onsdag 25 juli 2012

Idag blir det Ullared

Gomorron. Ute skiner solen och det verkar bli en helt underbar dag. Typiskt, då jag skall till Ullared. Sammanlagt 3 h på buss och så massa timmar inne i ett varuhus. Men jag behöver åka dit och det går inte att avboka, så det är lika bra att acceptera.

I natt har Cornelia och jag sovit på soffan, med båda altandörrarna på vid gavel. Tur att vi inte fick besök av någon inbrottstjuv... Tack och lov går det inte bara att vandra rätt in, man måste klättra över staketet först. Men det är ju lite dumt att lämna allt på vid gavel...

På tal om Cornelia så var vi alltså hos veterinären igår. Själva undersökningen gick bra, hennes hjärta slog lite fort, men det var för att hon var stressad. Hon hade gått ner 4 hg på 2 år, det var förlorade muskler sa han. Det kände han. Hon är ju drygt 17,5 år gammal... Sen skulle han gå och hämta en sköterska som skulle ta proverna, och eftersom han visste från journalen och vad jag hade berättat, att hon blev väldigt stressad förra gången, så ville han ha den bästa. Hon gick rond just nu, så han föreslog att han skulle ta med sig Cornelia och så skulle hon bara sticka emellan med provtagningen. De kom tillbaka jättesnabbt och då sa han att jag aldrig mer fick vara med på en provtagning, för Cornelia var hur lung som helst när jag inte var med... Hm. Bra gick det i alla fall och vi kunde åka hem. Pinsamt nog så gick jag därifrån utan att betala, så de hann ifatt mig på parkeringen... Dyrt blev det, drygt 1.900 kr!!

Sen dröjde det bara 1,5 h innan han ringde med provsvaren. De var inte bra men ändå inte riktigt dåliga. Hennes njurvärden var ytterligare försämrade, men inte alarmerande. Kreatininiet däremot var ganska mycket över det över taket, men inte något man kan göra något åt. Hon är INTE anemisk, vilket man lätt kan bli när man har dåliga njurar. En liten stund får jag ha kvar henne i alla fall. Bävar för dagen när den kommer...

Med detta i huvudet packade jag min lilla ryggsäck med lunch och mellanmål och gick ut och gick i Änggårdsbergen. Här skulle letas lite checkpoints. Med GPS går det så mycket enklare, och jag hittade 2 svarta (de svåraste) och 3 blå (näst lättast). Den sista kunde jag inte fotografera, för då hade telefonen dött (batteriet).Här satt jag och åt mellis:


Axlemossen är ett favoritställe.

Och här satt jag och åt lunch, högst upp på ett högt berg, där det fanns en svart checkpoint:


RunKeeper fick jag stänga av när det var drygt 3 km kvar hem, för batteriet var slut. Men jag gick ca 9 km på 2 h 50 minuter i alla fall, och var bra mör i kroppen när jag kom hem. Det var ju inte så att dessa 9 km var på plan mark precis... Upp och ner i bergen och klättra och ramla och...

Jag var väldigt svettig när jag kom hem och det var jätteskönt att sätta mig på altanen efter jag tvättat av mig. Då kom jag på att kollegan H köpt ett balkongskydd åt mig på Lidl i veckan, och satte upp halva. Jag vill bara ha så att det skyddar för insyn när jag sitter i min hammock, så jag kan pilla mig i naveln och låta valkarna rinna över kanten :) Så här blev det.


En tredjedel av balkongräcket har nu skydd. Vindskydd blir det inte, då det blåser för mycket hos mig för det, utan mer insynsskydd. Här satt jag ett par timmar innan jag blev så trött att jag var "tvungen" att lägga mig på soffan.

Idag blir det alltså Ullared. Hade jag tänkt lite så hade jag tagit en extra proteindag igår, så att jag får en grönsaksdag idag, men nu missade jag det. Jag har nu på morgonen grillat kyckling, som jag började marinera igår morse. Jag älskar min nya ugn! Istället för 3-4 omgångar så blir det nu bara 2 omgångar, plåten är så mycket större. Så det blir massa nygrillad kyckling och vitlökskvarg i matlådan, både till lunch och mellis. Lättast så.

Bussen går från Mölndals Station kl 11.45 och är framme kl 13. Sen går den tillbaka 17.30. Tror det blir lagom tid där. Återkommer i morgon med mina inköp :)

Ha en skön dag i solen!!

6 kommentarer:

 1. Usch, det är dyrt att ta de små älsklingarna till veterinären. Men vad ska man göra? Dom är ju värda alla pengar i världen!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är svindyrt. Och försäkringen och specialmaten. Men det är hon värd :) Hoppas hon får stanna hos mig ett tag... Kram

   Radera
 2. Stackars lilla kissekatten...:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill ha henne kvar LÄNGE, men så lär det inte bli...

   Radera
 3. Vår katt är ju också 17 år drygt. Mamma berättar att de räknar nog med att ta bort henne denna veckan etc, eftersom hon praktiskt taget blivit blind, skriker hela tiden för att veta var vi är så hon verkar ha riktig ångest när hon inte "känner" oss - hela nätterna osv. Trist att djuren måste bli gamla :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det viktigaste är att de inte får lida...

   Radera