torsdag 27 oktober 2011

Vad sysslar de med på Valio?

Gomorron. Gick jag och la mig tidigare igår? Ja, men inte tidigt nog. Hade behövt sova lite till. Snart är det helg, men jag misstänker att jag kommer flyga upp ur sängen med samma fart och vid samma tid som en vardag...

Vad sysslar de med på Valio egentligen? Vad tänker de med? Jag köper ju en del laktosfri kvarg (som kesella), den ser ut så här:

Fast det är inte sant, den ser inte ut så här längre. Någon har "tänkt" och tagit bort locket. Det enda som skyddar det kletiga innehållet är nu ett oblat av papper. Smart. Hur lätt är det inte att något annat sticker hål på det tunna pappret när burken ligger huller om buller i kassen? Då har man kletig kvarg i hela påsen. Skall man behöva köpa kvargen en och en och bära hem den i händerna? Miljötänk säger de. Det MÅSTE finnas annat man kan spara in på. De har inte slutat med locken på de andra produkterna. Sen använder man ju inte hela burken på en gång heller, och då måste kunden använda något för att täcka den öppna burken. Enligt Valio är ju då plastfolie en utmärkt idé. Miljötänk. Visst.

Det idiotiska i kråksången är att jag som kund inte kan protestera genom att sluta köpa kvargen. Det finns inget annat alternativ som är laktosfritt. Jo, jag kan ju visserligen sluta äta kvarg helt, men då är det ju jag som "straffas". Det finns hur mycket smaker och varianter som helst av keso och kesella med laktos i, men bara en naturell av varje sort när det gäller laktosfritt. Inte mycket att byta till alltså.

Så, nu har jag fått "bitcha" av mig lite. Sånt här gör mig så förbannad. Onödigt att lägga energi på det... I know.

Det blev ingen träning igår heller. Något har hänt med min höft, jag har fortfarande problem att gå. Jag haltar omkring och det gör att andra delar av kroppen börjar göra ont. T.ex. min vänstra fot som ofta krånglar, den tycker inte alls om att jag går så skevt. Man skulle tycka att min kropp skulle jubla över att jag väger en hel del mindre nu än vad jag gjorde för 3 år sedan, men jag tycker bara det blir värre och värre.

Såg ni på Rosa Bandet-galan igår? För ungefär ett år sedan så var jag ju där själv, tillsammans med Hanna på jobbet. Slumpen gjorde att vi fick sitta bredvid Linda, som hade en blogg som jag läst ett tag. Linda förlorade sin kamp emot bröstcancern i mars i år, och igår tänkte jag på henne extra mycket. Jag hoppas ni gjorde som jag och skänkte pengar!!

Önskar er alla en bra torsdag. Snart är det helg!! :)

4 kommentarer:

  1. Jag tycker du ska skriva till dem och klaga, berätta precis som här i bloggen varför deras nya förpackning är kass! Kanske gör andra samma sak och då måste de ändra den igen. Du kanske tom får en värdekupong som tack för besväret ;)

    Såg bara lite av galan igår, det är jobbigt för mig....jag klarar inte av alla storys. Det är fortfarande för nära. Jag återupplever så mkt eget och det är smärtsamt. Så till sist slog jag över och såg någon halvtaskig deckare istället.

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Jag tycker precis som Soulsister ovban. Skriv till deras kundtjänst så att de får veta vad kunderna tycker.
    Ha en bra dag och hoppas att höften snart är ok igen!

    SvaraRadera
  3. Skriv till dom, det brukar ju ge effekt!

    SvaraRadera
  4. Ja det kanske är praktist för tillverkaren då de slipper skapa ett lock. Men för konsumenten är det inte det bästa.

    SvaraRadera