söndag 16 juni 2013

Värsta slöhelgen

Gokväll. Här slöas det för fulla muggar... Fast jag har ändå fått lite gjort. Vaknade klockan 6.30 idag, relativt utsövd eftersom jag gick och la mig redan kl 22 igår kväll. För ovanlighetens skull låg jag kvar i sängen ett tag och började kolla på en serie på Netflix som heter Five Days. Det var säsong 2 och den var riktigt bra, jag älskar brittiska kriminalserier. När jag sett första avsnittet tog jag surfplattan och gick upp för att göra i ordning de 4 kg kyckling jag tog fram igår. Det var länge sedan jag marinerade i Santa Maria marinad, som jag alltid gjorde förut, och sedan steka i ugnen. Det gick jättesmidigt att kolla på "TV" samtidigt.


Serien var dock så bra att jag inte kunde sluta titta (sammanlagt 5 avsnitt) så jag satte mig och pärlade. Jag har verkligen längtat efter att pärla, men har inte orkat den senaste månaden.


Serien tog slut, men jag var inte färdigpärlad :) Jag började titta på Rizzoli & Isles, jag har bara sett ströavsnitt tidigare, men nu började jag från början. Skäms lite för att erkänna att jag just i detta nu ser på avsnitt 9.... Alltså 5+9 avsnitt av "TV" idag... Men jag har storstädat köket samtidigt och som sagt pärlat ca 30 armband...

Igår stekte jag massa pannkakor och det slog mig att jag gör exakt samma sak med alla pannkakor: lägger på kalkon, Västan 5 % och italiensk salladskrydda, rullar till en rulle och så in i mikron. Alltså för-gjorde jag 14 st och stoppade in i frysen (samtidigt som jag kollade vidare på plattan).


Det blir färre lådor att ta med till jobbet varje dag och så går det snabbare.

Igår rensade jag också i förrådet. Det är så smalt att jag får göra det ganska ofta, annars kan jag inte öppna mina garderobsdörrar :) Hittade en plats för mina nya fina resväskor som jag köpte i torsdags, på Lidl.


Jag köpte det blåa setet. De är båda enorma. 90 liter är den största och när den står upp så går den mig till höften. Där behöver jag aldrig fälla ut handtaget... Den blir bra till Kreta. Den lilla hade jag tänkt mig när jag åker till Ellös och andra kortare turer... men frågan är om den inte är för stor för det. Det märker jag i helgen då jag skall till Ellös...

Motionen går åt helvete. Har så förbannat ont i höften. OCH så har jag haft ischias hela veckan, något jag inte haft på flera år. Men han som ger mig stötvågsbehandling säger att det inte är så konstigt att jag är spänd i kroppen med allt som har hänt, så det är väl bara att acceptera. Jag skall till honom i morgon igen.

Jag hade tänkt köpa och plantera blommor till altanen nu i helgen, men det blev aldrig av. Det har tidvis regnat något helt otroligt, och blåst, så det kanske var lika bra. Nästa helg och helgen därpå är jag bortrest, så det kanske är lika bra att vänta. Fredagen efter det fyller jag år och då vill jag ha det gjort när gästerna kommer (kalas på lördagen).

I fredags var det 4 veckor sedan pappa dog, och i morgon är det 1 månad sedan. Idag är det exakt 9 år sedan jag fick Nellie och Cornelia. Mycket eftertanke och saknad i helgen alltså. Jag är fortfarande trött i kropp och själ och tycker väl att det är ganska smart att unna mig en slöhelg så här. Nu skall jag vara bortrest och umgås med folk 2 helger i rad. Sånt brukade störa mig något otroligt tidigare, men nu tycker jag bara att det skall bli kul. Det är en mycket positiv ändring i mig som jag bara tycker är bra.

Ha en bra söndagskväll!

PS. Sa jag att jag inte klätt på mig idag?

8 kommentarer:

 1. Det låter som du haft en lugn slöhelg men ändå fått en del gjort.
  Positivt att du vill umgås med folk kommande helger, skönt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite mycket "TV" kanske... känner mig smått fyrkantig :)

   Kram

   Radera
 2. Smarta väskor! Kanske ska kolla om de finns kvar här också.. bra pris ju.

  Tid för eftertanke ja.. och med allt som hänt så är du ju värd att faktiskt få njuta av att träffa folk och göra annat än "det gamla vanliga". Roligt att du känner att det ändrar sig i positiv riktning!

  PS. Pannkakorna ser smarriga ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det så med Lidl att det som finns en vecka finns bara den veckan. Sen åker det ut och ger plats för nästa veckas erbjudanden. Så det är redan för sent...

   Det gamla vanliga är att vara ensam hela helgen och inte se en själv. Bra, ibland, men till Ellös ser jag verkligen fram emot att åka varje gång. Det blir så enkelt där på något sätt. Lösa korsord, ta en promenad när höft-fan inte krånglar, äta middag hos mormor... :)

   Kram

   Radera
  2. Men vad sjutton.. fast veckan är ju inte slut om det startade den 13:e. Kanske finns kvar till torsdag. Kan kolla iaf.

   Ja, att bara "vara" är verkligen det bästa, oavsett om det är MED någon eller på egen hand, bara man är någonstans man verkligen trivs och mår bra.

   Radera
  3. Lidls veckor är från måndag till söndag. Kollar du på deras site nu så ligger bladet för vecka 25 uppe. Resväskorna var i bladet för vecka 24 :( Men kolla kostar ju inget. Kanske har de några gömda på lagret som de vill bli av med.

   Radera
  4. Ah.. skit osså.. Ja då får jag se om jag orkar ta mig dit. *haha*

   Radera
 3. Kollade snabbt över inlägget och tyckte pärlorna var massa smågodis :)

  SvaraRadera