fredag 16 mars 2012

Fröken duktig

Gomorron. Det var ett bra tag sen nu, men i natt blev jag väckt kl 1.30 och var klarvaken. Somnade inte om förrän kl 3. Vad väckte mig? Mobilen... Ploppet när jag får mail stör mig inte när jag sover. Av någon konstig anledning så vaknar jag inte heller av ljudet då jag får sms eller om en app uppdaterats, men däremot så hade jag missat att stänga av att när jag får en viss typ av meddelanden så skall telefonen dessutom vibrera. Ljudet och vibreringen (på mitt träsängbord) gjorde att jag vaknade. Tur att det är fredag idag :)

Igår pratade vi om fröken duktig hos psykologen. Jag har väldigt höga krav på mig själv och skall alltid vara duktig. När jag inte lyckas (med vikten, med träningen p.g.a. skador, med annat) så blir jag arg och frustrerad på mig själv. När det gäller träningen så hade det ju varit mycket bättre om jag inte tog i så mycket att jag hela tiden fick ont i höft och/eller axel, d.v.s. insett mina begränsningar... Det hade ju varit bättre om jag sänkt ribban lite och tränat mer skonsamt och inte behövt göra flera veckors uppehåll. Men det är en sak att VETA och en annan sak att GÖRA. Jag måste i alla fall försöka sluta vara så besviken på mig själv hela tiden. Det är jag i alla avseendet utom ett; på jobbet. Där är jag nöjd med det jag gör, jag vet att jag gör ett bra jobb och jag trivs superbra. Så där är självförtroende på topp, men så fort jag går utanför dörrarna så dalar det i botten och jag blir väldigt osäker på mig själv. Vi har bara skrapat lite på ytan, så det skall bli intressant att återkomma till detta.

På hemvägen från psykologen så åker jag förbi Netto. Jag brukar hoppa in där på torsdagar för att se om de har något roligt/bra i hyllorna. Förra veckan fingrade jag lite på ett par duntofflor i svart med vita prickar. Jag köpte dem inte för jag har ju ett par jättegoa fårskinnstofflor... Men igår fanns de kvar, och nu kostade de inte 69 kr (som är väldigt billigt) utan 24,50 kr. Så nu sitter jag här med mina nya duntofflor, de är jättemjuka.

Med mitt nya operativsystem i mobilen har det tillkommit lite funktioner. T.ex. så kan jag ta panoramabilder jättelätt utan någon som helst bearbetning. Jag testade lite i mitt vardagsrum igår:


Nu vet jag inte hur stor bilden blir när man klickar på den, men jag tror det är 5 kort som sitter ihop. Mitt vardagsrum ser enormt ut :) Kul grej!

Idag blir det träning igen direkt efter jobbet. Jag får böja mig för det 2 nackdelarna med att träna direkt, för fördelarna är så mycket större. Risken att jag inte kommer iväg annars är ju överhängande :) Nackdelarna med att åka direkt är dels att jag måste ta moppen till jobbet och således "förlorar" 2 promenader. Sen är maten också ett problem. Egentligen skulle jag behöva åka hem och äta middag, sen vänta lite innan jag tränar. Istället får jag vända på middag och kvällsmat och äta kvällsmaten före, d.v.s. 2 mellanmål efter varandra. Men det går det med!

Ha en bra fredag!

2 kommentarer:

  1. Oh här finns en till fröken Duktig....men jag jobbar också på det, att sänka kraven på mig själv. Mitt självförtroende är på topp i många fall, men jag vill arbeta upp min självkänsla istället, det känns viktigare för mig.

    Ha en fin dag
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag tror vi alla har något av en fröken duktig i oss, det är därför vi har hamnat där vi är/var :) min självkänsla är kass den med... jag har massor att jobba med... puh. kram!!

      Radera