fredag 29 juni 2012

Om att inte lyssna på sig själv

Gomorron. Idag vet jag inte vad jag sysslade med när klockan ringde. Jag stängde av den, inser jag nu, men jag trodde att jag tryckte på snooze. Jag har inte gjort det så många gånger på telefonen, så det ligger liksom inte i fingerspetsarna. Som tur var så vaknade jag av mig själv efter 20 minuter... Annars hade jag säkert sovit än :) Vid 1 i natt gick jag ut och la mig på soffan och fick sova ostört tills klockan ringde. Skönt.

Och så var det det där med att lyssna på sig själv... Igår skrev jag ju att jag ställt undan vågen och inte skulle ta fram den förrän på söndag. Idag var jag dock alldeles för nyfiken... Jag är ju inte klok någonstans... Men det var ju en himla tur att jag vägde mig idag! Jag räknar ju, som ni som följt mig under Dukan vet, bara den lägsta vikten, eftersom jag hoppar som en guttaperkaboll. Så om jag har en vikt en viss dag kan det dröja länge innan jag är där eller under igen, för nästa dag kanske jag har gått upp ett halvt kilo. När det går långsamt så gör det det med besked. I vilket fall som helst, i onsdags så vägde jag 0,4 kg över min tidigare lägsta vikt (som var från den 16 juni eller nått). Jippe. Inte. Det var därför jag ställde undan vågen. MEN idag vägde jag 0,6 kg UNDER min lägsta vikt! Hurra! Nu är allt roligt igen. Jag har nu passerat -12 kg på tickern ovan och halvvägs kryper närmare. Tänk om jag missat detta, för i morgon och/eller på söndag ligger jag garanterat över igen...

Igår åkte jag till Frölunda Torg direkt efter jobbet, för jag tänkte köpa mig själv 2 födelsedagspresenter. Det tycker jag att jag var värd :) Den första presenten var en nödladdare till mobilen, en sån här:

Jag är så trött på att mobilen hela tiden laddar ur när man behöver den, jag måste med normal användning ladda den oftare än en gång per dygn. Går jag ut och går så måste jag ladda den 2 gånger per dygn... Att jag måste komma på flera timmar innan att jag skall ut och gå, för jag vill ju använda RunKeeper när jag går och det drar batteri. Om jag skall ut och leta checkpoints vill jag ju numera också använda mitt GPS-program, det drar ju också batterier. Denna nödladdare drivs av 4 AA-batterier och laddar mobilen via USB-kabel. Det skall bli spännande att se hur den funkar, återkommer med en recension. Den är i alla fall inköpt på Kjell & Co.

Sen tänkte jag köpa mig ett par ecco sandaler. Förr om åren hade jag alltid ecco sandaler på sommaren. Älskade att gå barfota i dem. Men för 3 år sedan fick jag problem med mina fötter och var tvungen att skaffa såna där svindyra ortopediska inlägg som de gjuter efter dina fötter. Inga sandaler mer. Förra sommaren skaffade jag mig mina första Reebok Easy Tones, och bortsett när det var snö i vintras, då jag hade kängor, så har jag använt enbart den typen av skor sedan dess. Utan inlägg. Så jag tänkte att jag kanske skulle kunna ha ett par sandaler, för de är ju mjuka i sulorna precis som mina Easy Tones. Men icke. Alla ecco sandaler var stenhårda i sulan! Jag fick ont i fötterna bara av att prova dem. Gick runt i alla sportaffärer och provade deras utbud också, men hittade inga som skulle funka. När jag kom hem googlade jag lite, för jag undrade om inte Reebok gjorde Easy Tone sandaler. Hittade någon polsk sida som sålde ett par, och flera amerikanska, men där var de slut överallt. De borde verkligen tillverka lite sandaler med den sköna Easy Tone-sulan, jag hade definitivt köpt! Om någon av er har hittat sandaler som är mjuka i sulan närmast foten, så att det känns som man går på moln, så får ni gärna tipsa mig.

Så det bidde bara en födelsedagspresent till mig, men jag var ganska glad ändå.

Idag skall jag iväg och grilla hos mina föräldrar, de bor nere i vårt scouthus i natt. Marita fyller år, så det kommer lite folk dit, bland annat ett par från Kristinehamn som vi mötte när vi seglade till London 1992. Det skall bli jättekul att träffa dem igen, jag har inte sett dem på en massa år, och en massa kilon :)

Dags att göra frukost och packa ner den (fredagsfrukost på jobbet) och 2 mellanmål med. Egentligen skulle jag haft proteindag idag, men eftersom det är grill ikväll så vore det ju gott med lite grönsaker till det, och sen på söndag är det 13-års kalas för våran Vincent (han fyllde i förrgår) och då tar jag med mig en kycklingsallad. Så jag "fuskar" med 2 grönsaksdagar på raken så att jag kommer i en annan fas.

Ha en bra fredag! Någon som går på semester idag?

2 kommentarer:

 1. Jag köpte sandaler i måndags på Bekväma Skor. Dom fungerade så att man kunde ha sina egna inlägg i. Inte helt billiga, men dom startade rean i måndags, så det blev rabatt på 30%.
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, finns massa såna som man kan ha i sina egna inlägg i. Grejen är den att jag tycker att även de är för hårda nu... Och sen kan man INTE gå barfota i skor/sandaler med i alla fall mina inlägg. De är av 100 % plast och så fort man blir minsta lilla varm så åker man skridskor i skorna :) Nej, antingen får jag fortsätta med mina Reebok Easy Tone eller hitta sandaler med mjuka innersulor där jag kan gå barfota...

   Radera