onsdag 11 juli 2012

Hemma idag

Gomorron. Nu vet jag varför jag har känt mig så icke utsövd de senaste dagarna, trots att jag har sovit onormalt mycket. Jag har något i kroppen. Fy katten vad jag mådde uschligt igår efter lunch. Jag frös, hade ont i huvud, hals och öra och var väldigt trött. Tycker inte alls detta är roligt. Jag blir hemma idag i alla fall, och vilar.

Jag var trots detta tvungen att sticka och handla igår, slut på yoghurt :) Men sen direkt hem till soffan. Det var "bara" 2 saker jag var tvungen att fixa... Dels skulle städerskan komma idag, jag var tvungen att röja. Tack och lov så var det inte så mycket då jag röjde och gjorde fint i söndags innan kalaset. Sen fick jag ett samtal från Mölndalsbostäder igår angående min spis. De höll med om att den behövde bytas ut. Jag fick frågan om jag ville ha en spis med häll istället (ej induktion) för 30 kr/månad påslag på hyran, och jag sa ja. Den skall vara mer energieffektiv så jag sparar in det på elen. Sen är det ju mycket snyggare med en sådan och så mycket enklare att rengöra. I vilket fall så kommer den idag eller i morgon, och jag skulle bli tvungen att rengöra bakom spisen. Gud vet när jag gjorde det sist, om någonsin (har bott här i 4 år)...

Jag vilade en stund, somnade direkt när jag kom hem, och sov en timme. Sen tog jag itu med mina uppgifter, fast det gick trögt. Typiskt nog så fick jag svar från städerskan (skickade ett SMS tidigare under eftermiddagen om att jag kanske skulle vara hemma idag) precis när jag var klar med röjningen. Vi har flyttat allt en vecka så hon kommer nästa onsdag. Så nu har jag röjd i onödan :)

Att städa bakom spisen var inte särskilt betungande.


Detta är alltså som det såg ut INNAN jag städade där bakom. Fattar inte hur det kan ha varit så rent... Nu är det i alla fall ännu renare och spisen kan komma när som helst.

Nu skall jag ta och vila idag så att jag är fit for fight i morgon igen. Jag vet precis hur jag funkar. Lyssnar jag inte på kroppen när jag mår så här så slutar det med att jag ligger hemma i 3 veckor med århundradets förkylning. Så jag lyssnar och är hemma.

Ha en bra dag och hoppas ni mår bättre än vad jag gör :)

5 kommentarer:

 1. Hejhej! Vill du ha en trogen läsare som kommenterar mycket? länka din blogg på denna länken så kommer jag bli din trogna läsare.
  detta för att jag behöver något annat att tänka på
  http://razorlove.devote.se/blogs/20788797/maaste-taenka-paa-naagot-annat.htm#WriteComment

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nog lite för olika...

   Radera
 2. Hoppas du kryar på dig och mår bättre snart! Ser ju bra ut bakom spisen.. fördelen när det är tätt nog att smuts eller damm kommer dit. Problemet brukar ju vara de där jäkla gliporna! Du verkar kommit lindrigt undan. Men, kolla om den där hyreshöjningen är evig, 30 kr per månad i evig tid är ju rätt mycket pengar, plus att den kommer ligga som underlag för framtida procentuella hyreshöjningar också.. då skulle jag nog hellre betala en engångsavgift.. Men det är ju jag..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det satt en del klet på spisens list såg jag sen, men det var lätt att ta bort. Nej, pratade med dem på Mölndalsbostäder, det är en standardhöjning och går endast att betala på detta sätt. Det blir en dyr spis, men alternativet är att ta en vanlig.

   Radera
  2. Mm.. de vet att ta betalt..

   Radera