söndag 3 juni 2012

Resultat vecka 10

Gomorron. Undrar om det skall bli bättre väder idag? Solen skiner, men det blåser. Jag vill kunna sitta på altanen!! Det är ändå första helgen i juni, så jag tycker inte det är för mycket begärt...

Resultatet för vecka 10 blir -1,0 kg. Sammanlagt -10,5 kg. Jag har hittat ett mönster i hur jag funkar, i och med att jag väger mig varje dag. Först gör jag ett hopp på 0,3-0,6 kg. Nästa dag har jag gått upp ca hälften av det jag gick ner dagen innan. Sen står jag still 1 eller 2 dagar. Sen gör jag ett hopp igen. För att inte bli förvirrad struntar jag i de dagarna jag går upp (eller står still) och räknar bara minusen. Det är därför min ticker inte rör sig varje dag, för jag tycker inte om att slå in +... Summan av kardemumman blir i alla fall minus, och jag är nöjd med mitt resultat.

Igår var det en konstig dag. Jag var helt "off". Först fick jag en sprängande huvudvärk, och var supertrött. Höften gjorde ont, så jag hade ingen lust/ork att gå ut. Det blev bara att jag satt inne. Frös gjorde jag med och sen fick jag ont i örat. Saken blev inte bättre av att jag tog en "liten" nap på 2 h vid 2-tiden. Jag blir alltid helknäpp när jag sover mitt på dagen. Alldeles mossig i skallen. Blä.

Jag fick i alla fall grillat mina marinerade kycklingfiléer. Måste komma ihåg nästa gång att jag skall göra det på en proteindag. Det går nämligen inte att hålla sig från att smaska lite nygrillad kycklingfilé varje gång jag tar ut en plåt... Alltså blir det ingen middag en sån här dag, och det är ju synd att offra en middag på en grönsaksdag... Det är så vansinnigt gott när de är precis nygrillade, jag älskar kyckling när den inte är nygrillad också, men det är något speciellt när den är det. Jag har hittat precis hur jag skall göra med tider och temperaturer och det blir perfekt varje gång.

På kvällen blev jag lite sugen på att prova Dukansk chokladmousse. Man skall egentligen göra den med fettreducerad kakao, men det har vi inte i Sverige. Det närmsta vi har är Kung Markattas, men den är svindyr. Jag tog mig en tur till COOP och köpte deras egna kakao, som innehåller mer fett än Kung Markattas, men färre kolhydrater. Måste jag välja mellan fett och kolhydrater så väljer jag alltid den varan som har minst kolhydrater. Hem och gjorde moussen.


Någon som vill ha receptet? Hårdvispa 2 äggvitor med elvisp i 3 minuter. Rör ner 1,5 msk kakao, 1,5 msk sötningsmedel och valfri smaksättare (jag tog vaniljessens och kardemumma). Blanda kesella/kvarg med lite sötningsmedel och eventuell smaksättning och använd som topping. Denna är helt Dukan-godkänd.

Jag åt 3 skedar, sen slängde jag resten. Det var för stabbigt, för chokladigt (jag är egentligen inte så förtjust i choklad) och för sött. Så underbart att känna att jag inte ville ha det när det var för sött. Det var mer TANKEN på att äta något sött än suget efter det som fick mig att göra moussen. Nu vet jag det. Så skönt att inte ha något sötsug längre! Sugen är jag, men som jag skrev i vår fina Facebook-grupp igår så har jag mer "våta" drömmar om salladsbuffén på Bilia och liknande maträtter... Hade någon sagt till mig för ett halvår sen att jag skulle säga så skulle jag tro att de skojade...

Idag skall jag ta det lugnt, jag har inte tid att bli sjuk. Vi har supermycket på jobbet och det skulle inte funka alls om jag var hemma. Jag ville ju se näsduksträdet blomma, men det blommar ju nästa år också, och jag såg det faktiskt förra veckan när det var nästan fullblommat. Tänk om det kunde bli så skönt att jag kunde sitta ute... men drömma kan man ju.

Ha en bra söndag! Hoppas ni känner er friskare och piggare.

4 kommentarer:

  1. frisk och pigg här i dalsland. vädret iskallt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott att höra, ja inte vädret då, men så har vi alla det :) KRam

      Radera
  2. Hej!
    Har följt dig din blogg sporadiskt ett tag och nu så läser jag med spännning din resa med Dukan dieten och gläds verkligen med dig att det går så bra:O)Blir väldigt nyfiken och skulle vilja prova själv,kan jag få lite tips på saker att tänka på,hur la du upp din första vecka,tex,har du gjort ngt upplägg kring dasmåltiderna,vad köper du för produkter osv...Min mailadress är anette_bornestig@hotmail.com om du vill och orkar svar på mina frågor:O)MVH Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag skrivit ett LÅNGT mail till dig! Så nyfiken på hur du gör och hur det kommer att gå!!

      Radera