lördag 23 november 2013

Lördagsmys

Gomiddag. Här lördagsmysas det för fulla muggar. Måste erkänna att trots att klockan är 12.50 så har jag inte klätt på mig. Jag har spenderat hela morgonen med att lösa korsord... det är mys för mig det. Bakom mig har jag haft en katt som har spunnit så högt att jag myser bara av ljudet.


Hon börjar sakta, sakta närma sig mig. Nästan varje natt sover hon åtminstone en stund hos mig. I natt gosade vi väldigt mycket. Jag vaknade flera gånger av att hon låg på min arm/bredvid mig och spann. Och tack vare min sömntablett så somnade jag om direkt :) Häromdagen la hon sig vid mina fötter när jag tittade på TV, det var första gången hon gjorde det.


Mysigt! Strax efter detta kom ex-matte och ex-husse och vi skrev på papprena för ägarbyte av Maggie. På torsdag den 28 november blir hon min på riktigt. Tjoho!

När jag skrivit på papprena fick jag stamtavlan. Då fick jag reda på att hennes riktiga namn är S*Gesmay's Black Magic Woman. Fint namn. Sen fick jag mig ett gott skratt, eller flera, när jag läste vad hennes föräldrar hette. Pappan hette S*Et Consortez Knut Hallonstrut! Haha. Och mamma hette DK* Norwegiannektar Askepot. Okey... mysko namn... läser vidare bland anfäderna och hittar bland annat (uppfödarnamnen utelämnade): Goggeletten, Elsa Beskow, Ronja Røverdatter, Biggles, Konfetti, Snofstofs Sonia Smoke Rings, Angel of Harlem, Sweet Surprize... Lustiga namn :)

Visst är hon vacker min Maggie?


Hon ser lite rufsig ut, och det tyckte ex-matte Jenny också. Så i morgon skall vi dit och hon skall badas. Skall bli spännande att se hur det går till, för det skall jag väl kunna lära mig?

Annars har här inte hänt så mycket. Fryser som bara den. Jag hade vinterjackan på mig torsdag och fredag och höll på att förfrysa på vägen till jobbet. 2 plusgrader var det. Hur fasen skall jag överleva vintern? På jobbet har jag fått ett sånt här:


Folk baxnar när de kommer in i mitt rum för att de tycker att det är för varmt... Klimakteriet? Men svettas man inte då???

På måndag blir det mindre kul för då skall jag till tandläkaren. På fredag blir det desto roligare, för då skall jag och kollegan I-M och se Magnus Uggla! Men först skall vi äta hotell Gothias berömda räkmacka. Det skall bli jättekul. Vi bokade detta tidigt i våras, när jag inte visste hur länge pappa skulle leva. Det känns konstigt att vi redan är här.

På tal om pappa så har jag tänkt på honom så mycket i veckan. I söndags var det ett halvår sedan han dog och han FATTAS MIG! Undrar om han vet hur mycket jag älskade honom? Vi sa det aldrig till varandra, men det var underförstått. Han ropade på mig sin sista dag, och det värmer så att han dels visste att jag var där och dels "brydde" sig.


Älskar denna bilden på oss. Puss pappa!

Usch nu blev jag gråtig igen.

Nu skall jag ta och klä på mig och kicka igång moppen och fixa lite ärenden. Ha en bra lördag!

2 kommentarer:

 1. Hallojsan
  Här är en till som fryser men det beror på nervsmärta, eller taskig termostat som jag har sagt genom åren. Men nu vet jag att när jag nu fryser om fötterna så beror det på nurosmärta.
  Har du alltidt frusit eller blev det så efter din operation? Har läst att andra fryser som är opade.
  Må så gott.
  Mamma Mia

  SvaraRadera
 2. Jag tror nog det har mer med åldern att göra. Om man fryser efter op är det väl för att man förbränner så mycket, och det kan man ju inte beskylla mig för att göra (gå ner alltså). Kram

  SvaraRadera