir den ju mycket tätare också.

Sen tog jag på mig lite extra kläder och satte mig på altanen. Det var inte precis varmt och det blåste mycket, men jag ville sitta ute. Fick ett par sköna timmar i alla fall. I början när jag satt där ute kunde jag knappt greppa pennan. Händerna och armarna skakade av den något annorlunda work-outen jag ägnat mig åt. Idag har jag träningsvärk, men det är bara skönt.

Inga måsten alls idag. Skall väl sticka iväg och gymma/simma om ett par timmar, det gäller att passa på. Allt jobbande har gjort att just gym och simning har fått stå tillbaka, och från Midsommarafton och 6 veckor framåt är badet stängt för underhåll. Samtidigt passar gymmet på att minska sina öppettider, så det blir ingen morgonträning eller sen kvällsträning under samma tid. Att inte simma på 6 veckor tycker jag inte om, så jag kommer nog att köpa mig ett kort på Frölunda Kulturhus. De har helgstängt från denna veckan till och med vecka 34... men de har ju öppet på vardagar. Den stora frågan nu är under vilka 4 av de 6 stängda veckorna jag skall köpa månadskort där... Hur jag än vänder och vrider på det så blir det en av mina semesterveckor som jag inte kan simma alls. Den sista av mina semesterveckor är Åby öppet igen, så det blir nog så att jag köper ett kort som gör att jag kan simma min första semestervecka, de 2 veckorna jag jobbar och sedan första veckan av andra delen av min semester. Sedan blir det då en semestervecka när jag inte kan simma alls, och så sista veckan då Åby är öppet.

Jag funderar också på om jag inte skall ta och köpa lite blommor till framsidan och altanen idag. Jag skäms när jag ser min svägerskas fina balkong och så har jag en altan som är 10 gånger större än hennes lilla balkong och inte en enda blomma... Det blir nog ett besök på Plantagen idag. Dock skulle jag velat ha med mig någon med gröna fingrar som kunde talat om vad som blir bra, men det får gå ändå.

Ha en skön söndag! Det skall jag :)

5 kommentarer:

 1. Det är kul att greja med sin uteplats/balkong. Man blir så glad när det är fint ;-) Kram

  SvaraRadera
 2. Min balkong skall vara rogivande och inte ångestgivare.... hehe...

  Det är ju faktiskt lite dyrt med uteblommor... fyller inte du år snart?!?

  Kati

  SvaraRadera
 3. Skickar bara en stoooor kram och ha en underbar söndag. Kram

  SvaraRadera
 4. Det hade inte funkat med äggskärare, för ståltrådarna går sönder då...jag gjorde det förra året när jag skulle göra jordgubbstårta....pajjade vår äggskärare då. Denna har har tjocka blad liksom som klyver jordgubben...så jag tycker du gjorde rätt som skaffade en sådan härlig gimmick.

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Stina: Tycker inte det är speciellt kul, önskar att jag hade tyckt det var roligare...

  Kati: Jag har alldeles för stor altan för att få samma myskänsla som din, men du skulle säkert kunna göra denna fin också. Tycker inte det blev så dyrt... Kram

  Lill: Tack och stooor kram tillbaka!

  Katarina: Oj, det visste jag inte. Bra att veta :) Nu måste jag bara köpa jordgubbar så att jag kan inviga den! Kram

  SvaraRadera