onsdag 1 augusti 2012

Värsta magplågorna :(

Gomorron. Idag ställde jag klockan, så att jag kom upp för att röja innan städerskan kommer kl 11. Jag hade egentligen tänkt gör det igår, men från kl 15 till kl 22 ungefär så hade jag fruktansvärda magkramper. Inte alls kul. Varför? Jo, jag var och lämnade in några Tradera-paket på Hemköp och därinne hade de provsmakning av någon gryta. Kollade ingredienserna, och allt var Dukan-godkänt mer än yoghurten som inte var lätt.

Det var ju inte så mycket, så jag tänkte att det inte spelade någon roll. Sen drabbades jag av hjärnsläpp. Var yoghurten laktosfri? Nej. Det tänkte jag inte på. Inte förrän en kvart senare, på moppen på väg hemåt, då jag drabbades av en magknip som heter duga. Behövde göra lite fler ärenden; till veterinären och köpa kattmat, till Maxi och köpa mjölk, och detta gjordes halvstönande, för det var förbannat vad det gjorde ont. Var inom MediaMarkt också för att köpa ett nytt headset till min hemmatelefon. Jag fick löfte om att "det där funkar garanterat" och så passade inte ens propparna... I alla fall så var det soffan som gällde när jag kom hem, och det blev ingen röjning alls. Vid 20-tiden kom jag på att jag har en sån där torvdyna man värmer i mikron, så jag värmde den och la den på magen, då kändes det lite bättre. Men den var så varm att Cornelia inte ville ligga på den....

Jag har ibland funderat på om jag köper de svindyra laktosfria produkterna i onödan, och det behöver jag alltså inte göra längre. Nu vet jag att jag måste vara jättenoga när jag är på Kreta, för så här ont har jag inte lust att ha där nere. Laktrastabletter har jag testat tidigare, och kommit fram till att de inte hjälper. Är det mycket laktos i en maträtt så räcker inte tabletterna, och är det lite så behöver jag dem inte. Men nu börjar jag tveka, för hur mycket laktos kan det vara i en sån där liten provsmakningsbit med gryta? Det kan ju vara så att jag har blivit känsligare i och med att jag inte alls äter något med laktos längre. När jag precis blev intolerant så åt jag ju det ibland ändå, framför allt åt jag Lätta på mina havreknäcke utan problem. Nu har jag ju inte ätit någon som helst laktos på snart 19 veckor... Tar i alla fall med mig en burk tabletter, men jag måste nog försöka undvika laktos helt.

Innan detta hände så hann jag med att röja alla hyllorna i förrådet, så nu är det jättefint där inne. Nu skall jag sätta igång och plocka, och så skall jag steka massa pannkakor. Inte för att de jag stekte sist är slut, har mer än hälften kvar. Men det går inte att transportera frysta pannkakor i bilen till Ellös i morgon och tro att de är frysta när vi kommer fram. Nej, jag gör en ny sats (eller rättare sagt 5 satser, jag gör på en liter mjölk) och så tar jag med mig så många jag behöver ofrysta och lägger in dem i frysen när jag kommer fram. Det är ett himla meck med all mat jag skall ta med mig... Jag har ingen aning om hur många av deras luncher och middagar som kommer att vara Dukan-OK, så jag tar med mig nästan all min mat själv... Kommer att ha enorma mängder packning, tur att vi åker bil dit. Sen skall ju jag åka bussen hem nästa vecka, men jag behöver ju bara ta med mig det jag behöver ha med mig hem, resten kan vi ta när jag får tillbaka Cornelia.

Ha en bra onsdag! Nu sätter vi sprutt!

4 kommentarer:

 1. Usch det är inte kul att ha sådant magknip, särskilt när man är ute bland folk. Tror det är klokt att ta med dig laktastabletterna till Kreta, just "om-ifall-att".

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det var inte kul, framförallt inte eftersom det satt i så länge. Förra gången jag fick det så satt det i 4 h, nu var det ju 7 h. Kan ju lätt förstöra en dag... Tabletterna skall med, men jag har också en kopia av en sida i en bok där det står på grekiska att jag är laktosintolerant. Den får jag sätta under näsan på kocken när jag går på restaurang :) Kram

   Radera
 2. Men varför städar du alltid innan städerskan kommer? Det låter himla ologiskt ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag städar inte. Jag röjer. Jag är en ganska stökig person, som släpper saker när jag inte behöver dem längre... Eftersom städerskan inte har en aning om VAR jag vill ha mina saker, så röjer jag. Röjning har jag inga problem med. Däremot dammsugning och torkning av golv klarar inte mina trasiga armar av, därför köper jag den tjänsten :)

   Radera