lördag 18 augusti 2012

Borta bra men hemma bäst

Gomorron. Allt är som vanligt... jag somnade som en stock på soffan igår kväll, med altandörren på vid gavel. Vaknade i ottan (5.40) av att det ösregnade. Alldeles för lite sömn, men jag får väl vila under dagen. Egentligen skulle jag ha åkt till Borås idag för att fira svägerskan som fyllde 17/7, brorsan som fyller 16/9 och brorsdottern Rebecca som fyller 17/9. Rebecca flyttar till Uppsala alldeles snart, därför har vi kalaset nu. Men jag är fortfarande lite förkyld och en person på kalaset är väldigt infektionskänslig. Jag stannar hemma, och tar det lugnt istället.

Igår skulle vi checka ut före kl 12 och bussen skulle gå 12.45. Jag gick en tur på byn på morgonen och handlade en liten lykta och en ring:Dessa två kostade mig sammanlagt ca 135 SEK. Ringen passar väldigt bra ihop med den jag har på vänster hand, från Irland med keltisk design.

Sen gick jag tillbaka till hotellet, som förresten ser ut så här på framsidan.


Jag badade en stund och tjötade med lite folk jag träffat där. Vid 11 gick jag in till rummet och duschade och packade det sista. Jag checkade ut vid 11.15 och hade först tänkt mig lunch i poolbaren. Jag har ätit där en gång tidigare, men det var ganska smaklöst. Istället gick jag de 100 m till min favoritrestaurang, Farmer's House, och åt en favorit i repris; Kyckling souvlaki med barbequesås. Mums. Tillbaka till hotellet några minuter före bussen gick. Resan till flygplatsen gick smärtfritt, och likaså incheckningen. Lite skillnad på storleken på Landvetter och Chania Airport... det var ganska trångt.

I taxfreeshopen handlade jag lite, en flaska Raki bland annat, och en kryddmix för tzatsiki. Lite godis blev det också så att jag skulle hamna i sockerkoma vid starten... :) Hittade inga bilar så det fick bli mjuk nougat, det funkar lika bra. Så in i helvete sött så man får ont i tänderna...

Planet gick faktiskt 20 minuter före utsatt tid, antar att det är fördelen med charter, alla kommer med samma bussar... Själva starten var lite skakig för mig (som vanligt) men jag lugnade mig väldigt fort. Det var så vackert utanför fönstret att det bara var de första minutrarna som var jobbiga.Resan gick bra, efter maten somnade jag som en stock. Det var väldigt klart väder så man kunde se mycket av marken hela tiden. Aten såg jag bland annat, och sen var det fint när vi precis flög över polska kusten. Vi kom in över Svergie ovanför Kristianstad och sen flög vi västkusten upp. Inflygningen var också vacker, visade ju bilden igår, men här får ni den igen.


Fast det kanske inte var samma?

När vi landade så stod det folk från Willys vid bagagebanden och delade ut påsar med mat. Varje påse innehöll en påse med ett bröd typ lingongrova, ett äpple, en liter äpplejuice, ett paket skinka och en drickyoghurt. Smart!

Jag skulle blivit hämtad av en kollega, men bilen stod på verkstan så jag tog flygbussen hem. Himla tur att det var OK väder, för jag hade bara shorts och t-shirt på mig.Vi landade strax före kl 18 och jag var hemma i lägenheten 19.30. Trött som fanken...

Idag var det bara att kliva upp på vågen och invänta domen. 16 dagars syndande... (inkl. Ellös), och resultatet blev +2,9 kg. Helt OK, hade trott det skulle vara värre. Det var däremot inte så roligt att göra denna ändring på mina tickers... Nu skall jag köra 5 proteindagar på raken (som en attackfas) så är nog dessa kilon försvunna på 2 veckor eller mindre. Hoppas jag. Det var i alla fall värt den tiden det kommer att ta längre, för å vad jag har ätit och druckit gott. Det hade inte varit kul att åka iväg så här och betala dyrt för en resa och sedan missunna sig god mat och dryck.

Jag har fått blodad tand och vill ut och resa igen. Kanarieöarna till jul kanske? Tål att tänkas på. De tär inte så farligt att flyga när man väl tänker på det. Måste säga att starten igår gick mycket bättre än den förra veckan. Var tankad med vin båda gångerna, så det var inte skillnaden, men jag hade ett bra minne av förra starten igår, så det underlättade. Det var ju 2 år sedan jag flög sist, så jag hade väl målat upp skräckscenario... Jag måste flyga oftare!

Om 1,5 h kommer mina föräldrar med min älskade Cornelia. Å vad jag har saknat henne! Så fort hon har slutat sura skall vi gosa. Klart hon kommer att sura, det gör hon alltid när jag har lämnat henne. När jag var i Tyskland och opererade mig så surade hon i 20 minuter, men sen kom hon krypande och ville kela. Mormor Inga hävdade dock att hon "sagt" att hon ville stanna däruppe, så jag antar att allt har gått väldigt bra.

Ha en bra lördag i regnet!

2 kommentarer:

  1. Härligt att du unnat dig, njutit och kopplat av.Borta bra men hemma bäst?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis. Borta bra men hemma bäst. Fast jag hade inte sagt nej till en vecka till där nere... :)

      Radera