onsdag 17 april 2013

Perfekta pannkakor

Gomorron. Äntligen har jag hittat den perfekta doseringen för att göra pannkakor!


Jag har ju trixat en hel del men aldrig fått det perfekt, förrän igår. Grundreceptet på tunna Dukanpannkakor är:
2 ägg, 2 dl lättmjölk, 1 msk Maizena, 1 nypa fiberhusk och lite salt. Kör man 100 % Dukan så är det så att Maizena står på den begränsade listan och kanske inte är så där jättebra.
Men så köpte jag Redix från LCHF-butiken som jag ville använda istället för Maizena. Detta är en helt kolhydratsfri redning, och fiberhusk innehåller ju heller inga kolhydrater, så pannkakorna "innehåller ju bara lättmjölk och ägg". Men det var som sagt svårt att få fram den perfekta doseringen. Förra gången blev smeten alldeles för tjock. Denna gången minskade jag drastiskt på både Redix och fiberhusk. Här är receptet:

2 ägg, 2 dl lättmjölk, 1 tsk fiberhusk, 1 krm Redix och lite salt. Se vad fina pannkakorna blir på bilden ovan! Pannan är en Ø20 cm panna och jag har i ca 0,75 dl smet i varje. De blir inte florstunna, men det funkar inte att vända dem då. Jag gör på 1 liter mjölk, och det blir ca 5 pannkakor per sats (jag steker i 2 pannor samtidigt, annars skulle det ta ett bra tag). Jag är mycket nöjd med de jag stekte igår, inte en enda behövde kasseras (= ätas direkt). Sprayen ni ser i bakgrunden är PAM cookingspray, den är väldigt bra och innehåller inte mycket (inga kolhydrater, ingen kolesterol och bara 4 kcal/sekund spray, finns på Maxi).

Skärpningen går bra, jag har skött mig. Igår blev det min absoluta favoritlunch just nu; en sallad från delin på Maxi med lax, räkor och crabfish. Skulle kunna äta den varje dag så god är den. Och jag har helt vant mig av med vinaigrette på mina sallader, nu har jag bara Balsamvinäger på. Så gott.

Idag blir det antingen träning med kollegan eller simning på egen hand. Det var länge sedan vi tränade nu, mycket annan skit har kommit emellan, så det skulle vara skönt att träna. Vet dock inte om jag har lust att göra det själv, om hon inte kan. Den som lever får se!

Ha en bra onsdag!

2 kommentarer:

 1. Heja heja vad duktig du är! Och fina pannkakor, jag tycker att det är gott med lite mjöl-liknande produkter ibland, lurar ögonen och hjärnan;)

  Kul med lite bloggande ibland från dig!

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara det att jag, om jag kör Dukan 100 %, inte skall äta mjöl, utan jag mår inte bra av det heller. Vanliga pannkakor lägger sig som en klump i min tarm och jag mår inte alls bra. Samma med brödet jag gör varje morgon, utan mjöl, det kan jag äta utan problem. Vanligt mjukt bröd däremot funkar inte så bra. Bättre om det rostas.

   Radera