torsdag 29 mars 2012

Våren som kom av sig

Gomorron. Grattis på namnsdagen lillebror, om du läser detta!

Någon mer än jag som hade för lite kläder på sig igår eftermiddag? Jäklar vad kallt det var! Åkte och hämtade moppen på verkstaden direkt efter jobbet och frös så jag skakade när jag moppade hem. 695 kr gick det på, men det var inklusive ett nytt däck. Det är INTE gratis att ha moppe... försäkringen på den (endast trafikförsäkring) är dyrare än min hemförsäkring.

Jag stannade hemma en dryg timme innan jag stack till gymmet. Jag hade bestämt mig för att bara simma, så träningskläderna lämnade jag hemma. Först skulle jag dock förnya mitt medlemskort på Life. Eftersom Åby har tillgång till pool så är det endast guldkort som gäller, och nu hade de ett erbjudande där man binder sig i 24 månader för 299 kr/månad. Tar man 12 månader kostar det 449 kr. Eftersom jag hade kontatbetalat förra gången så visste jag att jag skulle behöva betala medlemsavgiften på 200 kr igen. Så långt stämde allt.

Jag fyllde i alla lappar om kontonummer och så, och skulle betala medlemsavgiften samt en månad kontant, eftersom autogirobetalningen är den 27:e varje månad. Så 27 april dras pengar för första gången, och då är det för maj. Vän av ordning tycker då att jag skulle betala 299 + 200 kontant. Egentligen ännu mindre eftersom mitt kort nu går ut den 7 april, men det verkade krångligt. Då säger tjejer i receptionen, som hade en namnskylt med "ny på jobbet" på sig, att jag skulle betala 398 + 200 kr. Öh? Varför då, undrade jag. För att datorn säger så, sa hon. Ja men varför skall jag betala 99 kr mer första månaden? Det hade hon ingen aning om. Tycker inte du att det låter konstigt, undrade jag? Nä, datorn säger så, sa hon. Snacka om att lita blint på tekniken.

Jag tyckte i alla fall inte att det var OK, så jag tog mitt träningskort och gick in och simmade. Hon lovade att erbjudandet skulle gälla för mig nästa vecka också, eftersom jag redan fyllt i alla papper. Skall kolla med någon som vet lite mer om vad det handlar om när jag går dit nästa gång. Håller ni inte med om att gym är några av de värsta "utsugarna" som finns? De binder en för hur länge som helst, och vi snackar mycket pengar varje månad. Inte går det att komma ur avtalen heller, jag vet inte om det ens hjälper att dö... Kollade lite med vad som gäller för frysning av kortet, och visst, jag får frysa kortet sammanlagt 6 månader/år, vid max. 2 tillfällen, för 200 kr/gång. MEN under tiden kortet är fryst så dras fortfarande pengar från kontot, det kommer jag inte ifrån. Istället läggs de frysta månaderna på på slutet av de 24 månaderna.

Nog om detta. Allt går bra med maten, fortfarande har inte en endaste liten smula av något icke tillåtet passerat mina läppar och vågen visar -1,7 kg efter 4 dagar. Detta är ju attackfasen, så med den här hastigheten kommer det defintivt inte att gå senare. Men det är kul när det händer något i början, man blir inspirerad att fortsätta. Fast jag har inte tvekat en sekund än :)

Idag är det torsdag, så jag måste ta moppen till jobbet då jag skall till psykologen direkt efter. Sen till Lidl, behöver bunkra tuggummi. Jag kan verkligen rekommendera deras tuggummi JETgum, jag har aldrig smakat ett tuggummi som håller smaken så länge. Finns i flera goda smaker, och mycket billigare än t.ex. Extra eller V6.

Ha en bra torsdag!

4 kommentarer:

  1. Grattis till minuset :) härligt när man ser resultat :)
    Blir nyfiken på denna diet ;)
    Men åter igen tvekar jag hoppa på en diet, att klara av det
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detta är nog den enklaste dieten jag har provat, bortsett från att gå på pulver. Men enklaste så menar jag att man inte behöver tänka, tveka. När jag gick på pulver var det ju inte så roligt, men man behövde inte tänka. Skall jag? Kan jag unna mig? Osv... Här är det inga gränser för HUR MYCKET jag får äta av de tillåtna livsmedlena. Jag behöver inte väga och mäta. Jag älskar proteiner men framförallt mår jag skitbra när jag äter dem. Om 6 dagar får jag äta grönsaker också, i 5 dagar och sen börjar jag igen. Simpelt. Känns inte som man kan misslyckas... Kram

      Radera
    2. Oj vad jag blir glad för din skull Lena. Nu ska du se att det inte dröjer förrän kläderna börjar sitta löst och ledigt. Men jag har sagt det förut. Sätt dina mål lagom. Ett steg i taget. Kram Katarina

      Radera
  2. Bra jobbat tjejen! -1,7 kg på 4 dagar är kanon!
    E glad jag kunde inspirera dig till detta :)

    KRAM

    SvaraRadera