fredag 10 augusti 2012

Jaha... nu är det snart dags....

Gomorron. Oj vad jag har sovit dåligt i natt... Först 2 h på soffan. Sen vaken i sängen ett bra tag innan jag lyckades sova 3 h där. Vakna klockan 5, kände mig som ett ursketet äpplemos. Till soffan och efter 1 h lyckades jag sova 2 h till. Resfeber har jag alltså... Jag undrar så hur det hade känts om jag inte varit så förbannat rädd för flygningen? Som det är nu så överskuggar själva resan dit det roliga som förhoppningsvis väntar när jag kommer fram...

Men i morgon bitti vaknar jag upp här:


Det är det jag måste fokusera på. Men har ni ingenting för er så kan ni väl tänka på mig klockan 19.15? Det är då vi lyfter och det är då jag är som räddast. Alla goda tankar som skickas mot Landvetter just då hjälper nog till... Pretty please? Min bror kommer strax efter kl 16, så jag har några timmar kvar hemma än.

Gårdagen innebar lite ärenden. Handla det sista, lämna in paket. Jag var på Clas Ohlson och köpte mig ett laptopfodral. Skall ju ha datorn i min ryggsäck (handbagage), men gillar inte att ha den löst i. Så det fick bli ett fodral. Sen blev det flera sköna timmar i solen på altanen. Jag löste de allra svåraste korsorden som jag behöver datorhjälp till, och det gick bra. Vid 17-tiden kom min nya vän T och hämtade lite färskvaror ur mitt kylskåp. Jag sparade en skål yoghurt nu till morgonen, men sen fick jag lite hjärnsläpp. Jag skickade med henne 2 burkar kvarg (hon är också laktosintolerant) + min färdigblandade kvarg (med vitlök och örter). Men hallå! Jag behövde ju kvarg för att göra min havreklipannkaka nu på morgonen. Sen hade jag tänkt att göra min omelett till lunch, men det behöver jag också kvarg till. Nu blev det yoghurt och ett par skivor kalkon till frukost. Det får bli en "man tager vad man haver" dag.

I posten igår fick jag dessa:


Jag berättade ju för ett par dagar sedan att den trogna bloggläsaren Maria frågade om hon inte fick sticka ett par strumpor till mig. Klart hon fick det, och jag önskade blåa. Igår kom de. De var jättesköna! Inte så tjocka som jag trodde de skulle vara, och garnet var mjukt med både aloe vera och jojoba. Jag har dem på mig just nu, istället för tofflor. Tack än en gång Maria!!!

Jag hoppas verkligen att min täppta näsa och mitt halsonda, som kom igår men inte försvunnit än, har med den nyklippta gräsmattan utanför att göra. Jag har varken tid eller lust att bli förkyld idag! För säkerhets skull skall jag gå till Maxi idag och köpa lite näsdroppar att ha med. Kan ju inte skada, jag brukar få väldigt lock när vi lyfter. Tuggummi är redan nedpackat.

I natt när jag låg och inte kunde somna kom jag på en idé... När jag checkat in på Landvetter tror jag att jag skall köpa lite skumgodis. Mycket behövs inte, men de kanske inte har lösgodis därinne? Skumgodis får mig nämligen direkt i sockerkoma. Om jag är i sockerkoma när vi startar kanske jag inte är så rädd? Sockerkoma och ett glas vin.... det blir nog bra. Får se hur jag gör.

Den stora frågan är väl vad jag har glömt packa ner. Inte tandkräm och tandborste som när jag åkte till Tyskland för operationen för 2 år sen. Det var inte roligt att vakna första dagen och inte kunna borsta tänderna. Det gör jag nämligen direkt efter morgontoabesöket. Får panik om jag inte får borsta tänderna direkt... Men det mesta kan man ju köpa där nere. Nödvändiga mediciner är nedpackade i handbagaget. Jag har originalburkarna, men bara så många piller som jag behöver på en vecka.

Jag kommer att köra dubbel dos antibiotika OCH tranbärspiller hela veckan, för att försöka undvika urinvägsinfektion. Det skall bli väldigt spännande... de senaste 4 åren har jag fått urinvägsinfektion varenda gång jag har simmat två dagar i rad. Nu kommer jag ju att simma flera gånger om dagen 7 dagar i rad... Jag hoppas dock att värmen i poolen kommer att göra att jag inte får någon UVI. Annars vet jag inte vad jag gör...

Vi hörs i morgon bitti från KRETA!! Ni hänger väl med? Blogg som vanligt, fast men fler bilder och kanske lite intressantare ordbajseri...

12 kommentarer:

  1. Ha nu en riktigt härlig semester! Jag skickar dig en tanke ikväll :)

    SvaraRadera
  2. Ja, jag hänger med!
    Krympte mig och hoppade ner i din resväska och nu ligger jag nere vid poolen och har det bra... ;)

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du paxat en solstol till mig? Med parasoll? :) Har massa aspiranter på att åka med i min resväska, men har ännu inte hittat någon som klarar 20 kg gränsen... Kram

      Radera
  3. Hoppas du får en riktigt trevlig resa! Glöm inte solkräm - eller om du köper det där. Brukar vara dyrt.. Övr tips, te - brukar vara svårt att hitta gott på plats, vätskeers, typ Resorb etc om du får problem m magen/solsting - skönt att ha så man inte blir sämre av att inte få i sig tillr med vätska. Ha det riktigt, riktigt gott!

    F.ö. klänningarna i förra inlägget var skitsnygga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Köpte solspray Nivea faktor 30 igår. Te har jag med mig (grönt). Resorb har jag inte med mig, pratade med dem på apoteket och de tyckte det var onödigt att ha med sig... Att få i sig vätska är ju inte mitt problem, dricker som en häst... men det borde ju finnas sånt där nere också? Skall försöka ha det bra. Tror inte det blir så svårt :)

      Radera
  4. Stoppa i dig en näve skumbananer och halsa en flaska vin så somnar du gott på planet. Be en medresenär köra dig i rullstol till transferbussen om du inte vaknar innan landning.

    Allt går säkert jättebra, njut av semestern och Kreta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, precis så skall jag göra, fast inte en hel flaska vin. Och bilar får det bli, tycker inte om bananer... Men jag måste vakna på planet, har beställt dyr laktosfri mat :) Skall njuta. Så fort jag kommer dit. Lovar!

      Radera
  5. Hej Lena!
    Tänkte på en sak du skrev om dina mediciner. Jag har själv ätit mycket mediciner förr och jag tog alltid med mig fler än jag behöver för tiden man är borta. Ifall det skulle vara så att man inte kommer hem samma dag som man tror,kanske på grund av strejk eller något annat. Sedan ett tips som jag fick lära mig när vi flög till Thailind i februari. Ta lite nässpray strax innan ni lyfter och landar, på så sätt slipper du lock i öronen. Även om du inte är täppt i näsan. Ha det så bra och njut ordentligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänkte på det när det gäller medicinerna. Ingen av mina mediciner är livsviktiga, så om det blir en dags fördröjning eller så så är det ingen katastrof. Däremot om väskan skulle försvinna på vägen ner, då är det värre. Därför har jag den i handbagaget. Speciellt viktig är ju antibiotikan för UVI... Nässpray är inköp och skall tas, tyvärr är det inte allergi jag känner av utan jag har helt enkelt fått en mycket illa tajmad sommarförkylning :( Skall njuta när jag kommer fram!

      Radera
  6. Klockan är exakt 19.15 just nu och jag tänker på dig :)

    kram, pernilla be

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Pernilla! Jag overlevde starten!! Kram

      Radera