lördag 21 april 2012

Överraskningsfödelsedagsbesök

Gomorron. Vaknade 5.05 i morse och flög upp. Det var Cornelia som väckte mig, hon har inte varit snäll i natt. Det dröjde en bra stund tills jag fattade att det var lördag och det var därför som väckarklockan inte hade ringt klockan 5. Kände med en gång att jag inte var färdigsoven så jag flyttade ut till soffan, satte på TV:n på timer och lyckades efter en stund somna om ytterligare 2 h. Min katt borde lära sig veckodagarna!!

Igår kunde jag inte skriva någonting om vad jag skulle göra på eftermiddagen/kvällen, eftersom mamma läser min blogg ibland. Hon fyllde alltså år igår, och jag och min bror skulle överraska henne. Hon bor i Rävlanda, det är väl 40 minuter med bil och nästan 2 h med buss, så jag visste att hon inte räknade med besök från mig. Från Jonas möjligen, eftersom han kör förbi på motorvägen en bit bort (han jobbar i närheten av mig men bor i Borås). Jag tog 1 h ledigt och gick upp till Maxi och handlade en fin Hortensia från oss. Jag köpte också lite godis åt henne, hon är galen i Geisha, så hon fick både en sådan kaka och en påse. Sen hade jag lite vanliga paket också :) Klockan 4 kom bror och hämtade mig och vi åkte.

Hon blev väldigt förvånad när vi kom och hennes minsta hund Ninja ville inte sluta skälla. Hon höll på gott och väl en halvtimme. Jag var ett nervvrak efter 10 minuter. Mamma hör inte så bra nu för tiden, så hon störs inte av Ninjas skällande, men jag kan ju säga att jag inte hade velat vara hennes granne... Hennes kompis Ingela kom, med sin son Henry, och lyckades få tyst på hunden. Jonas åkte snart igen, för de är samlade hela familjen hemma i Borås för första gången på 8,5 månad. Emma kom hem i förra veckan efter 3 månader på Hawaii. Rebecca, som bor i Birmingham sedan snart 2 år, är hemma över helgen.


Denna vackra buketten fick mamma av Ingela och Henry. 10 minuter tog det väl ungefär innan mina ögon började klia och sängkammarrösten kom fram. Tur att man tål tulpaner i alla fall :)


Mamma, Henry och Ingela. Alla åt tårta utom jag. Mamma försökte fresta mig med en jordgubbe, men inte ens det tog jag. Klapp på huvudet.


Ninja och Pixie slickar tårtfatet och gräddskålen. Vem behöver fördiskprogrammet på diskmaskinen??

Jag åkte hem strax före kl 7, och var hemma strax före kl 9. Trött. Missade ju Let's Dance, men fick i alla fall se Calle dansa. Får kolla Sigrid på nätet idag.

Jag var ju iväg och tog prover i veckan, för mina fingerproblem. De senaste dagarna har jag fått mer problem, "restless legs" och det gäller även händerna. Det är som om jag har myror i fötter och händer, mycket obehagligt. Googlar och får fram B12-brist eller järnbrist. Skriver på forum på Facebook för GBP-opererade och får förslag på magnesiumbrist eller zinkbrist av personer som haft det. Tur att de skulle testa för alla dessa ämnen, för något fel är det. Skitobehagligt!!

Idag skall jag ta moppen och åka omkring och göra lite ärenden. Bland annat skall jag åka in till MMSports på Övre Husargatan och köpa fler "mirakelnudlar". Dyrt, men inget med denna dieten är billigt, så det är bara att gilla läget. Det funkar ju i alla fall :)

Hoppas ni får en skön lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar