onsdag 27 november 2013

En dag av upp och ner

Gokväll. Nu är jag trött. Först jobb, sen gymmet och sen promenad hem. Skall bara skriva detta och sen blir det soffan.

Ja idag har det verkligen varit en dag av upp och ner när det gäller känslorna. Vi börjar väl med det braiga: Nu vet jag var jag skall bo under min resa till San Francisco. För ett bra tag sedan så lämnade jag ett meddelande på telefonsvararen hos min första familj, alltså de jag bodde hos mitt första år. I går morse fick jag ett mail. De sa att de hemskt gärna ville träffa mig när jag var i stan och vi bestämde att jag skulle komma dit på lunch på lördagen den 4/1. De berättade att de var bortresta 26/12-3/1. Hm tänkte jag, och kunde inte med att fråga rakt ut om jag skulle kunna få bo där. Istället frågade jag om de visste om något bra hostel eller B&B som inte hade loppor, löss och mögel (vilket många har när man läser recensionerna). Jag sa att jag kommer till stan 27/12 och då skall jag bo 2 nätter hos min andra familj, men sen har jag 10 dagar då jag inte vet vart jag skall bo.

I morse fick jag ett mail där de föreslog att jag bodde hos dem och passa deras katt från 27/12-4/1. De kommer hem på kvällen den 3/1, och så äter jag lunch med dem och deras son med familj den 4/1 och sen åker jag in till San Francisco och bor de 2 sista nätterna hos min andra familj. Första familjen bor i Oakland, på andra sidan Bay Bridge, det tar ca 30 minuter med tåg. Men vad gör det? Jag har någonstans att bo! Och det kostar mig ingenting!

Inte förrän nu så inser jag hur mycket energi jag har lagt på att oroa mig för detta. Hur jag skulle klara av att äta ute alla dagens mål, och få bra mat utan laktos. Hur det skulle vara att spendera nyårsafton själv på ett tråkigt hostel. Nu kan jag laga min egen mat och köpa hem något gott att äta och dricka och mysa framför TV:n på nyårsafton. Jag är så förbannat lycklig för att detta fixade sig! Fattar ni hur mycket pengar jag sparar? Dels på boende och dels på att jag slipper äta ute. 2 stenar föll från mitt hjärta.

Förresten, just nu om exakt en månad är jag halvvägs där, eller nått!

Nu till det mindre roliga. Givetvis handlar det om min moppejävel. I söndags, då jag varit på scouternas julbazar (mer om det nedan) och skulle åka hem, så gick gasvajern av. Sån himla tur att den gick sönder just när jag skulle starta. Det var bara att ställa in den i verkstan och vänta på att Marita skulle åka hem. 2 goa gubbar lovade dessutom att köra den till verkstan på måndagsmorgonen. Det gjorde de. Allt funkade på moppen när den lämnades in, förutom gasvajern då. När jag hade den inne för ett par veckor sedan och de bytte förgasaren fick jag tillbaka den och hastighetsmätaren, trippmätaren och indikeringslamporna för hel- och halvljus var trasiga när jag fick tillbaka den. De hävdade att allt hade råkat gå sönder EXAKT samtidigt, trots att det då funkade när jag lämnade in den och inte när jag hämtade den. Nåväl, förutom att de skulle fixa gasvajern så skulle de även sätta på vinterdäcken. Moppen var klar igår och jag åkte för att hämta den.

Jag satte i halsen när jag fick räkningen på 1.238 kr. 600 kr för att sätta på däcken, 178 kr för 2 sprillans nya slangar att sätta mellan fälgen och innerslangen (annars skulle det skava hål sa de) och resten för gasvajern och arbetet med denna. Hutlöst dyrt tycker jag. I alla fall hämtade jag den och efter 5 minuter inser jag att trippmätaren och hastighetsmätaren inte funkar. MEN VA FAN. Klockan var efter 18 så jag kunde inte vända. Skrev ett mail idag och undrade om de inte hade kollat det innan de lämnade ut den, och det hade de. Alltså: från det att moppen provkördes tills jag hämtade den så "råkade" dessa mätare "koppla ur sig själva". OK. Vi kom överens om att jag skulle åka dit på lunchen i morgon och de skulle fixa det snabbt medans jag slängde i mig lite mat. Hem och äta lunch idag och packa gymväskan och så ut i cykelrummet för att hämta moppen och ta den tillbaka till jobbet (så att jag skulle kunna åka till gymmet direkt efter jobbet).

Tror ni inte att det är punka på bakdäcket?! Det var inte många minuter det höll efter det att de hade bytt till vinterdäck. Jag är så förbannat trött på denna verkstad nu, som enligt de flesta skall vara 100 gånger mer seriös än den jag har anlitat sen jag skaffade min första moppe 1996. Men de kan man i alla fall lita på och de tar inte så hutlöst betalt. Nästa gång är det dit jag går.

Jag var arg så jag kokade när jag gick tillbaka till jobbet. Det riktigt rök ur örona på mig. Nu har jag väl fått ur mig lite frustration på gymmet men jag hade ju hellre gått omkring och varit så där superlycklig som jag var hela förmiddagen. Jävla skitmoppe.

Maggie och jag var hos exmatte Jenny i söndags morse och hon fick sig ett bad. Här är lite stilstudier:

Hon ser skitsur ut. Sedan vi kom hem så har hon inte varit glad på mig. Det är som om hon helt har förlorat förtroendet för mig. Så fort jag närmar mig henne så skyggar hon undan. På kvällen i söndags så satt hon med ryggen mot mig i soffan.


Enda gången jag får kela med henne är på nätterna. Inte alla nätter, men kanske var tredje. Då kommer hon och ligger uppe i hörnet av sängen, och jag får peta lite på henne. Men inte för mycket för då går hon. Hoppas verkligen att hon får tillbaka förtroendet för mig snart. Nästa helg skall vi till Ellös och då kommer hon väl att sura för att vi måste åka bil och att hon sedan hamnar på ett ställe hon aldrig varit på tidigare. Och 2 veckor senare kommer jag att "dumpa" henne där själv, i 3 veckor... Snacka om att jag kommer att vara "in the doghouse".

Bazaren då. Jag vann som vanligt hur mycket som helst. Förutom det på bilden nedan vann jag en sillburk, en burk sylt och en påse hela valnötter, dessa gav jag till Marita. Sylten, nötterna, chipsen, kaffet, cidern, godiset och kakorna var en stjärnvinst och låg i en spann. Resten var lösa vinster. Jag spenderade ca 350 kr. Mitt bidrag till scouterna, då jag inte längre är medlem och betalar medlemsavgift :)


Det var mest godis i specerilotteriet, därför länsade jag dem på nöt-vinster :)

Måste också visa Maggies nya fina vattenfontän. Jag fick låna en av Jenny först, för att se hur den funkade, men igår fick jag (alltså Maggie) en egen.


Lyxigt värre!

Nu har jag fått skriva av mig lite frustration, nu blir det soffan. Hoppas verkligen familjen jag skall bo hos har WiFi så att jag kan skriva blogg, surfa och hålla mig uppdaterad om vad som händer där hemma. Finns det folk som inte har det idag? Skrämmande tanke...

Ha en skön kväll! I morgon är en stor dag, då är Maggie MIN :)

2 kommentarer: