tisdag 15 maj 2012

Lite blåslagen

Gomorron. Oj, idag var det stelt. Höll på att knappt komma ur sängen. Inte så konstigt efter vad naprapaten gjorde med mig igår... Jag har ett stort blåmärke på låret som ömmar bara jag nuddar det. Rena tortyren utsattes jag för igår :)

Först av allt så fick jag börja med att klä av mig allt utom trosor och BH. Hur kul var det? Inför en främmande karl? Han är nog van, men det är inte jag... Sen fick jag lägga mig på rygg, på mage och på båda sidorna medans han mer eller mindre hängde/låg över mig och positionerade mina armar, ben, rygg och huvud på olika sätt. Sen knäckte han. Slappna av! Yea right. Lätt att göra när man ligger med armar å ben spretandes åt alla håll och någon som snart skall dra i ryggen så att det knakar...

Sen började den verkliga tortyren. Satan i gatan vad ont det gjorde! Och det höll på i evigheter (kändes det som). Flera gånger var jag på väg att resa mig och bara gå därifrån, jag ville inte vara med längre... Sen fick jag ligga på mage och så fäste han massa stora plastcirklar på ryggen och höfterna och så körde han ström igenom dem. Pirrade riktigt obehagligt i början, sen efter ett tag blev det riktigt behagligt. I alla fall jämfört med tidigare tortyr. Jag frågade om det var så att strömmen minskade eller om det var jag som vande mig. Det var för att jag slappnade av mer och mer som det kändes mindre.

Nu skall jag dit nästa onsdag igen, den 23:e. Vad är nu prognosen? Inte så bra. Det är inte säkert att jag blir botad/bättre av detta. Det beror på att det är så mycket som är fel med min kropp. Mina problem sitter visserligen i höften, men de börjar i ryggen. Jag är väldigt stel i ryggen och grunden till mina ryggproblem kommer sig i att jag, sedan jag skadade min vänstra arm 1976, alltid har burit allt med höger arm. Jag är alltså väldigt skev i ryggen. Av det har jag fått ischias. Sen har jag ju högeraxeln, vänsterarmen och vänsterfoten också. Tydligen klarar kroppen inte av att hantera/läka så många problem på en gång. Vi får se vad som händer. Bara jag blir lite bättre så får jag ju nöja mig med det också.

Jag fick inga restriktioner när det gäller simning. Gymmet skall jag vara lite försiktigare med. Promenader är OK, men inte för långa, jag får inte framkalla smärta.

Det var ganska skönt att det regnade hela dagen/kvällen igår, för då kunde jag strunta i att såpa altanen utan att ha dåligt samvete. Istället blev det en vilokväll på soffan. Jag såg mig omkring i lägenheten och SMS:ade städerskan (som skall komma i morgon onsdag) och frågade om vi kan hoppa över denna städningen. Hälften av alla altanmöbler, högtryckstvätten, en stor vattenslangsvinda och massa annan bröte står överallt. Skall hon komma i morgon måste jag inte bara röja det vanliga utan även omplacera alla altanmöbler. Det var inte lätt att flytta in dem, och sen när hon varit här och jag skall såpa altanen så måste jag ju göra om allt igen... Hoppas det går att hoppa över en gång.

Vågen var inte snäll mot mig idag, ibland förstår jag mig inte på den. Dukan rekommenderar ju att man väger sig varje dag, och oftast är det riktigt roligt. Bra att veta ifall något man åt ger reaktion på vågen direkt. Men igår var en alldeles vanlig grönsaksdag. Inget konstigt alls när det gäller mängder eller vad jag åt. Ändå visade vågen +0,6 kg i morse. Mysko. Men jag vägrar ändra min ticker!

Igår var det så kallt på jobbet att jag fick jaga fram en kupévärmare... Var är våren? Sommaren måste ju bara bli helt kanon efter denna uteblivna våren... Ha en bra tisdag!

2 kommentarer:

  1. Usch, det där lät inte alls skönt...men ofta är det just det där "skön-onda" som gör nytta?!

    Hoppas stelheten ger med sig under dagen. Kram

    SvaraRadera
  2. Det är säkert gårdagens "träning" som orsakade vikten. Man samlar ju på sig vätska etc efter träning och kan gå upp direkt efter, så det kan säkert vara samma efter en sådan behandling. Det försvinner snart igen :-)

    SvaraRadera