lördag 14 juli 2012

Mår lite bättre

Gomorron. Idag fick jag sova ända till 8, då jag vaknade av mig själv. Cornelia låg och sov så gott på mitt bröst. Det hör inte till vanligheterna att jag får sova så länge :)

Fortfarande huvudvärk och ont i halsen, men det är mer "dov" känsla än tidigare i veckan. Idag vill jag verkligen gå ut, jag har lappsjuka!! Mina restless legs blir ju inte bättre av att jag inte rör mig... Blev lite tokig igår, men jag tog fram gåbandet och gick lite grann.

Inget avancerat blev gjort igår heller, mer än att jag gjorde biffar på 2,5 kg nötfärs (10 %). Varför göra lite när man kan göra mycket? Jag hade fått tips i Facebook-gruppen Vi Dukanare att ha i kvarg och ägg, och det blev väldigt gott. I vanliga fall brukar jag bara ha i sambal oelek, vitlök och örter. Jag invigde alltså ugnen och den funkade bra. Bara en sak... själva ugnen är så mycket större än den gamla, så ugnsluckan är ju också större. För mig som extremt kort är det lite jobbigt att sträcka mig över den varma öppna ugnsluckan och nå plåtarna, men det gick. Gäller bara att inte gå emot det varma.


Såna här biffar är jättebra att ha i frysen och bara ta fram de jag vill ha till lunch eller middag. De blir väldigt goda en proteindag tillsammans med vitlökskvarg eller en grönsaksdag tillsammans med min grönsaksröra.

Jag hittade något i skåpet som jag helt glömt av att jag köpt.


Detta är alltså vegetariska sojastrimlor, som man kokar upp i buljong och sedan kramar ur vätskan ur. Sen behandlar man dem som strimlat kött. Lämpligtvis gör man en gryta av dem eller liknande. Näringsvärdena är ju strålande för en som skall äta mycket proteiner och lite fett och kolhydrater. Dessa finns i massa olika varianter; "färs", "kyckling" osv. Man kan läsa mer på www.goodsoy.se Jag är väldigt feg när det gäller att prova nya saker, men jag har ända till maj 2013 på mig innan de går ut. Jag har nog aldrig i mitt liv lagat en gryta... så jag får forska lite i hur man gör och hur man Dukaniserar det...

Idag tror jag att jag skall ta moppen och åka och försöka hitta ett par sandaler. Måste ha sandaler med mig till Kreta... Frölunda Torg har jag ju redan letat igenom, så i värsta fall får jag åka till stan... Men jag börjar nog med Mölndals Centrum, där finns en skoaffär. Fast å andra sidan kanske det vore kul att åka till stan... det var inte igår jag var där. Frågan är bara var man kan äta lunch, jag har ingen koll på vad det finns för salladsställen i stan... Tur att jag har grönsaksdag idag. Skall tänka på saken.

Edit: Givetvis tar jag min nya låda med inbyggd kylklamp och gör en egen läcker kycklingsallad och tar med mig. Är vädret gott kan jag sitta på kanaltrappan och äta den :) Det får bli bussen in...

Solen skiner och idag tänker jag extra på min goda bloggvän Jenny, som gifter sig klockan 13. Största kramen!!

Ha en bra lördag!

6 kommentarer:

  1. Biffarna ser supergoda ut. Jag har alltid ägg eller kvarg i mina biffar för att binda ihop dem och göra dem saftigare OCH ge dem en extra proteinkick :)

    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har aldrig tänkt på det innan, bara haft sambal och vitlök i. Men detta blev bra :) Kram

      Radera
  2. Läste ikapp lite här idag! Oj vad kul att du har bokat en resa! Det är nog precis vad du behöver för att verkligen komma igång på riktigt med ditt nya liv. Du har ju uppenbarligen kommit en bra bit men ingenting kan få i alla fall mig att må så bra som en fin resa till solen.

    Några tips:
    - Ta en Bloody Mary innan flygningen så ska du se att din flygrädsla stillar sig. (Den nyttigaste drinken av alla och dessutom väldigt god samt ger omedelbar effekt)!

    - Simma tre pass om dagen i poolen när du hinner. Simning är den bästa sporten och man känner sig så frisk och skön efteråt.

    - Sola lite ändå. Alla tål lite sol. Smörj in dig och bada ofta. Man känner sig lite finare när man är brun. Vad gäller komplex så skit i det. Alla är mer eller mindre fula i kroppen på charterorter, ja alla över 35 i alla fall.

    - Gå ut och ät och sitt själv och tänk att alla runt omkring dig tycker att det är modigt. Ta med en bra bok och bara njut.

    Ha en underbar resa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite mysko att svara på en kommentar som man inte vet vem det är som skrivit...
      * Nej tack till Bloody Mary... Klarar inte smaken. Klarar inte sprit heller. Skall jag ta något så får det bli ett glas vitt vin.
      * Simma skall jag göra så mycket jag kan. Det enda som kan hindra mig är urinvägsinfektioner vilket jag hittills har fått varenda gång jag badat 2 dagar i rad. Vet inte hur det kommer att gå tyvärr.
      * Nej, jag tål inte solen. Jag får stora knölar på armar och i ansiktet av solen, trots att jag inte solar utan endast får indirekt sol på mig. Givetvis kommer jag att vara ute i solen och jag blir lätt brun, men jag kan garantera att jag inte aktivt kommer att ligga och pressa. För varmt.
      * Klart jag kommer att gå ut att äta själv, hur skulle jag annars äta? ;) Jag har absolut inga problem med att äta själv, eller göra andra saker själv. Lunch kommer jag troligen att försöka fixa själv i lägenheten, men middag blir det ute. Bok eller talbok följer med.

      Radera
  3. Hej igen,

    Ja men det spelar väl inte så stor roll om du vet vem jag är eller inte. Många svarar men sin avatar på bloggar men få vet dom är irl - så...tycker bara att sånt är töntigt.

    Nåväl bra svar från dig men jag måste ändå säga emot lite:-)

    - Tror inte att du har druckit Bloody Mary. Om du gillar grönsaksjuice kommer du att gilla denna. Den smakar inte sprit. Mest tomat och selleri.

    - Tråkigt att du är drabbat av urinvägsinfektioner. Verkligen. Simma är verkligen höjdpunkten på semestern och får i alla fall mig att må superbra en lång tid efteråt. Att promenera på en lång sandstrand kan också funka fint:-)

    - Solknölar har jag aldrig hört talas om. Låter tråkigt. Nu när du är så fin och nästan smal så ta och smörj in dig med ACO-brunutansol så slipper du kanske knölarna men får ändå känslan av solrörd hud!

    - Ja klar att du äter själv. Jag har haft denna diskussionen med många av mina vänner. Det är en stor anledning till varför man inte reser ensam. Töntigt tycker jag. Kul att du har det i dig!

    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej igen
      Det är just det. Jag gillar INTE grönsaksjuice och selleri är inte alls gott :)

      Älskar att simma och vet inte riktigt hur jag skall lösa detta med mina UVI:er. Tänkte liksom inte på det när jag bokade resan. Skall iväg och simma nu om en timme...

      Smörjer alltid in mig med solfaktor 30 på sommaren men får knölarna ändå. Huden blir alldeles "bumpig" och det kliar något infernaliskt.

      Jag har rest ganska mycket själv, varit i London, Prag, Irland, tågluffat i England och varit i USA 2 ggr efter det att jag flyttade därifrån. Jag tycker om att resa ensam, då bestämmer man helt själv. Däremot har jag aldrig rest på charter söderut själv. Det är alltså själva solresan som är ny för mig, inte resandet :)

      Radera