måndag 7 maj 2012

Träningsvärk!

Gomorron. I morse var det inte lätt att ta mig ur sängen... Jäklar vilken träningsvärk jag har i rygg, rumpa och lår. Man skulle kunna tro att jag fullständigt tagit ut mig på gymmet, men så fint är det inte. Istället var jag ute på en "liten" promenad igår.

Jag började gå den vanliga vägen, som om jag skulle gå Eklanda runt. Men när jag kom en bit så kände jag att jag kanske skulle våga pröva att gå i Änggårdsbergen ändå. Vädret var perfekt för en promenad, soligt men lite kallt. Jag tänkte att jag chansar i alla fall. Jag vandrade in i Änggårdsbergen och det var otroligt vackert. När jag kom till en brytpunkt så gick det så himla bra att jag tog den längre vägen, för jag ville gå runt Axlemossen som är så otroligt vacker. Här kommer lite bilder från Axlemossen:


Så här fint är det när man kommer fram och kan skymta Axlemossen.


Den här blåa färgen är den allra finaste av alla. Precis min färg!


Sen är det lite skog igen innan man kommer fram till andra sidan av mossen. En bit efter mossen byts stigen ut mot en "kostig" där man verkligen får gå över stock och sten.


Nu skymtar mossen igen.


Mera blått!


Herr och fru Kanadagås ute och går med sina 6 dunbollar.

1 h och 20 minuter tog promenaden, och det var 108 m höjdskillnad. Promenaden går upp och ner hela tiden, trodde faktiskt inte att höften skulle hålla, men det gjorde den. Jag var ordentligt trött när jag kom hem, men MY GAWD vad jag har ont idag! INTE i höften däremot! Kan knappt sitta för rumpan gör så ont. Att sätta sig på toa är en plåga. Låren är väldigt ömma och stela, likaså ryggen. Men det är gött att ha träningsvärk. Lite i alla fall...

Vad hände mer under dagen? Jo, jag var på Telenor och skällde ut dem efter noter. Det var riktigt kul faktiskt. Kanske inte när jag var där, men efteråt. Killen som ljugit mig rakt upp i ansiktet jobbade inte, så jag började att "prata" med en annan kille. Sen kom en säljare till och lyssnade och till slut den tredje också. Av någon "konstig" anledning fanns det då inga kunder kvar i butiken... De höll med om alla tre att så här fick det inte gå till. Den killen som jag lämnade in min telefon till var där, och han sa att de ALLTID raderade alla telefoner varje kväll. OK, sa jag, hur kommer det sig då att när jag fick lånetelefonen så var du tvungen att systemåterställa den? Varför var det inte gjort innan? Då blev han tyst. Jag sa att jag ville ha någon typ av kompensation, men de visste inte vad de skulle ge mig. De skulle prata med säljaren som idag, och ta reda på vad det var för person som hade telefonen. Sen skulle de ringa mig. Jag ger dem idag, sen ringer jag till kundservice och anmäler butiken. Sen får vi se vad som händer...

Jag var i alla fall arg så jag skakade. Bra att få ur sig lite ilska :) Åkte hem och hämtade pantflaskor och sedan handlade jag. Lite kul att studera min matkasse nu förtiden, innehåller nästan alltid samma saker, eller rättare sagt basvaror, igår var det: yoghurt, kvarg, kalkon, ägg, ruccola och havrekli. Hem och pula lite, sen grillade jag mina filéer.

Idag skall jag få låna kollegans högtryckstvätt, men det vete katten om jag klarar av att ligga på alla fyra och skrubba altantrall... Vi får se. Ha en bra måndag!

6 kommentarer:

 1. Härlig promenad du fick, och fina bilder. Idag ska jag ut och se om jag kan ta min vanliga promenad. Ryggen kanske protesterar och isåfall har jag en genväg :) Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra med genvägar. Det är den stora nackdelen med promenad i Änggårdsbergen. Går jag in i skogen så har jag minst en timmes promenad hem... Backigt och jävligt. Men det funkade :) Älskar att gå där, skulle kunna gå där varje dag om jag hade tid och kroppen höll för det.

   Radera
 2. Hej hej
  ka verkligen kolla upp detta, så krångligt ska det ju inte vara !!!
  Vilken härlig promenad :) verkar vara riktigt ljuvligt gå där. Hoppas din träningsverk ger med sig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du kollar, hatar att kommentera i Wordpressbloggar pga allt krångel. Och så kan man inte ställa en fråga utan att regga ett konto... det är ju precis ett konto jag vill bli av med :)
   Kram

   Radera
 3. Bra där, hejja dig! Hoppas du får någon kompensation, det borde du faktiskt få!

  Ha en fin dag, kram till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick lite, så jag blev nöjd. Bra med samtal från chefen, hoppas alla inblandade får en smäll på örat :) Kram på dig och krya på dig!!

   Radera