onsdag 26 oktober 2011

Jag kanske borde köpt en lott?

Gomorron. Ytterligare en kväll där jag gick och la mig för sent. Jag skyller på mina Wordfeud-vänner, de verkar vakna till liv när jag vill gå och lägga mig! Inte snällt alls...

Igår var jag iväg till optikern. Jag hade haft på mig linserna hela dagen, och det var en annorlunda upplevelse... Högerlinsen hade inte överlevt lördagens äventyr, men det märkte jag inte förrän jag gått hemifrån. Jag såg inte ett skit längre bort än ett par meter. Riktigt bra såg jag bara på datoravstånd. Jag gick alltså omkring hela dagen med detta konstiga seende, men jag hade i alla fall inga problem att jobba. Folk i korridoren fick någon omvänd gloria runt sig, alla hade en mörk skugga runtomkring. Lite scary faktiskt :) I alla fall, jag tog ur linserna när jag kom till optikern och han undersökte mitt röda öga. Hornhinnan var oskadd, det var bara en blödning.

Vi kom överens om att jag skall testa endagarslinser, och jag fick med mig 8 högerlinser och 10 vänsterlinser hem. Det var vad han hade hemma. Men jag skall vänta tills på fredag, han tyckte mitt röda öga skulle få vila lite. Jag skulle också doppa linserna i Neusal, en saltlösning utan konserveringsmedel, eftersom endagarslinserna ligger i just vätska med konserveringsmedel. De andra linserna, som har sovit i en vätska utan konserveringsmedel, brände ju som eld i en halvtimme, så mina ögon är väldigt känsliga.

När jag skulle betala en flaska med Neusal så upptäckte jag att mitt ICA Mastercard var borta! Jag hade varit en snabbis inom Maxi och måste ha glömt mitt Mastercard där. Eller? Jag betalade kontant och stack hem. Optikern ligger uppskattningsvis 7 km hemifrån, och för att komma hem moppar jag över ett brant berg. Ca 100 m innan toppen på det berget får jag soppatorsk... Närmsta mack ligger ca 5 km från där jag befann mig, och bara tanken på att släpa en 60 kg tung moppe som inte går att frikoppla.... Släpar upp moppen för resten av backen och sätter mig på den, jag kan ju åtminstone åka nerför. En liten bit ner så startar moppen av sig själv! Det måste vara så att när jag åkte upp för den branta backen så försvann den lilla bensinen jag hade kvar från insugningshålet. Nu när jag åkte neråt så fanns där bensin igen. Jag körde som ett skållat troll. Vågade inte stanna någonstans, för när man har lite bensin kvar så vill moppen gärna stanna när man kör på tomgång.

Jag vågade heller inte köra bort till macken, vilket skulle varit en omväg, eftersom jag inte visste om de hade sedelautomat. Kortet var ju borta! Satsade på att komma hem där jag hade en dunk med bensin i förrådet. Kom till en liten backe före Plantagen där samma sak hände igen. Ledde upp moppen för backen och kom ytterligare en liten bit. Så istället för att släpa moppen ca 7 km så blev det 300 m. Snacka om tur!!

När jag kom hem insåg jag att jag bara hade en halv dl bensin i dunken... Ringde Maxi, och hade tur igen, mitt kort låg i förbutiken. Tog med mig reservdunken och åkte bort till Maxi, nu körde jag verkligen på ångorna. Fick hämtat kortet och tankade sedan både moppen och dunken på en station som ligger mellan Maxi och mitt jobb.

Jag borde nog ha köpt en lott, för sån här tur var det länge sedan jag hade. Först att jag klarade av att köra så långt som jag gjorde på nästan ingen bensin alls, och sen att mitt bankkort inte var borta. Nu har jag inte bara en full reservdunk i förrådet, jag har också en flaska med 2 dl bensin i lådan därbak på moppen. Det var ren lathet att jag inte hade den där fylld igår. Moppen jag har är ett riktigt måndagsexemplar, så reserven har aldrig funkat. Jag har inte heller någon trippmätare, så det finns inget sätt för mig att få reda på när det är dags att tanka.

Ha en skön onsdag!

6 kommentarer:

  1. Ibland har man tur som en tok :-)

    Ha en bra dag!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Oh va skönt att kortet kom till rätta! Tycker definitivt du ska köpa en lott! En trisslott :)

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Ja, du hade verkligen tur! Och så fick du en rolig liten berättelse till bloggen. ;)
    Lät verkligen scary med svart aura runt folk! :o

    Ha det gott denna dag!
    Kram och Pepp
    Sussie

    SvaraRadera
  4. Man ska ha tur ibland också=) Jag är också fast i Wordfeudträsket - starkt beroendeframkallande.

    SvaraRadera
  5. Lena:
    Ja, men jag köpte aldrig någon lott... Kram

    T&M:
    Det blev inte av...

    Katarina:
    Bara en massa krångel med kort som kommer bort och som måste spärras. Skönt att slippa det. Lotten glömde jag dock... Kram

    Sussi:
    Ja, det såg scary ut. Mörka skuggor och konstiga färger... skönt att slippa det! Kram

    Anneli:
    För mig som korsordslösare så är det ett perfekt spel. Nu blir det ännu bättre när vi får en bra ordlista också :)

    SvaraRadera