tisdag 5 juni 2012

Om en månad

Gomorron. Huvudvärk idag igen. Hatar att vakna med huvudvärk. Den stora frågan är om det är för att jag har någon "bugg" i mig eller om jag bara är så förbannat trött på byggarna utanför jobbet som väsnas hela dagarna. I januari/februari höll de på att driva oss till vansinne då de pålade ner massa jättelånga metallstavar i marken, för att våran parkering inte skulle åka ner i gropen de grävde (de bygger ett parkeringsgarage). Nu tar de upp pålarna, med hjälp av vibration. Det var värre då, men är illa nu. Jag skall dansa en "happy-dance" när de är färdiga med bygget. Parkeringsgaraget är väl i stort sett klart, nu skall de "bara" bygga flera stora hus ovanpå...

Idag om en månad fyller jag år. Varje år på min födelsedag brukar jag fundera över om jag har gjort något bra under året, eller inte. Oftast brukar det resultera i massa ångest för att jag inte har gjort något annorlunda jämfört med året innan, och den ångesten brukar börja ungefär nu, en månad innan. Men i år kan jag verkligen nalkas min födelsedag och känna att jag har gjort något jättebra. Det är en helt otrolig känsla. Jag funderade på det när jag var på Maxi igår. Jag går dit mer eller mindre varje dag, det är min kvartersbutik. Eftersom jag bor själv och bara äter grönsaker varannan dag så kan jag inte ha mer hemma än jag äter upp. Då måste jag handla ofta, och sen tar allt annat slut på olika tider också. Jag hade säkert varit bättre på att planera om jag inte bott så nära. Nåväl, det var inte dit jag ville komma. Se vad jag handlade igår:


Så himla nyttigt! Och inte en tanke eller lust på att handla något annat. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det, blir nog lätt tjötig, men det är en sån otrolig frihet att kunna gå in i en affär och komma ut med precis det jag avsåg att handla, inget mer. Inget sug, ingen ångest, ingen kamp. Fortfarande vet jag inte om det är Dukan-dieten eller kromtabletterna eller en kombination, men jag slutar inte med något av dem! Vågar inte!

På tal om grönsaker så har jag hittat en ny god sallad från ICA. Den kanske inte alls är ny, men för mig är den ny. ICA's Röd Råkostmix. Frisésallad, vitkål, rödbetor och morötter. Så gott!


Enligt Dukan skall man vara försiktig med både rödbetor och morötter, för de innehåller en massa socker. Regeln är att man inte skall äta dem vid varje måltid på grönsaksdagarna. Jag äter ju inte sallad till varje måltid, och det lilla jag äter kan knappast spela någon roll.

I facebookgruppen var det någon som igår la upp en recept på coleslaw à la Dukan, och det verkar supergott. Kruxet var bara att det skulle göras på ett halvt vitkålshuvud. Finns ju liksom ingen chans i världen att jag skulle hinna äta upp en sats innan den blir dålig. Men ICA har ju små påsar med riven vitkål och morötter, så jag slipper köpa ett helt huvud, så nu gäller det bara att räkna om de andra ingredienserna (såsen) så att de passar avservärt mindre kvantitet av vitkål och morötter. Vitkål och morötter har jag alltid i frysen, att ha när jag lagar t.ex. köttfärssås, men jag tror inte det blir så lyckat om jag tinar dem...

Naprapaten ringde igår, han höll med om att det vore bäst att hoppa över den här veckan. Blåmärket ser fortfarande ut som bilden jag la upp i torsdags, det har bleknat lite, men bilden då gjorde det inte rättvisa. Tack alla högre makter att jag slipper hans tortyrmaskin på det onda denna veckan! Men jag hade gått dit och försökt överleva om han hade sagt att det vore bra om jag gjorde det. Allt för att bli bättre.

Det skall bli skönt att vara ledig i morgon, jag tycker vi skulle vara lediga alla onsdagar... Ha en bra tisdag! Ute är det kolsvart, så det blir regn idag :(

2 kommentarer:

 1. Nyttigt och gott! Det du handlar gör jag med, men i nästan dubbel dos och trippelt med grönsaker, men vi är ju 3 i familjen. Dyrt men nyttigt och gott och väl värt varje krona!

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Detta var ju bara en bråkdel av allt jag alltid har hemma, men jag behövde inte mer idag. I morgon kanske :) Idag är det proteindag så även om någon grönsak var slut igår, så köpte jag ingen då, för den är färskare om jag handlar den idag. Dyrt, ja visst, svindyrt, men å andra sidan är skitmat dyrt det med. Fast detta är nog dyrare. Tragiskt men sant... Kram

   Radera