fredag 6 juli 2012

Tackar å bockar

Gomorron. Vaknade 4.45 på soffan, där jag sovit hela natten med altandörren på vid gavel. Tur att ingen mördare eller inbrottstjuv kom och hälsade på :) Klockan är precis 6 och det är 19°C ute, härligt! Det ser lite ostadigt ut, men SMHI säger inget regn förrän till kvällen. Det hoppas jag är sant.

Tack så otroligt mycket för alla grattishälsningar. Både här och på Facebook. Några telefonsamtal kom också, och det som var mest oväntat var från en bekant som jag varken träffat eller pratat med på över 30 år. Tack så mycket C för ditt samtal! Det värmde. Med alla grattisar som ramlade in igår kväll så gjorde det ingenting att jag var själv. Kalaset är ju på söndag, så därav ensamheten igår. Jag hade med mig några cupcakes från jobbet, IFALL någon hade kommit och hälsat på, men det räknade jag inte med heller. Åt istället en till själv, alltså totalt 2 igår, och fick det här välbekanta "hålet" i magen som jag tidigare fick när jag åt för sött. Nu var det ju inget riktigt socker i dessa cupcakes, men magen reagerade väl ändå. För mig finns bara ett botemedel till denna känsla, protein. Även om i alla fall jag inte känner för att äta med den känslan i magen, så försvinner den inte utan proteiner... Så 2 skivor kalkon funkade bra. Sen somnade jag som en stock på soffan, så det var väl en typ av sockerdumpning (koma). Jag tycker det är så bra att jag reagerar så här!!

Mina cupcakes blev i alla fall uppskattade på jobbet, och tack och lov så var de färdiggräddade. Så här såg de ut:


Det finns bara en nackdel med dessa; de går inte att äta på ett "värdigt" sätt. Då de inte innehåller något smör så släpper de inte från formen. Man får äta med sked eller "gnaga" av pappret. Men det funkar :)

När jag kom hem från jobbet satt jag i alla fall ett par timmar på altanen och hade det bra. Visst var det bra väder jag hade fixat? Givetvis skall det regna på söndag då jag skall ha kalas ute, hoppas verkligen det hinner ändra på sig. Förra året blev ju hälften av gästerna dränkta i ett väldigt skyfall...

Idag är det fredag, det behövs verkligen, för jag är inte i bra fas med sömnen denna veckan. Men i morgon blir det ingen rast, ingen ro, för jag skall handla en massa inför kalaset, steka massa pannkakor och göra andra förberedelser. Sen är det bara 2 veckor kvar till semestern. Skönt!!

Ha en bra fredag!

4 kommentarer:

 1. Bra att muffinsen blev ätliga tillslut :D
  Dumpar gör jag hela tiden.. är så trött på det.. kan snart inte äta nåt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag dumpar inte "ordentligt" ofta. Händer kanske en gång i månaden eller så. Men jag märker av om jag har ätit lite för mycket eller om det är för mycket kolhydrater, då sömndumpar jag. Hamnar i koma nästan. Jag gillar verkligen den typen av dumpning, för den är inte fysiskt obehaglig som den "vanliga" men däremot väldigt bra eftersom jag avhåller mig från att äta sådant som framkallar den. Oftast :) Ibland vet man ju inte innan att man kommer att reagera på ett visst sätt.

   Radera
 2. Tycker du att det är värt att äta sådana "substitut" för muffins? Jag har gjort många sådana varianter men jag tycker aldrig att det är särskilt gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De här var faktiskt väldigt goda. Jag tycker det var trevligt att ha något att bjuda på som jag kunde äta av själv. Visst, jag hade kunnat köpa en mandeltårta eller nått, men hur kul är det att titta på när de andra äter för att det är min födelsedag? När nu till och med de som kan äta normala cupcakes tyckte dessa var goda, då var det ett bra betyg :) Sen är jag inte en person som äter/åt mycket bakverk tack och lov, så det kommer säkert att dröja ett bra tag tills jag försöker göra dem igen...

   Radera