tisdag 4 juni 2013

Cornelia

Gokväll. Tänkte skriva lite kort men vet att jag inte hinner i morgon bitti, så det är lika bra att göra det nu. I morgon bitti skall jag till stötvågsbehandlingen igen, och städerskan kommer, så jag måste röja undan det sista innan jag sticker hemifrån. Stressigt.

Cornelia är sjuk :( Det ser inte lovande ut. I natt sover hon hos veterinären. Det började i morse då jag först märkte att hon kissat på mitt lakan. Hon gick konstigt, det har hon gjort i ett par dagar (rumpan hängde liksom inte med när hon gick), men det var värre idag. Hon la sig inuti kisselådan och vilade, drog sig undan, drack inte och spann inte. Jag ringde veterinären kl 7 men de hade ingen tid förrän kl 13. Så det var bara att lämna henne ensam hemma och gå till jobbet.

Kollegan I-M följde med mig hem på lunchen och vi åt våran lunch här. Sen körde hon oss bort till veterinären. De ville ta prover på henne så jag lämnade Cornelia där och promenerade tillbaka till jobbet.

Halv 5 ringde de och sa att njurvärdena var ännu högre än i somras. Dessutom verkar det som om hon har fått diabetes och så har hon för höga proteinvärden i blodet. Sen var det något annat värde som var kass också. Om en yngre katt har ett eller två av dessa problem så kan man försöka medicinera. Men alla på en katt på 18,5 år, det är inte rimligt. Det absolut viktigaste är att hon inte får lida något. Men fy katten, kunde hon inte väntat lite? Att förlora både pappa och katten inom loppet av 3 veckor är lite väl magstarkt...

Just nu känner jag absolut ingenting. Jag har stängt av helt enkelt. Skall Cornelia avlivas så har min syster lovat att vara med henne när hon får sprutan, precis som hon var med Nellie. Jag klarar det inte. I morgon vid lunchtid får jag besked om de sista provsvaren. De lyckades inte ta något urinprov innan de ringde mig, men de hade gett henne dropp så de skulle nog kunna ta ett senare ikväll.

Det är tomt här hemma. Ingen katt som ligger på magen när jag kollar TV. Fy vad tomt det kommer att bli utan henne, oavsett när det blir. Mina Facebookvänner har hållit både tummar och tår hela dagen, men jag vet faktiskt inte vad jag hoppas på just nu. Det går ju inte att ha en katt som kissar på allt hela tiden, det är inte bra vare sig för henne eller mig. Mitt stora duntäcke tumlas just nu, för det hade hon kissat på under dagen.

Om någon är intresserad har jag lagt upp receptet på Kyckling under grönsakstäcke som jag pratade om häromdagen.

Ha en bra kväll och tänk på oss i morgon....

6 kommentarer:

 1. Det är tufft nu. Tänker på dig och katten! Stor kram på dig!!!

  Ulle
  Har glömt mitt login på min blogg så jag kunde inte kommentera inloggad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man hade liksom tyckt att det räckte med en sak.... Kram tebaks!

   Radera
 2. Lena, om du inte kan sova och behöver prata så är jag nog uppe till 2. Har sovit som en gris framför TVn mellan 9 och 12. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite tomt, men jag somnade som en stock och har sovit utan att vakna 6 h på raken. KRam

   Radera
 3. Jag tänker så på dig och hoppas innerligt att allt går bra. Du vet var jag finns!
  Massor av styrkekramar från mig <3

  SvaraRadera