onsdag 1 maj 2013

En riktig slödag

Gomiddag. Idag är en sån där härlig dag utan ett endaste måste. Jag klädde inte på mig förrän klockan var över 12. En liten sejour på altanen har jag hunnit med, men det var alldeles för kallt och blåsigt. Med jacka och fleecefilt frös jag ändå i blåsten, så jag gick in efter mindre än en timme.

Jag har ont i hela kroppen idag efter gårdagens Cortège-kollning. Jag stod med axeln utåt, vriden och lite böjd över höger höft och så stod jag i 1,5 h. Ryggen är inte nådig idag. Jag har redan problem med höften (igen!) så detta gjorde ju inte saken bättre...

Jag tog 182 bilder på Cortègen... lite svårt att välja några att lägga ut några här. Det var många år sedan jag sist såg Cortègen, men nu var kollegornas dotter med. En av bilderna på henne får symbolisera hela bildhögen...


Rebecka är soldaten näst längst till vänster.

Vad har hänt mer? Ulrika och jag var på Moyana Corigans 10-årsfirande i lördags mitt på dagen. Jag shoppade inget till mig, men vi tog båda 6 lotter var. På kvällen fick jag reda på att jag vunnit första priset och Ulrika andra! Min vinst var värd 1.040 kr (en stor body smoothie, en stor body butter, en stor body shower, en sweet candy scrub (så ny att den inte finns på hemsidan), en lippie och en sugar lip scrub). Jag var där igår och hämtade Ulrikas vinst, men lät min vara innestående. Jag har flera öppna flaskor och burkar av allt utom läppgrejorna hemma, så det är ju synd om något står och blir dåligt.

På kvällen i lördags var jag hemma hos min kusin My. Det var inte igår vi sågs...


Det bjöds på lite bubbel (mousserande vin). Körde moppen, men alkoholen försvinner så fort ur kroppen nu efter operationen, så det var ingen fara.


Kusin My med sin älskade Ada. En mycket rolig katt... hoppade upp och ner på allt, lite ovanligt att se då man är van vid gamla Cornelia med artros i bakbenen :)

Annars pärlar jag vidare, samlar armbanden i en vas, lättare att hålla reda på dem då. 


Här har jag gjort 96 stycken. Fler lär det bli innan jag skall lämna dem ifrån mig på söndag. Då tar jag med mig mer material hem så jag kan fortsätta. Verkligen givande hemarbete.

På tal om min höft förresten, så har den börjat krångla igen. Jag gjorde ju min sista stötvågsbehandling i augusti förra året, och allt har funkat perfekt fram till för en månad sen ungefär. Visserligen har jag hela tiden blivit stel och öm EFTER jag har promenerat långt, men då kommer det när jag satt mig ner hemma. Nu sedan en månad tillbaka ungefär börjar jag få ont under promenaden. Sista gången jag var ute och gick (gick hem från Moyana Corigan i lördags, 5 km, det tog en timme) så började smärtorna efter en halvtimme ungefär. Kontaktade naprapaten igår och han tyckte vi skulle sätta igång med den fruktansvärt smärtsamma stötvågsbehandlingen igen. Kontaktade sjukförsäkringsbolaget och fick klartecken på 7 behandlingar till (man får 10 behandlingar per år och skada, och mitt år började förra året 9 juli, så efter det får jag 10 behandlingar till). Nästa tisdag skall jag dit. Bävar. Minns hur ont det gjorde. Det är en obeskrivbar smärta. Ni vet såna där hackare man tar upp asfalt med? Sätt en stenhård plastkula i änden på en mindre sådan och kör den högfrekvent över det absolut ömmaste stället du har på kroppen. I 2 minuter som känns som flera timmar. Det svartnar för ögonen och man är beredd att sälja sin mormor för att det skall sluta...

Nu skall jag lösa mera korsord! Ha en bra första maj!

4 kommentarer:

 1. Det är ju helt galet i Göteborg på valborg. Jag valde att stanna hemma och ta det lugnt.
  Vad glad jag är att se att du gör sådana armband. Jag har själv drabbats av den hemska sjukdomen. Är färdigbehandlad men äter medicin några år till och går på kontroller två ggr/år.
  Jag tycker att du är en riktig kämpe vad gäller jakten på kilona! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stod precis i början, så det var inte så farligt. Begav mig inte ner i stan alls utan direkt tillbaka till trygga Mölndal :)
   HATAR cancer. Skönt att du är färdigbehandlad!!
   Jakten på kilona lär jag aldrig slippa, den stora frågan är om jag någonsin kommer i mål...

   Radera
 2. WOW inte illa! Jag älskar mitt armband. Bra jobbat!

  Hoppas du får en fin avslutning på veckan, jag jobbas de sista arbetsdagarna går fort, nästa vecka blir ju också "avhuggen".
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår satte jag sprutt och gjorde nästan 40 armband... det tog ett par timmar, men jag kollade på 2 st Irene Huss och 1 st Maria Wern under tiden.
   Kändes som söndag i morse, eller måndag när klockan ringde. I morgon lär det dock kännas extra gött då det "plötsligt" är fredag :)
   Kram

   Radera