måndag 14 maj 2012

Idag "smäller" det!

Gomorron. Vaknar med "lite" ont i kroppen. Inte så konstigt... det var kroppsarbete för hela slanten här igår. Idag skall jag iväg till en naprapat och få stötvågsbehandling i min onda höft. För er som inte vet vad det är så kan det enklast förklaras så här: tänk er en sån där mackapär som man har när man bryter upp asfalt. Gör den mindre och sätt en kula på änden istället för ett brytspett. Sätt den på det ställe på kroppen där du har som mest ont och kör på! Den rör sig väldigt fort upp och ner med pneumatik och det gör förbannat ont. Jag har fått den behandlingen i min ischiasrygg tidigare, och det var så att man hade behövt en bitpinne... Men det är övergående, så det skall nog gå bra. Kollegan blev ju botad från sin trochanterit, så jag hoppas verkligen det funkar på mig!

Jag glömde berätta att jag i lördags fick på mig ett par byxor som jag inte har fått på mig sedan jag var som allra lägst efter min Xtravaganza-kur. Och då mycket kort tid innan jag började gå upp igen... Om 2,5 kg så passerar jag den vikten jag hade som lägst :) Idag tog jag fram ett par byxor jag hade när jag började med Xtravaganza hösten 2008 (har för mig att de satt tajt) och så de byxorna jag har på mig nu och la dem på varandra:


Lite skillnad va? Någon efterfrågade bild på hur jag ser ut nu. Gillar inte bilder på mig, men nu börjar jag faktiskt tycka om min spegelbild lite mer, så OK då. Här är Cornelia också med på ett hörn.


Jag har ingen lust att lägga upp en bild på hur jag såg ut från allra första början, mår illa av att se den. Men jag kan länka. Fy. Egentligen borde jag ha den nedersta bilden på den sidan på mitt kylskåp...

Fasen vad jag känner mig nöjd när jag tittar ut på mina altaner! Framsidan såpade jag 2 ggr. Den blev jättefin. Sen kom baksidan. Stooor altan (30 m²). Skulle börja med att högtrycksspola den noggrant. När jag gjorde framsidan hade jag en kort slang, som precis på mm räckte till ytterdörren. Jag hade lånat med mig en annan slang från jobbet, säkert 20 m lång, som jag nu skulle använda till baksidan. Det blev mycket extra slang på golvet, och när jag satte igång högtryckstvätten så var det ett himla dåligt fjös i det hela. Ringde han som jag lånat tvätten av och frågade om det fanns någon begränsning för hur lång slangen skulle kunna vara innan jag förlorade tryck. Det skulle inte vara någon begränsning på det, sa han. En stund senare fick jag mig ett gott skratt när jag kom på att det visserligen var viktigt att sätta i högtryckstvätten i eluttaget på utsidan, men att jag också hade en strömbrytare till sagda uttag på insidan... Vattnet som kom ut ur tvätten drevs endast av sitt eget tryck... Så fick jag skrattat en stund i alla fall.

Det tog ett bra tag att högtryckstvätta hela altanen, bit för bit. Jag bara spolade, men det var jobbigt för armarna. En del av möblerna/sakerna som stod där ute hade jag flyttat in, andra fick jag flytta runt. När all tvätt var klar så skrubbade jag hela altanen bit för bit, och spolade sedan av med vanlig vattenslang. Sen "dog" jag. Då hade jag jobbat mer eller mindre konstant i 4 h. Såpningen får vänta tills idag, om jag kan gå ikväll, eller i morgon. Som ni kan se nedan är det en stor altan!!


Ingen blir gladare än jag när ni skriver att jag inspirerar er! Ett par läsare har kommit med i Dukan-gruppen på Facebook (Vi Dukanare), en sluten grupp som man får ansöka om att gå med i. Antingen genom att ansöka själv, eller bli vän med mig så att jag kan lägga till er. Jag hoppas att få se fler av er där, ge er gärna tillkänna så att jag vet vilka ni är!

Nu måste jag fundera på när jag skall åka exakt. Jag skall vara där kl 7, så det är om 1 h och 10 min. Jag tar nog moppen, fast jag har fått höra av kollegan att han tyckte jag skulle ta bussen. Jag tror det blir bättre med moppen för då slipper jag ju gå till och från bussen!! Ha en bra måndag! 2,5 arbetsdagar för min del denna veckan, sen är jag ledig 4,5 dag! Underbart! Då blir det mer altanjobb, för nu borde man väl snart kunna plantera?

18 kommentarer:

 1. WOW! Vilken skillnad! Superkul Lena och bra jobbat!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Du har verkligen förändrats! Bra gjort! Hoppas behandlingen går bra idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är obehagligt att se gamla bilder, men väldigt nyttigt...

   Radera
 3. Hejja hejja! Superduktigt!

  SvaraRadera
 4. Superbra jobbat! Vilken storleksskillnad!

  GRATTIS!

  SvaraRadera
 5. Håller tummarna för dig att det går bra idag!
  Vilket minus du fick på förra veckan - tummen upp =)

  /Maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Roligt var det inte, men det gör säkert nytta. Hoppas jag...

   Radera
 6. Wow...vilken skillnad. Jag tycker du är superduktig.
  Blir lite sugen på att testa själv men vet du om det finns nån sida på svenska, men du länkade till var väl på engelska om jag inte minns fel.

  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon sida på svenska finns det nog, Googla!! Här är en länklista till andra som håller på med Dukan: http://www.vidukanare.se/

   Det finns också ett forum http://dukan.forum24.se/
   Många av de som var/är aktiva där har nu en grupp på Facebook. Där hänger jag mycket, men det är en sluten grupp. När du väl bestämt dig så säg till så bjuder jag in dig!

   Kram

   Radera
 7. Bra kämpat!
  Otrolig skillnad!

  SvaraRadera
 8. Nu är jag helt övertygad: du kommer bli som en streck om du går ner 18 kg till - vilken bra bild, så är det bara! Bra gjort och kämpa vidare, även om det inte känns som en kamp just nu, när allt verkar flyta på. Lycka till, Åsa i N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte en chans. Finns väldigt mycket att ta på. Mig utan kläder är ingen vacker syn... allt flyter på utom det kroppsliga... Kram

   Radera
 9. Fantastiskt resultat ju! Vilken skillnad på dig, WOW!!! Bra jobbat. Hoppas jag kan (och vågar) lägga ut sådana skillnads bilder snart också! ;) Lycka till denna veckan vännen.

  SvaraRadera