lördag 28 april 2012

Solen skiner!

Gomorron. Eller gomidda känns det som... Idag väckte Cornelia mig klockan 4.54. Gaah! Jag hade tänkt gå upp tidigt, för att inte missa morronsimningen på Valhalla som jag gjorde förra lördagen, men någon måtta får det väl vara?

Stack i alla fall iväg kvart i 7 och hade en underbar moppetur till Valhalla. Det tar drygt 20 minuter att köra och då kör jag i full fart. Är nästan ensam på cykelbanorna och solen sken. Jag hade bra med kläder på mig och frös inte alls. Själva simningen var inte lika rolig... Istället för att ha 10 st 50 m banor och 8 st 25 m banor öppna, så var bara 25 m banorna öppna. Resten stängt för tävlingar. Trångt alltså. Men bubbelbadet efteråt var precis lika skönt som vanligt.

När jag åkte därifrån passade jag på att gå in på ICA Focus. De är återförsäljare för ett annat märke av Shiratakenudlar (mirakelnudlar), så jag tänkte spana in dem. Men jag hittade dem inte och ingen visste vad det var för något. Slogs över hur fruktansvärt dyrt det är på ICA Focus. T.ex. PAM Cooking spray, sån som jag har när jag steker, kostar 59 och någonting på ICA Maxi. Här kostade den 72 och någonting. Inte lite skillnad. Sen när det gäller skinka/kalkon och annat kallskuret, så har de kanske bara 1/3 av sorterna som ICA Maxi har, och dyra är de också. Nästan inga av ICA's egna charkprodukter. Jag brukar köpa ICA's rostbiff 100 g för drygt 17 kr. På ICA Focus fanns inte den, men ett annat märke, på ca 130 g för 39 kr. Himla tur att man inte bor så att man "måste" handla där, för då skulle man bli ruinerad.

Igår kväll tog jag fredag och gjorde ingenting. Jag åt räkor på kvällen, som jag doppade i en röra gjord på laktosfri kvarg, yoghurt, massa vitlök och lite citron. Alltså tzatsiki utan gurka. Eftersom jag inte får äta grönsaker varje dag så är det enklare med bara en sorts kvargröra, i början gjorde jag dubbelt men det tröttnade jag snart på.

Idag vet jag inte riktigt vad jag skall göra. Egentligen borde jag åka och köpa algtvätt och ta och skrubba altanen på framsidan, den är alldeles grön. Men då kommer jag att få så förbenat ont i armarna och axeln, så jag drar mig för det. Eller också borde jag plantera lite blommor (som skall köpas först), men kan man lita på att det inte blir några fler kalla nätter?

I morgon är det veckovägning :) Jag måste erkänna att jag väger mig varje dag, men det är bara söndagsvikten som räknas på riktigt. Så länge det går neråt så är det roligt. Nu har jag stått still i 3 dagar, så jag hoppas på ett skutt neråt i morron.

Jag önskar er alla en skön lördag. Hoppas solen skiner på er :)

4 kommentarer:

 1. Hej Lena,

  Fast Miracle Noodle finns på ICA Focus! De har det bland internationalt mat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt att jag inte hittade det, kollade bland nudlarna, internationell mat, hälsokost och alla andra hyllor... Men det spelar ingen större roll. Det märket som finns på MMSports på Övre Husargatan är inte bara billigare, utan innehåller ännu mindre fett och kolhydrater.

   Radera
 2. Hoppas du får ytterligare ett fint resultat imorgon, håller tummarna!
  Hittade receptet inne på forumet, ska prova det imorgon.
  Ha en fin söndag imorgon kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma. Gör nog pannkakorna idag med. Kanske tar jag dem med på min promenad. Får se. Kram

   Radera