lördag 2 juni 2012

2 år och ny förstasiffra!

Gomorron. Tack för alla glada tillrop efter det att jag la upp bilden, speciellt i Facebookgruppen. Vilket stöd man får där, så peppande! Underbara människor! Här fick jag några fina kommentarer också, tack för dem! Ert stöd och pepp betyder otroligt mycket!

Idag var det extra roligt att hoppa upp på vågen:


Det är verkligen inte varje dag man får en ny förstasiffra! En sån härlig känsla! Nu har jag på 9 veckor och 6 dagar lyckats sänka mitt BMI med 4,5 enheter, helt otroligt! Heja Dukan!!

Idag är det också 2 år sedan jag opererades. Ångrar jag det eftersom det inte gick som "det skulle"? Absolut inte. Det finns mycket runt omkring som hade kunnat skötas bättre, t.ex. så skulle jag har varit mer påstridig när sjukvården inte ville ta emot mig. Jag skulle inte bara ha gett mig. Folk som opererats i Tyskland och hör till andra landsting har inte haft några som helst problem med att få eftervård i Sverige. Men själva operationen ångrar jag inte alls. Jag vet inte var jag hade varit i livet utan den, för jag hade ju inte hört talas om Dukan då. Jag var på väg käpprätt åt helvete...

Jag börjar fundera på om jag inte måste avbeställa nästa behandling med stötvågsterapin... Det är på tisdag. Blåmärket har inte minskat, jag är förbannat öm, och igår började det dessutom kännas i själva höften. Antar att blåmärket växer inåt också. Får se om det blir någon långpromenad i Änggårdsbergen i helgen, som det är just nu så funkar det inte i alla fall. Avstod den härliga simingen på Valhalla av samma orsak. Jag tror det är vila som gäller, för höften känns som den körts genom en köttkvarn. Det gör svinont bara att nudda den, så jag vet inte hur jag skall tillåta att han sätter sitt tortyrinstrument där på tisdag...

Igår lyxade jag till fredagsmiddagen med varmrökt lax. Det är svårt att göra något speciellt på proteindagar, det finns liksom inte så mycket att variera sig med. Framförallt när det gäller tilltugg... Jag har vitlöks- och örtkvarg till allting. Behöver bra råd på vad man kan ha till som funkar under proteindagar... Idag blir det till att grilla massa kycklingfilé igen, det var ju "bara" 2 veckor sedan (inte ens det) som jag grillade 4 kg. Helt slut sedan igår. 4 kg till ligger nu i marinad sedan igår kväll, så jag får sätta igång ugnen ikväll.

Förra veckan installerade jag min nya inspelningsbara digitalbox. Igår var det något som inte var så bra, för jag fick ingen kontakt mellan den och fjärren. Den spelar in och spelar upp alldeles rätt, och jag bytte batterier i fjärren, men ingenting händer när jag trycker på någon knapp. Hämtade fjärren till den gamla boxen (samma typ av box), men den funkade inte heller. Jag kunde således inte kolla på TV, eftersom jag inte kunde byta kanal. Istället håller jag nu på och tittar på det jag har spelat in, så att jag kan byta tillbaka till den gamla boxen. Jag har lyckats klura ut hur man navigerar i menyerna med hjälp av knapparna på själva boxen, men jag kan inte ta bort några program. Så dåligt att den lägger av innan det ens har gått en vecka!

Nu skall jag äta andra delen av min frukost; yoghurt med kardemumma, vaniljpulver och lite Stevia, samt linfrön och Inolaxol. Linfröna skall ju "ligga i blöt" en stund, så de har legat i yoghurten och bildat gele i en halvtimme nu. Efter en vecka med 2 x linfrön per dag och 2 x Inolaxol per dag så funkar min mage perfekt. Det blir till att fortsätta så här. Mår SÅ mycket bättre när jag får "gå på toa" varje dag. En otrolig skillnad.

Ha en bra lördag i kylan!

10 kommentarer:

 1. Grattis! Det måste vara härligt att byta siffra :) Kämpa på, du är superduktig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Att byta siffra är stort! Nu är jag precis där jag vände för 3 år sen, och nu kan det bara gå neråt!

   Radera
 2. GRATTIS!

  Keep up the good work!

  / Anette
  Vi Dukanare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp :) Vi ses i din grupp!

   Radera
 3. GRATTIS!!! Bra jobbat! Kram från Skåne-Eva

  SvaraRadera
 4. GRATTIIIIISS!!! Har du skrivit något sammanfattande inlägg om hur Dukan fungerar? Vad roligt att du hittat något som passar dig! Heja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 19 mars och framåt har jag skrivit hur det funkar. Är man intresserad är det 2 råd jag kan ge: Köp boken. Gå med i facebookgruppen Vi Dukanare. Otroligt mycket pepp, stöd, info och skitkul är det där! Googla. Gå in på den officiella sidan www.dukandiet.co.uk och gör testet och se hur länge fas 1 skall vara. Detta är det bästa jag gjort på länge! Kram

   Radera
 5. Ny siffra!! Grattis! :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så som vågen hoppar så har jag inte sett den igen förrän idag, men nu är den här för att stanna! Kram

   Radera