tisdag 24 december 2013

God Jul!!

Gomorron. Klockan är åtta och endast tomten är vaken. Och jag. Jag befinner mig hos bror i Borås och alla sover sött utom jag. Jag har legat på deras supersköna soffa i natt och sovit jättebra.

Först vill jag börja med att önska er alla en riktigt God Jul. Årets julkort såg ut så här, för er som inte fått ett eller sett det på Facebook:


Dålig bild här, men jag blev nöjd med det.

I fredags hade vi julavslutning på jobbet och sedan var det direkt hem och packa det sista. Janne kom med dynboxen strax före 17. Jag hade hittat en granne som kunde hjälpa till. Själva bärandet hade vi nog klarat av själva, men den var liiite bred så vi fick lyfta av hela altandörren. Det var inte det lättaste. Och att sen få på den igen.... men det gick. Här är den i alla fall på plats, fast inte fylld än.


Och här är Maggies annex:


Nu sitter det ett lock för ingången, så att inga andra katter gör sig hemmastadda där innan Maggie ens har flyttat in. Det fanns tyvärr ingen tid för henne att testa, det var direkt in i buren och iväg. Upp till Ellös. Där väntade mormor med Flygande Jacob. Mumsigt.

På lördagen slöade vi en del och så kom lillasyster på besök. Det var meningen att hon bara skulle stanna till middagen, men jag lyckades övertala henne att sova över. Då skulle jag få åka bil hem :) Vi hade en mysig dag/kväll och middagen stod jag för; fläskfilé. Hem med syrran på söndag förmiddag och fixa massa ärenden.

Igår var det jobb. Jag tror att det var 10 telefonsamtal på hela dagen till växeln (som jag hade), varav ETT kom efter lunch... Fram till 14.30 ungefär hade jag bra att göra, men sen blev det segare. Jag ringde mormor för att få en lägesrapport hur det går för Maggie. I söndags släppte jag ut henne och vi skulle se om hon vågade sig ner på gräset eller inte. Det gjorde hon = inte släppa ut igen förrän vi hade koppel och sele. Det där med att få fram en sele på ett kort tag var inte det lättaste. Jag ringde ex-matte Jenny för att kolla om hon visste om man kunde köpa en sele på Maxi, men det kunde man inte. Längre än så skulle jag inte hinna ta mig efter jobbet, slutade 16.30 och bussen till Borås gick 17.15. Efter en liten stund ringde Jenny tillbaka och sa att hennes man Magnus skulle köra bort till mitt jobb med Maggies gamla sele. TACK! I morgon juldagen får Marita med sig den (och annat jag glömt, som t.ex. strömsladden till hennes fontän...) upp till Ellös.

Innan jag åkte hemifrån satte jag upp de sista av julkorten jag fått i år:


Tydligen har jag fler att vänta för kusin hittade inte sitt på väggen. Ingen mer post för mig innan jag åker till USA, så det väntar förhoppningsvis på mig när jag kommer hem.

Jag kom iväg med bussen och hade en skön resa till Borås. Verkligen en bekväm buss. Väl framme blev jag mött av svägerskan och 2 av de 3 barnen (Isac och Emma, Rebecca är hos pojkvännen i Holland). Gnistrande gran hade de också, fast inte riktigt så här gnistrande, det är Google+ som återigen har "fixat till" ett av mina kort:


God mat bjöds det på: glöggryta och hembakat bröd. Den grytan var väldans god, måste be snällt om receptet.


(Nej, jag orkade inte allt).


Väldigt vackert bröd.

Brasan tändes (dvd) och vi spelade spel.Isac var inte med, Emma gav upp ganska fort. Jonas och Kati vann varsin gång. Det gick alltså inte så bra för mig...

Sen avslutade vi kvällen med Galenskaparna, helt enligt tradition:


Idag kommer Katis föräldrar, så vi blir inte så många. Skönt. Vi skall "Skajpa" med syrran med familj och Rebecca i Holland, så det blir ju som om vi är fler :) I alla fall ett litet tag.

Hoppas ni får en lugn och skön jul, om det är det ni vill ha, eller en stojig och stimmig jul, om det är det ni vill ha :) Stor julekram!!

2 kommentarer: