söndag 26 maj 2013

Ut å resa lite

Gomorron. Söndag. I morgon skall jag jobba hela dagen är det tänkt. Gudarna vet hur det skall gå, är fortfarande väldigt trött. Jag sover som en stock med mina sömnpiller, det har jag gjort sedan jag började ta dem i mars. Så nattsömnen är det inget fel på (om man nu bortser att jag får "skylla mig själv" när jag går och lägger mig vid midnatt på helgen och ändå VET att Cornelia, alias väckarklockan, börjar vid 5)... Vi får se hur det går helt enkelt.

Igår fick jag ett ryck. Jag beställde en resa! Jag har ju inte kunnat planera något inför sommaren, men nu kan jag ju det. Jag har lagt in om semester veckorna 29-31 (15 juli och framåt), och sparat en vecka. Så vecka 36 bär det av till Kreta igen! Inte samma ställe, detta ligger mer västerut, men det låter jättemysigt.


Ser inte så pjåkigt ut tycker jag. Här kan man läsa mer. Jag åker med Solresor igen och hoppas att de 2 utflykterna jag bokat, samma som förra året (Det gömda Kreta och Knossos) inte ställs in (som de gjorde då). Jag klagade ju på att de ställde in utflykterna så sent, och på att det stod att det skulle finnas WiFi i varje rum (i mitt rum fanns det bara på altanen, på EN punkt). Jag fick en rabattcheck på 500 kr som jag nu utnyttjar. På det hotellet jag var på då står det nu att det INTE finns WiFi i rummen :) På det hotellet jag skall till nu så skall det finnas, men det litar jag inte på förrän jag är där. Det är i alla fall nära till vattnet, bara en gata emellan.

Jag ser verkligen fram emot att åka, det behövs något roligt att se fram emot efter denna jobbiga våren. Men så är det ju detta med flygningen.... Ohhh vad jag inte tycker om att flyga... Eller rättare sagt, starta.

Nu har jag ju fått en riktig morot när det gäller vikten. Det har ju inte hänt så mycket med den under det senaste året. När jag åkte till Kreta förra augusti vägde jag 1,5 kg mindre än vad jag gör just nu. Snacka om motivation! Dieten och allt som hör till den har fått stå tillbaka denna våren, jag har inte haft mental kraft att ta itu med den. Just nu handlar det mest om att få i sig någonting, allt smakar blä. Jag borde äta en gång var 3:e timme för att må bra, igår åt jag 3 ggr och mådde skit bara för det. Skall försöka bättra mig idag. Men mitt i allt detta så kan jag ändå meddela att jag har gått ner 1,5 kg de 2 senaste veckorna. Det är väl för att jag inte ätit...

Just nu är begravningen på fredag som ett stort orosmoln, som jag bara måste komma förbi. Så mycket att fixa (vi gör allt själva). Folk ringer till mig och anmäler sig, så jag kan inte gå någonstans utan penna och papper. Igår satt jag och scannade massa kort som vi skall ha till ett bildspel. Jag kan inte bearbeta dem själv eftersom jag saknar program för det, så jag mailade dem till mamma. Hon har gjort ett enormt arbete med dessa bilder samt massa andra som hon har fått tidigare. Det är jobbigt att titta på kort. Men ändå skönt att veta att de finns. Det finns också ett klipp på YouTube som min styvmors syster har lagt upp, från deras mammas 90-årsdag för 2 år sedan (hon fyller 92 idag, grattis Inga!!). Där är pappa väldigt tydlig i bild och ljud, och det är skitsvårt att se. Men en otrolig trygghet på något sätt att klippet finns därute, att jag kan kolla på det när jag vill. Om jag vill.

Bortsett från att scanna och boka resa så blev det inte många knop igår. Och i fredags satt jag på altanen från klockan 12 till klockan 20. Vila är bara förnamnet på vad jag gör :) Idag blir det mer vila, och så kanske jag skall fika med kollegan. De bor ganska exakt 5 km härifrån, så en promenad dit är perfekt. Eller också tar vi en promenad tillsammans. Fast det är farligt att promenera med henne :) Det var ju under Stav-Göteborgsvarvet för 4 år sedan som jag gick 1 mil med henne, i hennes takt och med hennes steglängd, som jag fick min kroniska trochanterit... Fast nu vet jag ju bättre och kan säkert dra ner på takten.

När jag satt på altanen i fredags så åt jag en delikat räkmacka från Maxi och drack ett glas iskallt vitt vin.


Ha en bra söndag!

5 kommentarer:

 1. Du gör helt rätt som bokar in en resa! Skönt att ha något positivt att se framemot i allt detta svåra. <3

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det behövs. Sen är ju inte flygningen något positivt.. men det kan jag "förtränga" tills det börjar närma sig!

   Radera
 2. Åh vad härligt det ser ut.. du gör absolut rätt i att boka resa och testa att leta reda på ditt hotell på http://www.tripadvisor.se/. Där kanske det står nån bra info om just wifi på rummen.

  Skickar lite extrastyrka inför kommande fredag..

  ..och det där vinet med tillhörande räkmacka ser SÅÅ gott ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns inte där. Däremot hittade jag på Solresors sida en väldigt utförlig specifikation om vad som finns och inte finns. Men den går ju inte att lita på, där stod förra året på det hotellet jag var på då, att det fanns WiFi på alla rum. Nu har de dock ändrat det.

   Styrkan tas emot med öppna armar.

   Den mackan är gudomligt god. Orkar aldrig hela, men det är själva mackan jag lämnar, inte räkorna :) Vinet är slut... måste köpa mer :)

   Kram

   Radera
  2. Ovanligt, Tripadvisor brukar ju ha minsta lilla håla.. typ..
   Vi åker också till Kreta förresten, fast i juli, mitt i värsta värmeperioden. :)

   Radera