tisdag 8 maj 2012

Trall-ala...

Gomorron. Jag tror faktiskt jag fick sova hela natten i ett sträck i natt. Ovanligt. Kom i säng lite sent för jag var ju tvungen att kolla klart på hockeyn. Jag såg bara tredje perioden Sverige-Danmark, men det räckte. Hade ju varit pinsamt om vi förlorat... :)

Igår var det tralltvätt som gällde. Jag hade fått låna en liten högtryckstvätt från en kollega, måste se om jag inte kan hitta någon sådan själv. Det var ett fint märke, Kärcher, köpt för 400 på ICA för några år sen. Alldeles lagom i storlek för en som inte har så bra förvaringsmöjligheter. Jag hade också lånat en vattenslang från jobbet, och den var på mm när det gäller längden. Högtryckstvätten kunde stå precis utanför ytterdörren, vilket var bra för det läckte lite i slangkopplingen.

Altanen var inte vacker när jag började:


Grööön. Jag började med Yes, varmt vatten och en skurborste uppe i högra hörnet. Jag blev nöjd med resultatet efter de 2 första plankorna:


Men sen när jag kom till nästa 2 så hände nästan ingenting med det gröna. Jag skrubbade och skrubbade, vilket inte är så lätt när man har ont i armen, men det var massa grönt kvar. Jag åkte då och köpte en dunk tralltvätt och en pensel, och började om från början. Så här blev resultatet då:


Inte 100, men bra mycket bättre än vad det var innan. Orkade bara dessa 4 plankor (tog ju dem 2 ggr), jag måste vara rädd om min högra axel. Jag skrubbar så mycket jag kan med vänstern, som visserligen också gör ont, men smärtan i den stoppar mig inte från att jobba så mycket som smärta i högeraxeln...

Jag får fortsätta idag. Som tur är så är den andra altanen, den som är 30 m², inte alls grön. Där räcker det nog med att bara spola av med högtryckstvätten. Sen skall allt såpas. Tur att jag får låna högtryckstvätten ett tag. Samtidigt vill jag inte att detta drar ut på tiden, på måndag skall jag börja med stötvågsterapi på höften och jag vet inte hur mobil jag är efter det...

Igår pratade jag med chefen på Telenorbutiken på Frölunda Torg. Han var uppriktigt ledsen för det som hade hänt och bad att få återkomma inom 30 minuter när han pratat med den som hade telefonen nu. Det gjorde han. Det var en liten "snorunge" på typ 12 år som hade den, och chefen pratade med hans mamma. Den ungen fick sig nog en utskällning igår. Sen ringde han tillbaka till mig och berättade att han också pratat med säljaren som hade ljugit mig rakt upp i ansiktet. Han var också ledsen och de lovade att de skulle se över sina rutiner.

Sen frågade han hur de kunde kompensera mig för detta. Det är ju väldigt svårt med sådana frågor, men jag drog till med att jag behövde ett nytt plastskydd till skärmen på telefonen. Det skulle jag få ett, och då hoppas jag att det är ett bra skydd och inte ett sådant för 19 kr som jag har idag... :) Han frågade om jag kunde komma förbi och hämta det, men jag sa att jag väldigt sällan är på Frölunda Torg. Vilket i och för sig är sant, men jag känner inte för att gå in i den butiken igen på ett bra tag, så som jag gapade där i söndags... Han sa att han skulle skicka skyddet och kreditera mig 2 månadsavgifter. Det var jag nöjd med. Sen sa han att jag skulle programmera in hans nummer i min telefonbok och ringa honom personligen om något mer hände. :)

Idag nådde jag -7 kg. Helt otroligt, på drygt 6 veckor. Är så stolt över mig själv och det må jag säga: det är INTE en vanlig känsla för mig. Jag tycker inte detta känns som en diet. Det är så mycket som är tillåtet att man inte tänker på det som inte är det. Inget vägande och mätande är helt underbart. Jag väger visserligen vissa saker ändå, men det beror på att jag vet vad jag orkar och inte vill slänga mat. Jag väger t.ex. all mat som jag fryser in så att det blir lagoma Lena-portioner, det vore ju dumt annars...

Ha en bra tisdag! Nu har jag inte bara träningsvärk i rygg, lår och rumpa (träningsvärken var brutal igår) utan också i armarna. Denna dagen blir bra... :)

6 kommentarer:

 1. Grymt glad för din skull att dn diet funkar och det blir massa minus. Du grymt duktig :)
  Stort grattis till minusen
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Det går bra för dig också har jag sett. Nu kör vi! Kram

   Radera
 2. 7 kg är ju otroligt bra! Men du kan ju omöjligt ha 18 kg kvar, då kommer du ju vara mindre än en sticka?! Lycka till önskar Åsa i N. Dags för en bild snart va´!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Inte en chans att jag är mindre än en sticka då. Mitt drömmål är lägre, men man får vara lite realistisk. Om 18 kg har jag ett BMI på 27,8 så får du en liten idé om hur mycket det är kvar. Skall jag ner till BMI 25 så är det ytterligare 7 kg... En bild? Nja, kanske det... :)

   Radera
  2. Men! Det är ju omöjligt!? Allvarligt?? Du ser ju inte ens stor ut på de bilder vi senast sett??? Önskar dig som sagt lycka till, du verkar så nöjd med den här dieten-härligt för dig! /Åsa

   Radera
  3. Jag är stor... fast definitivt inte så stor som jag var sommaren 2008. Då var jag 43 kg större än nu :) Allt är relativt!

   Radera