måndag 26 mars 2012

En helt underbar dag

Gomorron. Visst känns det att det är en timme tidigare... det var extra segt att gå upp i morse. Fastän jag gick och la mig tidigt igår, så blev det ju fortfarande inte fler timmar...

Hur gick då första dagen på min Dukan-diet? Alldeles utmärkt. Visst, jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer att bli trött på proteinerna, men gott är det ju i alla fall. Det handlar bara om att hitta på nya saker och kryddningar. Igår blev det kyckling till lunch och middag, med yoghurtsås. Ena gången kryddad med massa vitlök och andra gången med sambal oelek. Till mellis blev det kvarg med crabsticks och sambal en gång, och så några skivor kalkon och yoghurt kryddad med vanilj och kanel andra gången. På kvällen bara yoghurt.

ICA's kalkon ("plånboksförpackning") kommer att bli en stapelvara här hemma.


Jag trodde jag skulle bli tvungen att handla kalkon i delikatessen (dyrare), eftersom färdigskivad kalkon lätt kan bli torr. Denna är delikat. Synd bara att den inte finns i storpack... Denna dieten är inte gratis, men det har inte tidigare varit heller (Xtravaganza var ju inte billigt...). Känns nyttigare dock :) På eftermiddagen var jag väldigt hungrig ett tag, men då är det finurliga med denna dieten att det är OK att äta. Man får äta tills man är mätt, av de tillåtna livsmedlen.

Dessa 10 dagar är ju som inledningen av en pulverdiet, d.v.s. jag kommer att gå in i ketonfasen och eventuellt få "päls på tänderna". Då känns det extra skönt att tuggummi är fullt tillåtet och till och med rekommenderat. Jag har ju börjat tugga ganska mycket tuggummi efter operationen eftersom jag inte får/kan dricka till maten, så jag var lite orolig för att det inte skulle vara tillåtet.

Gårdagen bestod annars i att sitta ute på altanen och så en promenad mitt i. Dagen började lika grå som lördagen, men sen sprack det upp. Då klädde jag av mina altanmöbler och lagom till första mellanmålet kunde jag sätta mig därute.


Det var fortfarande lite kallt, så fleecetröja krävdes, men så fort solen kom förbi planket blev det riktigt varmt. Cornelia var inte lika lättövertalad... men till slut fattade hon och kom och la sig på "rätt" plats.



Vid halv två gick jag ut på en promenad i det sköna vädret, konstigt nog såg jag ingen annan i t-shirt, alla hade tröjor och/eller jackor... Hem igen, och hämtade "dramaten" och sen till Maxi och handla lite. Jag handlade mer av allt som jag behöver varje dag (yoghurt, kvarg, ägg och kalkon) så att jag kanske slipper gå och handla i veckan. Kyckling köpte jag också, kan inte riskera att den tar slut :)

Sen hem till altanen igen. Jag tror att termometern inte var många grader från 30°C i solen, tidvis var det NÄSTAN för varmt att sitta där ute...


Jag gick in vid 18-tiden, lagom till middagen. Summa kardemumma så var det en mycket skön dag och jag har idag lite färg i ansiktet :) Hoppas nu inte att vintern kommer tillbaka...

Vi får se om det blir någon träning idag, jag vet ju hur jag brukar må när jag går in i ketonfasen. Jag får känna efter helt enkelt. Kanske blir det en promenad bara. Det är "obligatoriskt" med en 20 minuters promenad om dagen, får se vad höften säger efter igår. Jag gör i alla fall så gott jag kan!

Ha en bra måndag!

2 kommentarer:

  1. Här i Stockholm har vi Martin Olsson. Dom har jätteförpackningar med skivad smörgåsmat. Katarina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte hur det är nu, men förr har jag för mig att man bara fick handla på MO om man var ett företag. Det ligger ca 1-1,5 h bort med buss, så det lönar sig knappast ändå...

      Radera