onsdag 10 april 2013

Äntligen en ny!

Gomorron. Idag är jag superglad! Varför? Jo igår köpte jag mig en ny moppe. Å vad jag har saknat att vara så mobil som jag ändå är med moppe. Att inte vara beroende av bussar och spårvagnar. Just nu åker jag väldigt mycket buss och spårvagn, känns som jag inte gör något annat. Inte för att det kommer att gå så himla mycket fortare med moppen, men FRIHETEN!

Jag kollade om min gamla gick att starta igår, men det gick inte. Så jag tog bussen till en ny moppeverkstad (ny för mig, inte ny alltså) med hjälmen i näven. I måndags pratade jag med dem på telefonen och paxade den sista moppen de hade inne, den sista moppen i denna delen av landet med normalstora hjul. Sen är det bara vespor som säljs. Gillar inte att köra dem med de små hjulen.

Här är den, lådan håller just på att bli påskruvad.


Jag köpte alltså inte bara en ny moppe, utan även en ny låda att ha därbak och nytt lås. Det enda som inte är nytt är hjälmen (och jag). Och denna har hastighetsmätare och trippmätare. Tyvärr inte sån man kan nollställa, men det är ju lätt att skriva upp i telefonen vad mätarställningen är varje gång jag tankat, så behöver jag inte få soppatorsk bara för att jag inte vet hur mycket jag har kvar.

När jag kom hem så fotade jag den gamla och la bredvid den nya:


Lite skillnad... när jag pratade med killen i måndags så muttrade jag lite om att jag tyckte att moppen var dyr (13.900 kr) men han sa att han (osett!!) köpte min gamla för 4.000 kr. Så då blev den ju genast väldigt mycket billigare. Jag har dock varnat honom: den går inte, den är rostig och det är ett måndagsexemplar (reservtanken har t.ex. aldrig funkat). Jag gav honom massa chanser att dra sig ur sitt erbjudande, men icke. Så idag efter jobbet kommer han eller någon annan troligen och hämtar den gamla, den går ju inte att köra...

Medans kvitton skrev passade jag på att ringa TryggHansa och försäkra den nya och ta bort försäkringen på den gamla. Den hade bara trafikförsäkring ändå, så även om den blir stulen i natt så spelar det ingen roll. Den nya tog jag faktiskt halvförsäkring på. OK, det blir en ökning på premien med mer än 200 kr/månad, men nu är den försäkrad inte bara i trafiken utan även mot stöld, brand och lite annat.

Och ni vet väl var ni kan hitta mig kl 6.30 idag? I POOLEN! Jag skall ÄNTLIGEN morronsimma. Å vad jag har längtat. Ser dock på termometern att det är svinkallt ute och av någon anledning ligger mina termobyxor på jobbet... Hm. Får ta de gamla tunnare överdragsbyxorna.

Ni glömmer väl inte av min utlottning? Se föregående inlägg. Lite dåligt med deltagare än, tycker jag.... Jag pärlar på här hemma, det har blivit några stycken sen i söndags kväll:


Snart får de inte plats på bordet längre... Min städerska skulle egentligen kommit hit idag, men hon messade mig igår och sköt upp det en vecka då hon ligger hemma i influensan, så jag slapp plocka ihop alla pärlskålar igår och kunde fortsätta.

Ha en bra onsdag!

6 kommentarer:

 1. Vilket bra sätt att fördriva tiden framför tv,n på, och vad flitig du är.

  Ha det skönt i polen- du vet sen förr att jag är avis på dig som tar dig iväg till simhallen....

  Ha en bra skön onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var helt underbart att simma! Det blir en vända i morron med :-)

   Ska du inte vara med i utlottningen?

   Radera
 2. Grattis till nya moppen! Och skönt att du blev av med den gamla, och fick betalt för den!

  kram, pernilla be

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skall inte du vara med i utlottningen? Kram

   Radera
 3. Himla snygg, ny och fräsch! :))

  SvaraRadera
 4. Hej Lena! Välkommen som kund även med den nya mopeden. Hoppas du får en bra och skadefri moppesommar. Med vänlig hälsning, Marcus

  SvaraRadera