lördag 12 oktober 2013

En härlig kväll

Gomiddag. Klockan är lunch och jag har inte fått något vettigt gjort idag. Jo, jag har löst en massa korsord, men jag antar att jag är den enda som tycker att det är något vettigt :) Jag är värsta korsordsnörden och det sticker jag inte under stol med. Det är mitt sätt att slappna av och ladda batterierna och jag älskar verkligen att sitta med svåra korsord så man får tänka, googla, wika och leta efter svaren. Känslan när korsordet är klart är ojämförbar. Japp. Nörd. Jag vet. Men det står jag för!! Idag fick jag lite extra hjälp:Egentligen skulle jag bara lösa lite tills tvättmaskinen var klar så jag kunde hänga den och starta en ny och sen gå och handla... men jag fastnade och nu väntar jag på att maskin 2 skall bli kvar så jag kan hänga den och sätta på en maskin med mina lakan... Den stora frågan är om jag kommer iväg och handla idag överhuvud taget...

Gårdagskvällen var härlig! Vi anlände till Café Cava strax före 19 (jag och körkompisen Ausdis tog bussen in) och folk droppade in allt eftersom. Klockan 19.30 var det fullt i lokalen och strax efteråt började vi sjunga. Vår gamla körfröken Madde kompade och vår andra gamla körfröken Jenny var publik. Vår nya körfröken Marie var lika energisk och glad som vanligt. Innan vi började sjunga värmde vi dock upp ute, och folk undrade nog vad vi höll på med:


De 4 första bilderna är på oss och den sista ovan är på vår härliga fröken Marie. Vi lockade nog in några med vår uppsjungning, för när vi sjöng var det knökat. Folk stod säkert 10 djupt i dörren.

Vi sjöng våra 5 låtar, tog en liten paus och sen flyttade vi ut och sjöng dem en gång till. Folk verkade uppskatta det och vi var väldigt nöjda. 8 av oss gick sen vidare till restaurangen runt hörnet, restaurang Barabicu, där vi tog ett glas vin eller öl. Jag och Ausdis kände oss lite trötta så vi åkte hem redan 21.30. Skönt att komma hem i någotsånär vettig tid.

Jag kollade på lite TV och kom inte i säng förrän vid 1. Vaknade vid 8 och fick lite smått panik för jag hade ingen aning om vilken dag det var. Hade jag försovit mig? Tänka lite grann.... japp, fredagsfrukost på jobbet igår = det måste vara lördag. Puh!

Sen dess har jag inte gjort något annat än tvättat och löst korsord alltså. Snart skall jag gå iväg och handla, har skrivit lång lista. Kanske...

Jag har haft en lite "följetong" på Facebook... I häcken på framsidan finns en kvist med gröna löv mitt i allt det gula. Den är envis. Det är intressant att se hur löven faller av, men kvisten är kvar. Här är korten jag tagit:


I måndags


I onsdags


Idag lördag

Idag är det 76 dagar kvar tills jag åker till San Francisco. Ni skulle bara ana vilken ångest jag har redan för flygresan. Bara en som är riktigt flygrädd kan förstå. Fattar inte hur jag kan vara så jävla korkad rent ut sagt att jag utsätter mig för detta. Idioti. Och jag grunnar mig så hur jag skall packa. Jag får "bara" ta 23 kg med mig. Dit är väl en sak, men hem! Jag vill ju kunna handla en massa. Jag får väl åka dit med endast ett ombyte eller nått, satsa på en Laundromat och handla det jag behöver. Jag har lyckats med konststycket att få punka på 2 par av mina Reebok Easy Tone denna veckan. Helt otroligt att det skedde samma vecka. Har 2 par kvar, fast de är vita och känns som om de är lite skeva i sulorna, jag går snett... Behöver köpa mig minst ett par nya så jag får väl åka till SF med ett par av punkaskorna på mig så jag kan slänga dem då jag köpt ett par nya... Det är ungefär halva priset på dem där jämfört med här.

Jag är också lite orolig/fundersam över hur det skall gå med mitt boende. Nu hoppas jag verkligen att familjen jag skall hälsa på inte använder Google Translate och läser det jag nu skall skriva... :) Jag har inte träffat dem på 13 år. När jag "annonserade" att jag skulle komma till stan sa de att de inte kunde erbjuda mig ett rum (de har flyttat till ett mycket mindre hus än när jag var där sist) men jag kunde få en madrass på golvet. Det räcker alldeles utmärkt till mig, men jag vill liksom inte tränga mig på. Det var ju ändå 13 år sen jag var där senast. Nej, nu ljuger jag. För 13 år sen var de här, jag har inte varit där på 15 år. I alla fall, jag har sagt att jag kan bo hos dem i 1-2 dagar och sen leta efter ett boende. Detta för att de billigare boenden jag kan hitta på nätet har sängloppor och mögel i badrummen enligt recensionerna, och jag vill se dem på plats innan jag bokar. Men min förhoppning är att de skall "övertala" mig att stanna på madrassen... då sparar jag 7-8000 kr... Är jag för feg? Men jag vill inte tränga mig på. Det är ju ändå 12 dagar vi pratar om, inklusive nyårshelgen... Men å vad mycket enklare (och billigare) det skulle bli. Att slippa gå på restaurang flera ggr/dag för att äta, att kunna fixa laktosfri mat själv i deras kök, att slippa bo bland loppor och mögel.

Ett annat alternativ är ju att jag slutar snåla och bokar in mig på ett medelklasshotell och har det bra. Pengar har jag, men det "gör ont" att åka bort på en resa som då skulle kosta ca 25.000 kr inklusive mat, exklusive det jag vill shoppa... Flyg- och tågresan går ju på 8.500 kr bara den och så boende och mat på det. Och shopping. Puh. Men jag får väl slå ut det på alla dessa år jag inte varit iväg på något (fast i år har jag ju varit på Kreta också...).

Nu skall jag vänta på maskin nr 2 och sen (kanske) gå och handla. Ha en skön lördag!!

2 kommentarer:

 1. ni verkar ha haft en trevlig musik kväll o flyga kan va läskigt men tror att du fixar det

  Har flyttat min blog nu till http://rothvoss.se en del jobb återstår men känns redan som jag gjorde ett bra val.

  SvaraRadera
 2. Du får ju jättebra hjärngympa på det där sättet! Toppen. Du slipper bli senil i förtid. ;)

  Vilken supergullig katt du har! Hon är ju bara för fin. :)

  Kul att du ska åka till San Franscisco och bra att du gör det trots din rädsla. Man ska ju utmana sina rädslor
  vilket är lättare sagt än gjort när rädslan tar över hela ens väsen. Jag kan vara sådan när en människa berör mig
  känslomässigt. Jag vill bara fly och springa iväg... Men när man vågar gå emot är det sååå skönt efteråt. Det har
  du säkert varit med om också.

  Kram och ha en mysig söndagskväll med kissen!

  SvaraRadera