torsdag 17 maj 2012

Vaddå sovmorgon?

Gomorron. Ingen klocka som ringde idag, men väl en tjötande katt. Hon började strax före 5 och 6.40 gav jag upp. Lika bra det eftersom jag började drömma när hon först väckte mig, då jag gled in och ut ur sömnen. Jag drömde att jag var på fest och åt massa som jag inte skulle äta. Usch, vilken mardröm :) När jag vaknade så mumsade jag på knäckebröd med smör... Saknar knäcke, men det är nog allt jag saknar just nu.

När jag läser vad jag skrivit ovan så tror till och med jag att jag verkligen mumsade på knäcke. Men det gjorde jag ju inte. Det var i drömmen. Uttryckte mig visst lite luddigt...

Ute är det grått och jag har just spanat in vädret. Jag kommer att såpa altanen i morgon, då skall det vara uppehåll och ca 12°C. Sen på lördag och framförallt söndag skall det bli bättre väder, och då vill jag vara klar så att jag kan njuta av det.

Igår slutade vi tidigt, och jag gick direkt hem och grillade kycklingen som marinerat över natten. Det blev jättegott! Trots att det var billig kyckling. Idag blir det till att åka till Maxi och köpa massa påsar... Vid 16 stack jag iväg först till Lidl och bunkrade deras goda (och billiga) tuggumi, och sedan vidare till MMSports där jag köpte 10 paket Shiratakinudlar. Det blev fettucini, för angel hair var slut. Mängdrabatt om man köpte 10 paket eller fler, så det fick det bli.


Nu har jag så jag klarar mig ett tag. Till Shiratakinudlarna brukar jag ha min delikata köttfärssås, och den skall tillagas idag då jag bara har 1 portion kvar av förra satsen. Perfekt syssla en sån här grå dag.

Mötet hos psykologen gick bra, som vanligt. Bara 3 ggr kvar nu sen är det sommaruppehåll i 2 månader. Det skall bli skönt men samtidigt tomt.

Igår slutade en kollega och han hade med sig 2 stora tårtor. Jag hade ju inte kunnat äta av dem även om jag inte kört med Dukan, eftersom de garanterat inte var laktosfria. Men jag förundrades över att jag inte var det minsta sugen, och blev snarare lite äcklad av att se de stora bitarna som kollegorna smällde i sig... Speciellt tänkte jag på att de bara matade in stora skedar i munnen utan att ens ta sig tid att känna vad det smakade. Sån var jag också före operationen, men sen var jag ju tvungen att ändra på det för att inte dumpa. Jag äter mycket fortare nu än i början, men jag tar mig i alla fall tid att känna vad saker smakar...

Jag önskar er alla en skön (förhoppningsvis) ledig dag. Jag hade gärna velat åka och simma, men både Valhalla och Åby är stängt idag. Åby är stängt ända till måndag pga simtävlingar, så i morgon blir det ett besök på Valhalla. Idag blir det pyssel hemma, städa och röja runt alla altansaker...

2 kommentarer: