söndag 14 juli 2013

Första semesterdagarna

Gomiddag. Klockan är snart 12 och här sitter jag i morronrock. Men nej, jag behöver inte ha ett dugg dåligt samvete, för jag har varit iväg på gymmet. Lyckades sova till 8 idag och gick direkt upp och packade gymväskan. Mitt vanliga gym i Åby var inte öppet än, men jag tog moppen bort till Life Mölndal, som är ett sk nyckelgym, d.v.s. man kommer in med kort 24/7. Det är bemannat dagtid vardagar och lördagar, men resten av tiden är man där själv.

Jag har inte varit där sedan veckan efter de öppnade för över ett år sedan, och jag måste säga att jag blev lite besviken. Inte på maskinerna, de är ungefär som på Åby, men ventilationen var rent ut sagt för jäkla dålig. En vägg av gammal svett och gummidoft (!?) slog emot en när man öppnade dörren. Så ofräscht. Och ljudnivån! Musiken var skithög. Jag lyssnar ju på talbok när jag tränar och hade proppar i öronen, och trots det hörde jag knappt vad som sades i min bok pga ljudnivån. Jag laddade ner en app för att mäta ljudnivån och den var över 80 dB. Inte acceptabelt. Man kunde inte sänka när det var obemannat heller. Dessa 2 saker får mig att inte vilja gå dit igen. Jag får snällt vänta tills mitt eget gym öppnar på dagarna.

Vad har jag mer gjort på semestern då? I torsdags åkte jag tidigt iväg till farbror och faster på Marstrand. Kusin var också där med sin katt Ada. Vi hade en helt underbar dag, först tog vi deras lilla motorbåt till Dyrön och där åt vi lunch, sen gick vi en omväg hem så att jag kunde få återse Albrechtsunds kanal som är otroligt vacker. Vilken nostalgitripp! Här kommer ett gäng bilder:


Hamnen på Koön där båten ligger.


Kusin ville köpa fika på Bergs konditori på Marstrandsön, så det blev första stoppet.


Båtellet och "Såsen" (Socitetshuset)


Här badade vi alltid när vi var och hälsade på farmor och farfar. Jag vet inte om det verkligen heter så, men vi kallade det "Engelsmannen".


Finns det något vackrare än klipporna i Bohuslän?


Dyrön där vi handlade lite och sen åt medhavd laxsallad till lunch.


Kumlet vid infarten till Albrechtsunds kanal.


I kanalen, som är otroligt vacker, lade vi till vid en brygga och fikade. Varje gång vi seglade norrut när vi var små, så skulle vi givetvis stanna till på Marstrand och hälsa på farmor och farfar (de bodde i det huset där farbror och faster bor nu). Det var längre än vi trodde att segla till Marstrand, men vi visste att vi snart var framme när vi kom till kanalen. Jag har alltid älskat kanalen av någon anledning, det var en riktig nostalgitripp att gå den igen.


På Koön har de rivit varvet och byggt mycket snygga bostadsrätter. Där skulle jag gärna bo!


Marstrandsön med Carlstens fästning.

Sen gick vi hem igen och satt på altanen och slöade.


Kusins katt gick omkring i sele och verkade vara nöjd med livet.

Grillen kom fram och vi fick delikat kyckling, innan kusin och jag fick skjuts hem. Hon hade varit där en vecka och hade ganska mycket packning + katten.

I fredags var jag på gymmet och sedan simmade jag. Efter handling och tvätt planterade jag mig på altanen där jag blev kvar i stort sett hela dagen. Framemot eftermiddagen fick jag väldigt ont i mitt vänstra öga, det kändes som om någon gett mig en smocka rakt i ögonhålan. Efter kontroll av ögonlocken hittade jag en stor vagel/finne ca 1 cm ner i den under ögonlocken. Inte roligt alls. Jag hade svårt att sova på natten pga obehaget.

På lördag morgon ringde jag sjukvårdsupplysningen och de tyckte att jag skulle åka till Primärvårdsakuten på Mölndals sjukhus, jag skulle nog behöva antibiotika trodde de. Alla andra verkade vara på stranden, så hela besöket tog ca en halvtimme! Salva skrevs ut och jag åkte och hämtade den på Mölndals centrum. Där passade jag på att gå in på KappAhl och "hittade" dessa toppar:


Det var "tag 3 betala för 2" på rean. Dessa kostade enligt prislapparna 850 kr tillsammans, och jag skulle egentligen betalat 400 kr. Men tjejen i kassan tog lite felbetalt så hon gav mig inte den billigaste gratis, utan den näst billigaste. Summan blev 350 kr. Tack för den. Gick vidare till Cinco, en helt underbar presentbutik. De har funnits på Mölndals centrum länge, men då bara som ett "hål i väggen". Nu har de flyttat in i Åhlens gamla lokaler och där kan man alltid hitta hur mycket som helst. Orsaken till att jag gick dit var att jag behövde mer engångstallrikar. De har jättefina fyrkantiga, 6 st i varje paket och 4 paket kostar 10 kr tillsammans.

Sen hem och ut på altanen, men det blåste så förbaskat så jag fick flytta in. Satte igång att pärla, något jag inte gjort så mycket sedan pappa dog. Luften gick liksom ur mig. Kollade på 2 gamla Wallander jag spelat in och gjorde 33 armband igår. Nu är jag uppe i drygt 70 st.


Roligt att lägga dem i vasen så att jag ser att jag har gjort många :)

Vi hade snackat lite löst om att kusin skulle komma och grilla, och på morgonen tog jag fram 2 kg kyckling. Skulle hon inte komma fick jag grilla själv. Så blev det.


Tyvärr dukade jag inte fint eller brydde mig om var jag satt eller åt till. Här satt jag borta i hörnet, nära grillen och löste korsord och åt bara med kvarg. Men det var supergott i alla fall och kolet/briketterna räckte PRECIS till för att grilla mina 2 kg.

Idag blir det nog inte så mycket mer gjort, skall kolla om jag kan sitta på altanen eller om det blåser för mycket. Jag kanske skall klä på mig först, duschade ju när jag kom hem från gymmet :)

Ha en bra söndag!

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig start på semestern.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Vädret har varit skit de senaste dagarna (blåsigt) men jag hoppas det blir bättre snart! Kram

   Radera
 2. Vilka ljuvliga semesterfoton!
  Fortsätt njut av sommaren.
  Kram Sussie.

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder. Det är verkligen så mysigt ute vid Marstrand.

  Vad är det du tränar på träningsanläggningen i Åby? Bara gymma eller pass också?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag simmar och "lyfter skrot", alltså bara gymmet. Jag har alldeles för många skador i kroppen för att klara av någon typ av pass.

   Radera