måndag 20 augusti 2012

Tillbaka till verkligheten

Gomorron. Oj, det var inte roligt att gå upp när klockan ringde i morse. Kändes som om jag hade sovit i 5 minuter, när det i själva verket var 6,5 h. För lite, jag vet, men jag kom inte i säng. Cornelia har varit snäll i natt och inte väckt mig alls, däremot har jag väckt mig själv 5-6 ggr. Vet inte varför.

Idag är det alltså dags att börja jobba igen efter semestern. Jag måste säga att detta har varit den bästa semestern jag någonsin har haft, tror jag. Först lite egentid, 1,5 vecka och sedan 5 dagar på Ellös, 3 dagar hemma och så Kreta då förståss. En blandning av alla typer av semester som verkligen passade mig. Jag trodde ju att jag skulle längta hem när jag var på Kreta, det brukar jag göra när jag åker bort, men inte en enda gång längtade jag hem. Inte när jag var på Ellös heller. Det säger en del om vad som har hänt inne i mig tycker jag.

Jag hade inga som helst problem med att träffa nytt folk heller, jag brukar inte tycka om det. Men i och med att jag inte skäms lika mycket för mig själv som tidigare, så underlättar det... Jag har ju aldrig haft några problem med att prata... ha! men nu har jag kunnat slappna av och ha kul också. Jag är så glad över att jag gjorde min resa och kan knappt vänta tills jag får sticka ut igen...

Det skall i alla fall bli kul att komma tillbaka till jobbet igen, har saknat folket (inte alla...). H, som varit ensam tjej i 4 veckor, är väldigt glad att jag och de 2 andra tjejerna äntligen kommer tillbaka. Hon är trött på killarnas snack om golf och att bygga om altaner... :)

Simhallen är åter öppen full tid, men de har ändrat en sak. Förut hade de morronöppet måndag-torsdag, nu är det tisdag-fredag. Bra tycker jag, för på måndagarna är man oftast ganska trött och inte villig att sticka iväg så tidigt. I morgon bitti tänker jag morronsimma. På tal om att simma så hade jag inte minsta lilla känning av UVI på Kreta. Jag badade ju massa gånger varje dag, både i poolen och i havet, så det måste ha med kylan att göra att jag blir dålig här hemma. Det är ju lite skillnad mot Åby's 27-28°C och värmen i poolen och havet på Kreta... ´

Igår hände inte mycket här, precis som i lördags. Jag tog det lugnt och samlade krafter, känner mig inte helt 100. Jag blev klar med nästan all uppackning, det sista måste jag ta nu eftersom väskan jag hade när jag åkte är en kollegas. Det blev lite korsord och en hel del The Mentalist. Snart är serien slut :(

Kommer ni förresten ihåg att jag skrev att jag hade köpt ett jättesmart knivblock när jag var på Göksäter? Här är det:


Det är så smart för man kan sätta knivarna precis var man vill. Blocket är fyllt av något som ser ut som massa blypinnar från blyertspennor... Jättenöjd är jag med det i alla fall, det kommer från Kökskungen.

Nu skall jag fixa frukost och mellanmål, jag har varit väldigt dålig med mellanmål under min semester. Det innebär att jag har varit väldigt hungrig när huvudmålen skall ätas, men nu skall det bli ändring på det. Många små mål är bättre än få stora.

Ha en bra måndag!

2 kommentarer:

  1. Va härligt inlägg! Blir speciellt glad av att läsa att du själv inser din stora förändring och att du faktiskt LÄNGTAR ut på resa igen. Underbart!!!

    Ha en bra dag på jobb, själv börjar jag inte förrän imorgon.
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Härligt med en underbar semester i bakfickan när vardagen återkommer, bara att drömma om nästa, för visst var det väl inte första och sista resan till medelhavet??!!

    SvaraRadera