måndag 11 november 2013

Veterinären idag

Gomorron. Måndag igen. Jag tycker allt att det är måndag väldigt ofta :) Veckan som gått har varit lite stressig på jobbet, men i fredags gick luften ur mig när vi åstadkom det vi jobbat för under en lång tid.

I lördags morse började jag fundera på om det var något fel på Maggie. Hon uppförde sig som både Nellie och Cornelia gjorde när deras njursjukdom tog fart. Men inte lika mycket. Det får mig att tro att det är en urinvägsinfektion hon har. Jag pratade med veterinären igår och vi kom fram till att om läget inte blev ännu mer akut, så räcker det att vi går dit idag. Så vi bokade tiden 12.50 idag måndag. Kollegan kör mig och det slog mig igår att det är samma veterinärtid och samma chaufför som när jag lämnade in Cornelia dagen före hon avlivades... Inte tro på omen nu!

Maggie spinner i alla fall fortfarande och i natt var hon hos mig i sängen lite (vilket hon inte var natten mellan lördag och söndag). Det är bra tecken det. Jag släppte inte ut henne mer än 5 minuter igår, för om det är UVI så har hon troligen fått det av att hon sitter/ligger så mycket på min kalla altan. Så här:


Så 5 minuter var allt hon fick. Hon var lite sur på mig sen. Kan inte fatta varför det är så kul att bara ligga och titta på den död gata där inget händer...

Jag skall också prata med veterinären om vi inte skall skaffa ett annat foder. Det jag har nu är mer ett hålla-vikten-foder, som hon har fått "för lite" av. Men hon går inte ner något. Hållbarheten på det fodret är långt, så vi kan prova ett annat emellan. Stackars katten är så stor att hon inte kan slicka sig i rumpan, vilket hon har försökt med mycket nu när hon varit dålig.

Igår var det ju Fars dag. Jag har aldrig tänkt på det tidigare år, men katten vad mycket reklam det är för Fars dag under veckorna innan! Överallt! Det gör ju ont ju!

Oj, ser på termometern att det är -2°C ute. Det blir att ta fram vinterjackan idag tror jag. Jackan jag köpte på Maxi häromveckan har varit helt super, men den är lite för tunn för minusgrader. Vill inte ha vinter!

I lördags var jag förresten på IKEA. Moppade dit i regn och kyla för att leta efter en bra bordslampa/skrivbordslampa att ha på köksbordet när jag pärlar. Just nu flyttar jag skrivbordslampan varje gång. Men jag hittade ingenting. Tänkte köpa ett paket Kronljus och ett paket batterier, men när jag såg den milslånga kassakön så lämnade jag vagnen och gick. Jag åkte alltså hem från IKEA utan att ha handlat någonting. Jag tror aldrig det har hänt tidigare :)

Ni får hålla tummarna för Maggie idag, att det inte är något allvarligt. Fattar inte varför jag bara omger mig med människor och katter med njur- och urinvägsproblem...

Ha en bra måndag!

1 kommentar:

  1. Godmorgon, nu börja jag återhämta mig

    SvaraRadera