onsdag 15 augusti 2012

Lite ändrade planer

Gomorron. Lite trött är jag allt idag... Kom hem klockan 2 i natt, efter lite barhopp, och så vaknade jag klockan 8. Ingen morronpromenad, det är jag inte upplagd för. Men jag sitter här och förundras över att jag inte är bakis. OK, sliten är jag, men inte bakis. Det blev en del att dricka igår. Jag har ju hela tiden hävdat att jag är billig i drift sen operationen, att jag blir väldigt onykter på 2 glas vin, men det stämmer tydligen inte när man byter ut vinet mot sprit... Mer om det nedan.

Idag skulle jag åkt iväg på rundturen Det gömda Kreta, men jag fick en lapp på min dörr igår som sa att den var inställd. Jag tror de måste ha 15 deltagare och i förrgår var vi endast 7 anmälda. Det är med lite blandade känslor, jag "beklagade" mig ju igår för att det då var sista dagen, eftersom de 2 utflyktsdagarna inte skulle ge någon fri tid. Nu har jag ju en dag till. Men å andra sidan hade jag gärna velat se det som rundturen skulle visa oss... Jag får väl helt enkelt åka hit en annan gång!

Igår gick jag till stranden, samma som jag var på i förrgår. Först gick jag förbi alla andra stränder i närheten, men jag gillade denna bäst. Stannade dock bara lite drygt 2 h, jag kände att det brände gott på ryggen. Sen var jag mycket mer rastlös igår också. Gick hem och badade lite i poolen, duschade och tog bussen in till Chania. Det var varmt... Jag hade egentligen bara 2 saker som jag "måste" köpa där inne, dels en magnet som jag såg på rundturen och blev förälskad i, och dels har brorsan tipsat mig om att det är en bra idé att ha med en solfjäder på Knossos-rundturen. Det kommer att bli varmt....


Jag hittade stället som sålde magneten, lite förvånad över att jag lyckades gå våran rundtur baklänges genom gränderna så jag hittade stället... Jag var också nere i hamnen och kollade lite.Sen satte jag mig på en liten restaurang och åt en lite lättare lunch. Det jag egentligen ville åt var deras toa... Man dricker om en kamel, men man svettas inte ut allt (tack och lov för det!). Pratade en stund med den trevliga servitrisen och sen gick jag vidare.

Lädergatan fick sig ett besök, men jag hittade ingen väska som jag ville ha.


Utbud fanns det i massor... När det var dags att ta bussen hem var jag fullständigt genomsvettig. Bussen tog jag från ändhållplatsen, 1866-torget, och den hade stått still en stund utan AC... Ytterligare 15 minuter dröjde det tills vi avgick och jag var ännu mera genomblöt. Kort promenad till hotellet, in på rummet, av med alla kläderna, på med baddräkten och så ner i poolen. Där stannade jag nästan en timme. Simmade lite "laps" och bara satt och fick ner kroppstemperaturen. Så skönt!! Igår var det 32°C i skuggan. Förra veckan var det värmerekord med över 40°C i skuggan. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag inte var här då... Servitrisen på restaurangen sa att det var jobbigt även för infödingarna...

Jag lovade ju lite bilder på min lilla lägenhet, här kommer de:


Efter poolen var jag lite i lägenheten och tog det lugnt. Försökte smörja in min stackars kliande rygg med lugnande Aloe Vera gel, och det gick sådär... Har ingen uppfunnit en manick som vi ensamma kan använda till detta?

Vid halv 9 klädde jag på mig min andra klänning (fast jag skippade underklänningen, hade dött i den) och gick till Farmers House igen. Jag var ju där i lördags och har gått förbi varje dag på väg till och från stranden. Utanför var det stor skylt om att de hade "grilled swordfish" och "grilled shrimp". Jag var nyfiken på båda och väldigt nöjd med maten där i lördags, dessutom ligger stället bara 100 m från hotellet. Jag beställde svärdfisken.


Före


Efter. Så god! Jag tror aldrig jag har ätit svärdfisk tidigare. Om ingenting annat inträffar så går jag dit idag igen, måste prova räkorna.

Sen hade jag alla avsikter att gå tillbaka till lägenheten och se något avsnitt av The Mentalist innan sängen, men så blev det inte. Jag gick förbi poolbaren och satte mig där och började snacka med Emma och Robert från Stockholm. Bartendern Valentino, som egentligen kommer från Rumänien, var också med på ett hörn.


Emma är bara 18 och hennes mamma är ett år äldre än mig... men vad gör väl det när man har trevligt? Vi konstaterade att det var synd att jag inte träffade dem kvällen innan, för igår hade de hyrt bil och åkt runt på Kreta. Det hade ju varit jättekul att följa med på det. Drinkar dracks, jag beställde en Sex on the Beach, som vi drack när jag bodde i USA. Jag hade ju tidigare på restaurangen druckit ett glas vitt vin och en lite Raki "on the house". Efter drinken tog jag en Cola Light, men sen kom Valentino med en Sambuca som han bjöd  på. Vid midnatt gick vi vidare till en lokal pub, tillsammans med Valentinos flickvän Angela.Och där blev det en Strawberry Daiquiri... och så kom servitören med någon liten orange fruktig sak. Allt detta drack jag alltså under en kväll, och mår tipp-topp idag. Mysko att det funkade att dricka så mycket (för mig alltså) sprit, men att jag bara klarar 2 glas vin. I och för sig är standardstorleken på en drink är 2,5 cl enligt Valentino, men ändå.

Trevligt hade jag i alla fall och var som sagt inte hemma förrän vid 2. Idag vet jag inte vad som händer, kanske stranden igen. Eller poolen. Vet inte. Klockan är inte mycket mer än 9, så jag har ju hela dagen framför mig.

I morgon hoppas jag verkligen att rundturen till Knossos och Heraklion blir av, lite historia vill jag ha med mig hem! För er som funderar på att resa till Kreta så kan jag verkligen rekommendera detta hotell, Okeanis Golden Resort. Jag vet inte om några fler än Solresor har resor hit (och Solia från Norge och Bravo Tours från Danmark). Stället byggdes 2009 och det är bara 34 lägenheter. Lugnt och städat, funkar för alla åldrar, om det inte är så att partylivet är det man eftersöker så klart.

Ha en bra dag!!

2 kommentarer:

 1. Avis, avis, avis...
  Gud vad mysigt det låter, och gott.
  Kul att du hittat trevliga människor att umgås med också.

  SvaraRadera
 2. Jag fick det hela förklarat för mig att vi förbränner även alkoholen snabbare och blir därmed heller inte lika lätt bakis. Särskilt inte om vi äter bra under tiden vi dricker (inte samtidigt). Men tro mig, man KAN bli bakis även om man är gbp-opad....om man jobbar hårt på det ;)

  KRAM

  SvaraRadera