fredag 18 maj 2012

Semester

Gomorron. Även idag så fick jag väckning, trots att jag hade ett snack med Cornelia igår och talade om att jag har semester idag ;) Men det var lika bra att gå upp, idag skall jag såpa hela altanen åtminstone 2 ggr. Det lär ta sin lilla tid och så skall det torka emellan. Det skall bli så skönt att få ut alla möbler ur lägenheten...

Igår var jag iväg och bunkrade "lite" kyckling på Maxi. Priset var bra och kycklingen god och jag hade plats i frysen så why not. 10 paket à 900 g blev det. Plus en del annat, så det var dagens workout att få hem det i dramaten. Gott att slippa handla det på några veckor.

Väl hemma gjorde jag en delikat, Dukanvänlig köttfärssås.


Det är samma "recept" som jag brukar ha när jag gör köttfärssås, fast jag har uteslutit böngroddar och bambuskott som jag brukar ha med. De står inte på tillåtna grönsakslistan, men jag tror jag skall ha med dem nästa gång ändå, för de innehåller nästan ingenting. I alla fall böngroddar som gör att det blir lite krispigt och gott.

Sen läste jag en artikel på den sidan som jag går till så fort jag har lite frågor. Den är amerikansk och drivs av en tjej som verkligen lägger ner sin tid på detta med Dukan. Den är jättebra och där finns massa info om nya rön och vad som har bestämts av Dukan om ändrade regler och så. Boken är bra, och jag rekommenderar verkligen ingen att börja utan att ha den, men den är trots allt inte ändrad på 12 år, och det händer mycket.

I alla fall så finns det något som heter "tolerated items " på engelska, vet inte vad det kallas på svenska. Det är produkter som man får äta en begränsad mängd av per dag, till skillnad från det allt annat (nästan) som du får äta obergränsat av. Jag har helt missat dessa, och blev glad när jag upptäckte att man får äta upp till 30 g hårdost med max. 7 % fett i per dag. När jag var och handlade köpte jag en 5 %-ig Västan med mild smak. En ost som i bästa fall smakar skosula... Men jag ville grovriva den och lägga på köttfärssåsen när jag frös in den i portioner, det blir så gott när den smälter när man värmer den. Smakade på osten, kunde tyvärr inte smaka på köttfärssåsen eftersom jag hade proteindag igår, och å vad gott det var med lite ost! Trodde aldrig jag skulle säga så om mild Västan...

Det blev 21 portioner köttfärssås att frysa in, och i varje burk ligger nu lite riven ost. Det blir mums sen tillsammans med Shiratakinudlarna. Idag kör jag en proteindag till, egentligen skall det vara en grönsaksdag idag, men igår bestämdes det att vi i morgon skall åka upp till Ellös bara ett par timmar och fira pappa som fyller på tisdag. För enkelhetens skull tar jag med mig min egen mat, men det blir ju lite roligare om jag kan äta grönsaker. Jag tar hellre 2 proteindagar på raken än 2 grönsaksdagar... Jag kanske är lite väl strikit i min regim, men det funkar för mig och folk får ta det som de vill... Skulle jag börja göra avsteg vet jag precis vad som händer... allt går åt helvete.

Det var länge sedan nu som Maxine var passande för mig, men de senaste dagarna har jag hittat 2 st...


Hon är för skön!!

Nu skall jag ta och klä på mig och börja, det är inget att skjuta upp. Oavsett om ni jobbar eller är lediga idag så önskar jag er som vanligt en bra dag.

7 kommentarer:

 1. Godmorgon min sköna höna. Den där grytan ser mumsig ut, precis som min farmor brukade göra. Gött!!

  Ha en superduperfin dag/helg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så säger mamma :) Jag har ännu inte provsmakat den, då jag hade proteindag igår också, men till middag idag skall jag smaka på den. Sen kan jag säga om den var mumsig :) Nä skämt åsido, jag smakade på själva såsen när jag gjorde den, och den var helt rätt. Kram

   Radera
 2. Har precis hittat din blogg! Vad intressant att du också provat xtravaganza. Det har jag också gjort och det var verkligen början på en fruktansvärd karusell! Jag har hört många sorgliga historier om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Xtravaganza var väl bra i och för sig, det fick mig att få upp ögonen och komma upp ur strutshålet. Sen misslyckads jag totalt när jag skulle börja äta. Pulverdieter i all ära, men man kan inte hålla på med dem i hela livet. Men tack vare att jag körde denna diet och sedan gick upp igen, så visste jag hur det var att vara ungefär där jag är nu. Det hade jag inte varit på 25-30 år, så det fanns inget minne av det. Nu hade jag något att kämpa för. Nu har jag dock hittat rätt och förhoppningsvis når jag mitt mål denna gången...

   Radera
 3. Har d något inlägg där du beskriver om Dukan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det var den 21 mars jag skrev om det för första gången. Läs där och framåt.

   Radera
  2. 19 mars skall det vara!

   Radera