tisdag 31 juli 2012

Operation rensa påbörjad

Gomorron. Glömde av att skriva... gillar det här med att gå upp, och sen bara loda omkring. Dock glömmer jag skriva blogg och ibland att äta frukost. Det är mindre bra. Men jag kom ihåg det idag och åt för en timme sen drygt.

Igår bestod dagen av att moppa till flera ställen och lämna in paket till de som vunnit mina Tradera-auktioner. Förut hade jag ETT ställe som tog emot post, DHL och Schenker. Nu har den tobaksaffären lagt ner, så Hemköp i samma hus tar bara emot Schenker. Sen får jag åka åt andra hållet till "min" post vid Willys och ännu längre bort för DHL. Skitkrångligt. Idag skall jag åka och lämna ett Schenker-paket och vanlig post. Mycket åkande. Men det är skönt att bli av med sakerna.

När jag kom hem så fixade jag den enorma högen med utrensade kläder som legat på golvet i mitt arbetsrum sedan före min födelsedag. Det blev en hel 125 liters säck som skall skänkas bort till second hand, och en halv säck som slängdes. Fortsatte min rensning med en av garderoberna i förrådet där jag har haft massa skit bara. Nu har jag en hylla att ha tjockare tröjor på, och så är det en hylla med saker jag skall sälja på Tradera till hösten.

Mitt förråd är väldigt långsmalt, med bokhyllor på ena sidan och garderober på andra sidan. Gången emellan är så smal att man inte riktigt kan öppna garderobsdörrarna. När jag ställer in nya saker i förrådet hamnar de på golvet, och det skall inte mycket till förrän man inte kan öppna dörrarna alls... Nu är det rensat också. Vad jag har kvar därinne nu är att rensa hyllorna. Sen har jag lite skåp i köket som behöver rensas och omorganiseras också, får se vad av detta som blir gjort idag.

Det är gott att rensa. Även om man inte gör sig av med så mycket så är det precis som att det går lättare att andas. Blev dock lite sur när jag hittade en jättefin trådlös Logitech-mus med en liten batteriladdare till. Den batterladdaren ansluter man till datorn med en USB-kabel. Då sitter det ett batteri i laddaren, som laddas, och ett batteri i musen. Alltid färdigladdat alltså. I och med att jag har en bärbar dator nu så använder jag inte den musen längre, så jag hade tänkt sälja den på Tradera. Men idag, när min vanliga mus har gått sönder och jag väntar på leverans av en ny, så tänkte jag att jag kan koppla in Logitech-musen. Å vad sur jag blev när jag märkte att den lilla mottagaren man skall sätta in i USB-porten på datorn är borta... Helt värdelös mus alltså, bara att slänga...

Igår när jag rensade i förrådet hittade jag en höstjacka som jag trodde att jag hade skänkt bort. Den är helt ny, inköpt våren 2009, men den var för liten då. Nu sitter den perfekt. Det är en två-lagers-jacka. Innerjackan är som en lite tjockare midjejacka. Ytterjackan är mer som en seglarjacka. Sätter man ihop dem blir det en tjock höstjacka. Perfekt! Bara ytterjackan är lite för stor, men när jag har båda så är de lagom. Då slipper jag köpa en höstjacka i år (om jag inte minskar drastiskt till hösten så att även denna blir för stor, men det tvivlar jag på). Vinterjacka däremot, det måste jag köpa en ny. Den var för stor redan förra vintern och nu väger jag 16 kg mindre än då...

Nu skall jag klä på mig och sätta tänderna i förrådet igen. Ha en bra tisdag!

2 kommentarer:

 1. Härligt att rensa. Det sägs ju att om man rensar sitt yttre så är det även rensning av sitt inre och det stämmer faktiskt.
  Ha en bra dag!
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen skönt att rensa. Tills du kommer på att du slängt nått du behöver... typ pinnen till musen... men, men, det är bara världsliga ting... Kram

   Radera