lördag 30 mars 2013

Långfredagsbesök

Gomorron och Glad Påsk! Det är Påskafton, men för mig känns det som om det var igår, det var då jag firade påsken. Idag blir det inte något speciellt firande. Igår kom mamma och hennes Pixie på besök. Man kan väl säga att Cornelia var måttligt road under hela besöket... Pixie är ju inte still mer än en halv sekund, och vi är inte vana vid det här, vi 2 gamla tanter tar ju det ganska lugnt för det mesta :)Dagen började väldigt tidigt då jag givetvis hade glömt stänga av mobillarmet och blev väckt kl 5.30. Jag kallar mig numera Doris, ni vet Doris i Hitta Nemo, för jag har ungefär lika kort minne. Jag har till och med bytt profilbild på Facebook till en bild på Doris...

I alla fall så kom de vid 11.30. Nästan direkt så gick vi ut igen, mamma ville till Jula för de hade ett miniväxthus som hon ville ha. Vi tog "dramaten" och gick iväg. På vägen tillbaka gick vi inom Coop, och jag passade på att köpa mer Sjögräsnudlar. Och inte att förglömma: Påskmust Light! Den var helt slut på Maxi när jag handlade på Skärtorsdagen. Tydligen är/var det Påskmustbrist i många affärer. När vi kom hem igen slängde vi ihop en snabb lunch med rostbiff, varmrökt lax och sjögräsnudlar stekta med sambal oelek, vitlökspulver och soya. Mamma hade aldrig provat det tidigare, hon blev mycket förtjust i den knapriga konsistensen.

Vi vilade lite innan vi, eller rättare sagt mamma, satte tänderna i dagens projekt. Att sy upp mina nya byxor. 4 par! Jag köpte ju ett par nya 38:or häromveckan, och strax efter det så fick jag 3 par 38:or av kompisen Jenny.


Tur att man har en mamma som kan sy.... Symaskinen hon använde är hennes gamla, den är nästan lika gammal som jag.

Pixie fick en leksak av mig, jag köpte den egentligen till Cornelia och Nellie för många år sedan. En gummisak som lyser när man skakar den. Jag är inte helt övertygad om att den är så där jättebra för en hund, biter hon igenom den så är ju den där saken som lyser ungefär lika stor som hennes luftstrupe, men mamma skulle hålla noga koll. Man kan väl säga att hon dödade den ett antal gånger igår:


Sen var det dags för den riktiga Påskmiddagen. Jag hade köpt lite småplock så vi dukade upp en buffé:


Det var räkor, rostbiff, fyllda ägg, varmrökt lax, kallrökt lax, skinka, skagenröra, hemmagjord gravlaxsås, knäcke med ost och smör, sallad, tomater och faktiskt lite gari (japansk ingefära som man har till sushi). Jag var inne i en asiatisk butik i veckan och hittade en 100 g förpackning som jag köpte hem. Både mamma och jag är tokiga i gari, så det var väldigt gott. Allt var gott.

När vi ätit så kollade vi lite på TV innan mamma och Pixie tog bussen hem strax efter kl 20. Tack för en trevlig dag! När de gått kröp Cornelia sakta fram från sitt gömställe (hon spenderade mesta delen av dagen under mitt täcke, bakom några kuddar i sängen) och spanade om det var fritt fram. Hon hade inte ätit, druckit eller gått på lådan på hela dagen... jag belönade henne med lite fräsch mat och det uppskattades.

Hoppas ni får en trevlig Påskafton. Någon som skall göra något speciellt? I morgon funderar jag på att åka till Tjuvkil (nästan vid Marstrand) och kolla på en gammal klasskamrats konstutställning. Skall se hur krångligt det är att ta mig dit innan jag bestämmer mig. Annars har jag inga direkta planer för resten av ledigheten. Skall passa på att ladda batterierna ordentligt.

1 kommentar: