måndag 4 juli 2011

Hur kunde detta hända?

Gomorron. Vaknar och kan fortfarande inte smälta att så många bilder är borta... Lite har jag ju kvar eftersom alla de bilder som jag har visat här på bloggen finns i en annan mapp, i förminskad storlek, men massor är ju ändå borta.

När jag laddar ur min kamera så hamnar bilderna i mappen Bilder i mappar med fotodatumet. Varje gång året är slut så buntar jag ihop dem i en mapp som t.ex. heter 2010 och så åker den mappen ner i en annan mapp som heter Tidigare. I mappen Bilder ligger alltså bara bilder från innevarande år. Trots att jag gör regelbunden backup så har hela mappen med 2010 missats! Kvar i mappen Bilder låg däremot resultat från tidigare backuper, d.v.s. bilder tagna från januari 2010 till maj 2010.

För att undvika att sådant här skall ske har jag Telia Säker lagring, som automatiskt tar backup av mappen Bilder med undermappar. MEN jag avbröt den backupen när jag formaterade om datorn eftersom jag inte kunde ha på datorn med än en kvart innan virusprogrammet kraschade. Idiotiskt av mig att inte vänta en vecka eller så så att backupen kunde gå klart... men jag tänkte inte så långt. Jag FÖRUTSATTE att allt redan fanns på den externa hårddisken.

Egentligen var allt från januari 2011 fram till maj 2011 också borta, men själva övermappen Bilder hade redan Telia Säker lagring kopierat, så de bilderna håller jag just nu på att ladda tillbaka. Det är alltså "bara" 8 månader jag har förlorat.

Jag skall försöka att inte tänka på detta för mycket, en typisk sak som man kan gå och gräma sig över länge och lägga massa negativ energi på, jag kan ju ändå inte göra något annat än att konstatera att jag aldrig kommer att råka ut för samma sak igen...

Innan detta hände hade jag en väldigt produktiv dag igår. Upp och jobba redan 6.30, sen jobbade jag i 3 h. Vissa saker skulle godkännas av vår ägare, så jag slöade i 2 h, surfade lite och spelade lite spel. Sen jobbade jag 3 h till. Röjde i lägenheten och så var jag iväg och handlade det tunga till kalaset i morgon. Jag kommer att bjuda på tacosallad och fruktsallad, så frukt och grönsaker inhandlas tillsammans med svägerskan i morgon. När jag var på Maxi hade jag tänkt att köpa glasstårtor som jag skulle gått förbi jobbet med, jag skall bjuda på något på onsdag (ledig i morgon). Både jag och en av tjejerna som jobbar på Maxi blev mycket förvånade när vi konstaterade att de i sitt sortiment inte har en enda glasstårta... mysko.


Ovanstående citat är snott från en av mammas gamla vänner Babbi och hennes blogg.

Önskar er alla en bra måndag!

4 kommentarer:

 1. Tråkigt med bilderna!Usch!

  Igår satt jag och bläddrade i fotoalbum... det var så förr i tiden... minns du...album.

  I morgonbitti kommer jag och driver till vansinne...07.00.... kanske sticker och ser mig om under fm (dina affärer).

  Skall jag ta mednågra filmer?

  Ring "mej" sen!

  Kat

  SvaraRadera
 2. Nä vad tråkigt med dina bilder. Så tråkigt men oxå så lätt hänt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. supertrist med bilderna Lena, jag vet inte vad jag hade gjort om våra försvann. Johan gör månatlig backup på en server i USA just för att vi ska vara säkra.

  Ha en fin måndag
  kram

  SvaraRadera
 4. Jahaaa...du är Gunsans onge? :D Va kul att du kom in och stal hos mig ;D, det gör inget...jag hade själv stulit den nånstans ifrån...vet inte var för det har jag förträngt! Dom bilder du har kvar i förminskad strlk kan du ju alltid förstora upp lite, men det är synd på det andra som försvunnit. Det får bli nya bilder istället. <<<<<<<<<<<<ha en go vecka /Babbi

  SvaraRadera