tisdag 13 mars 2012

Ultraljud

Gomorron. Visst har det ljusnat väldigt de senaste dagarna? Igår morse runt 7 var det fullt ljus ute och jag fick kolla på klockan flera gånger, för jag trodde att jag var sen. Härligt att det går åt rätt håll!

Läkaren ringde en timme före utsatt tid igår. Han hade fått plåtarna och journalen från Annedalskliniken och höll med den läkaren om diagnosen DÅ. Men han höll forfarande fast vid att han tror att det är en kombination av trokanterit (inflammation) och något artrosliknande. Istället för att göra en ny magnetröntgen har han nu istället skrivit remiss till ett ultraljud. Detta görs delvis under rörelse, så man kan se hur musklerna rör sig. Sen skall jag ha telefontid med läkaren igen, när utlåtandet har kommit. Jag frågade lite om cortisonsprutor, men han sa att man inte skall ta dem för ofta. Fast om ultraljudsläkaren anser att jag behöver en så får jag en då jag är där. Då blir jag förhoppningsvis smärtfri ett par månader i alla fall.

Det är så skönt när man träffar på en läkare som verkligen bryr sig. Som inte bara sticker en spruta i en för att det skall bli tillfällig lindring, utan som vill gå till botten med varför jag har så ont. Som lyssnar när jag säger att jag verkligen VILL träna och promenera, men att det inte går när jag har så ont. Annars är ju standardsvaret att man skall gå ner i vikt, så blir allt bra, även om du kommer in med öroninflammation eller ett stukat lillfinger... Känner ni igen er? Ibland har man bara lust att slå läkaren på käften... Men som sagt, denna läkare är vettig och jag fick stort förtroende för honom.

När jag köpte räkor förr-förra fredagen köpte jag också en aioli från Lallerstedt (tror jag). Tog en tesked från den och visst, den var god, men väl fet, och jag ville inte ha resten av burken. Tog den till jobbet och gav den till kollegan. Såg dock aldrig att hon tog hem den, så igår när jag visste att jag skulle äta kyckling och couscous till lunch så tog jag hem den igen. Det blir ju lätt torrt utan något klet till. Tog en tesked, och visst, det var gott, men jag mådde illa halva eftermiddagen av det. För fett. Så nu tar jag tillbaka burken igen :)

Istället gick jag till Maxi och köpte gurka och laktosfri Medelhavsyoghurt. Gjorde en tzatsiki på den när jag kom hem. Missbedömde lite hur mycket vitlök jag borde ha i (hade den i frysen) och hm... den blev "lite" stark. Den var jättestark direkt när jag rörde ner vitlöken, alltså innan den hunnit dra... Jag hade bara använt halva burken yoghurt, fick spä med den andra halvan också. Fortfarande starkt, men inte lika illa. Det blir tuggummi efter lunch idag för att skona kollegorna, men å vad gott det är med en riktigt stark tzatsiki.

Det var verkligen inte lätt att åka till gymmet igår, å vad det tog emot. Men jag åkte ändå. Klapp på huvudet. Tog det dock lite lugnt då höften inte alls är snäll just nu. 40 minuter på gymmet och 20 minuter i poolen fick räcka.

Idag är det "vilodag", tisdagen är helig. Myskväll i soffan blir det :) Ha en bra tisdag!

2 kommentarer:

  1. Ja OJ! vad jag känner igen mej i det där att "gå ner i vikt så blir allt bra.."
    Jag går m ständigt förhöjd sänka (vilket man får om man har nån form av inflammation i kroppen..) å det utreddes till en del men de kom aldrig fram till varför så då fick jag höra att det berodde på min övervikt!! Men hallå liksom...jag är vårdutbildad, kan lite om kroppen o inte dum i huvet...
    Skönt att du träffat på en bra läkare som tar sej tid. :)

    Jag tycker om Lallersteds såser men de är hiskeligt feta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte klokt vad förnedrande det är när läkarna är så. Man söker för t.ex. öroninflammation och får värsta föredraget, precis som om man inte VISSTE att man var överviktig. Tror de man är korkad eller? Och vad har det med öroninflammationen att göra? gaaah! Kram på dig!

      Radera