tisdag 21 augusti 2012

Idag för 17 år sen...

Gomorron. Dag 2 med alarm, känns som om man sovit 5 minuter när det ringer... Det tar väl ett tag att vänja sig ifrån att sova till 8, som nog är det längsta jag sovit under semester. Kanske halv 9. Riktig sovmorgon för att vara mig i alla fall :)

Japp, idag för 17 år sen gick en mycket nervös, och väldigt mycket yngre och större, Lena in på sitt nya jobb. Fy katten vad nervös jag var! Jag var inte riktigt säker på vad jag gjorde där, och var provanställd på 3 månader. Och se, jag är fortfarande kvar. Trivs superbra med det mesta och de flesta och har inga tankar på att röra på mig.

Första dagen igår efter 4 veckors ledighet och det var bara logistik som gällde. 105 olästa mail, varav 49 fortfarande var olästa när jag gick hem igår. Ena högen med inkommande färdigjobbad, andra kvar. Så det blir samma idag. Men det var kul att träffa alla, nu är vi fulltaliga igen.

På fikat igår morse var det ett magnifikt skådespel utanför vårt köksfönster. Åska och blixtar och väldigt fräcka moln. Tyvärr lyckades jag inte fånga trumpetformen helt, för de såg ut som tromber.



Igår läste jag en väldigt bra artikel om det här med att börja om med attackfasen eller köra flera proteindagar på raken efter semestern då man har syndat. Artikeln säger att man skall fortsätta precis som om ingenting har hänt. När jag läste det så insåg jag att jag höll med. Jag hade ju tänkt köra (minst) 5 dagar med protein (pp) i sträck för att kickstarta igång efter semestern. Men efter att ha läst artikelns så ombestämde jag mig. Jag kör varannan dag från och med idag, precis som tidigare. Grönsaker idag alltså.

Det fanns 2 andra bra citat i denna artikeln:

I början står det:

“The elevator to success is out of order. You’ll have to use the stairs…one step at a time.”

(by Joe Girard, a motivational speaker and life coach and although it probably
wasn’t said with weight loss in mind it certainly applies).

Och i slutet ett citat av Robert J Collier:

“Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out.”

Jag är synkad i mina pp-dagar (proteiner) och pv-dagar (proteiner och grönsaker (vegetables)) med min nyfunna Dukankompis Tina. Då kan vi utbyta tips och idéer när vi chattar dagligen. På fredag har vi båda pp-dag och då har jag bjudit hem henne på räkor (frysta) så vi kan mumsa på det tillsammans. Bara räkor och lite vitlökskvarg. Fördelen för mig att äta räkor med någon annan är att en viss madam inte bryr sig om mig när vi är fler. Äter jag räkor ensam däremot så står hon bredvid stolen och skriker hela tiden. Lite jobbigt.

Ha en bra tisdag, det tänker jag ha :)

2 kommentarer: