onsdag 6 juli 2011

Tack för igår!

Gomorron! Oj vad jag är trött idag. Och har huvudvärk. Allt gick i ett igår så jag var helt slut när alla hade gått.

Det började strax efter klockan 7 då svägerskan kom och ringde på dörren. Jag åt frukost och hon tittade på morgon-tv. Vi latade oss lite grann helt enkelt :) Jag tog en dusch som blev "meningslös" efter 5 minuter då det var väldigt svettigt och fuktigt ute. Jag fick en överraskning av Kati:



En liten hemmagjord jordgubbspaj, alldeles lagom i storlek. Väldigt god! Som ni kan se är hon en tokig typ :)

Sen stekte jag upp 2,2 kg färs och lyckades än en gång med konststycket att spraya hela köket med tacokrydda och vatten. Jag tycker det är så mycket enklare att skaka ihop krydda och vatten innan jag blandar i det i pannan, men jag får nog tänka om nu. 2 ggr har det förbannade locket släppt och jag har sprayat köket och mig själv. Kati kunde inte sluta skratta...

När jag och köket var sanerat så tog vi "dramaten" och gick ut på lite ärenden. Först till veterinären för inköp av svindyr mat till Cornelia. Sen vidare till JYSK där jag handlade ett presentkort till pappa & Marita (vi firade dem igår också). Stackars de som jobbade på JYSK, det var som att komma in i en bastu när man gick in där. Vägg i vägg ligger sushi-stället, så vi gick in där för att äta lunch. Jag beställde min Bento-box som vanligt medans Kati hade svårare att bestämma sig. När hon stått vid menytavlan och funderat ett bra tag så var det plötsligt 20-25 personer före henne i kön... Hon fick hoppa över beställningen och istället dela min Bento-box med mig. Den hade säkert inte överlevt transporten hem till kylskåpet i värmen ändå :)

Det fullkomligen rann svett om oss när vi gick tillbaka. Jag gick direkt hem och Kati gick via köpcentret 421 för att spana in våra affärer. Väl hemma satte jag igång att skära grönsaker för tacosalladen och när Kati kom satte hon igång med fruktsalladen. Jonas kom vid 15.30, mamma vid 16.00 och sen kom resten vid 17-tiden. Vi blev 11 st eftersom vännerna Rolf och Jeanette dök upp också.

Jag hade dukat ute eftersom alla var övertygade om att det inte skulle komma något regn. Jomenvisst... när hälften av gästerna satt sig tillrätta utomhus, halvt under grannens balkong, kom skyfallet. Pappa blev rejält blöt, och mamma med, men de satt kvar ute. Vi andra åt inomhus.


Jeanette, Marita, mamma och pappa.


Mamma och pappa och regnet.


Rolf, Kati, Jonas och Åsa höll sig torra.


Malin och Ing-Marie (och jag) höll oss ännu torrare...

Maten var god och fruktsalladen delikat, så ingen gick härifrån hungrig i alla fall. Jonas skulle upp tidigt och åka till Frankfurt idag, så alla droppade av och jag var ensam igen vid 19.30. Helt slut var jag och hamnade givetvis i soffan. Lyckades hålla mig vaken tills det var dags att gå och lägga sig i sängen :) Cornelia kröp fram ur påslakanet och undrade om "monstret" (mammas vilda hund Pixie) äntligen hade åkt hem.

Fina presenter fick jag:


Av Jonas & Kati fick jag en bok, en ljuslykta med ljus och bidrag till mina nya Reebok Easy Tone-skor. Av Åsa med familj fick jag en fin konstgjord blomma i en korg, den kom inte med på bild för vi hängde den ute med en gång, och så bidrag till skorna.


Av Maritas mamma Inga (som inte var med på kalaset) fick jag denna fina jordgubbsplanta! 2 av gubbarna är klara att äta :) Av pappa och Marita fick jag "en sko" och av Rolf och Jeanette, som alltid vill ha ner mig i fördärvet, fick jag "pengar till sprit"... Av mamma har jag tidigare fått ett bluetooth-headset till hemmatelefonen.


Av Malin och Ing-Marie fick jag denna läckra bricka och skål!

Tack alla för en härlig dag! Och tack alla som grattat mig via Facebook, telefon, mail, här på bloggen och SMS.

Jag orkade aldrig sticka iväg igår kväll när alla åkt, för att köpa glasstårta till kollegorna på jobbet. Som tur är så öppnar Willy's kl 7, så det blir en moppetur dit innan jobbet.

Till frukost idag blir det fruktsallad med lite yoghurt, har en hel del kvar (en fylld big-pack-glasslåda). Tar nog med mig lite till jobbet så att det inte blir dåligt här hemma.

Ha en bra onsdag! För min del är det nu 13 arbetsdagar kvar till semestern!

4 kommentarer:

  1. Ni verkar ha haft en jättetrevlig dag och fina presenter har du också fått. Förstår att du är nöjd.

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Tack än en gång för ett trevligt kalas, god mat och fullt med människor som jag inte sett sedan förra kalaset. Regnet kom som på beställning, inte sant? Pixie o jag som inte är kalasvana däckade totalt när vi kom hem :-), mätta o trötta.
    Puss o kram o tack!

    SvaraRadera
  3. Tack för igår!

    Kati

    SvaraRadera
  4. Katarina: Det var väldigt trevligt att så många ville komma, i vanliga fall brukar jag få leta med ljus och lykta efter kalasgäster så jag slipper sitta ensam på min födelsedag. Du själv vet ju hur det är att fylla år mitt i sommaren :) Kram

    Mamma: Jag är väl inte heller kalasvan för jag var helt slut när ni gått. Kul att ni kunde komma säger jag, men jag tror inte Corny håller med :) Kram

    Kati: Tack själv! Kram

    SvaraRadera