fredag 20 december 2013

Om en vecka...

Gomorron. Om en vecka exakt så har jag 1 h kvar tills bussen kommer fram till Kastrup. Hoppas jag har lyckats sova lite på vägen. Jag har nog ännu mer resfeber då än vad jag har nu, så det är inte säkert jag har lyckats sova... Jag kan inte fatta att det är så nära nu! Fast jag har en miljon saker att göra innan dess. Jag tog fram resväskan igår, samtidigt som jag tog fram den mindre för att packa inför Ellöshelgen, och insåg att jag har EN hel dag kvar hemma (nästa torsdag) innan jag åker...


Jag tror nog att Madame inte hade tyckt det vore så kul att resa så långt... Hon satt dock i väskan och pep ett bra tag. Sen la hon sig i den och helt plötsligt flög hon ur den, och attackerade någon osynlig varelse. Sen ner i den igen, med huvudet lägre än kanten så att hon sakta kunde lyfta det och spana över kanten, och så attackera igen. Den där väskan var kul ett bra tag.

Känns lite tråkigt att jag nu skall lämna bort henne i 3 veckor, den senaste veckan har vi kommit väldigt nära varandra. Jag får krama och kela riktigt mycket, och jag vaknar nästan varje natt när hon buffar på mina händer så att jag skall kela med henne. Men jag tror att hon kommer att få det jättebra hos mormor och Janne.

Veckan som gick var hektisk, men jag avbeställde faktiskt teorin tisdag och onsdag. Istället tar jag de 2 kurserna i slutet av januari/början av februari, när nästa omgång börjar. Jag har flängt runt och fixat 1.000 saker så igår kunde jag faktiskt gå direkt hem från jobbet utan att göra några ärenden.

Idag är det "jullunch" på jobbet, vi har ingen vanlig lunch utan jobbar fram till kl 14. Då bryter vi och de andra äter smörgåstårta. Det är för mycket laktos i den för mig, så jag får ICA Maxis underbart goda räkmacka. Sen har vi jullotteri och så brukar vi få en kasse med lite spännande mat. Sen går vi hem.

Då kommer Janne med min dynbox som han kört från Ellös. Just nu är det lite osäkert hur vi skall få den igenom lägenheten, eftersom jag inte har lyckats skaffa någon bärhjälp. Jag satte upp en lapp på soprumsdörren igår, och efterlyste en granne som var hemma vid 16.30 och kunde hjälpa till att bära en kort stund, men jag har inte fått något svar. Vi får se hur det går.

Sen åker vi alltså med upp igen, och jag tar tidiga (11) bussen hem på söndag. Sen jobba på måndag och så direkt till Borås, så jag måste tvätta och packa på söndag eftermiddag. Brorsan kommer alldeles strax och hämtar påsen med julklappar, så jag slipper släpa den på bussen på måndag. Idag jobbar han allra sista dagen på sitt jobb här i närheten, ett jobb som han först trivdes väldigt bra på men sen fick han alldeles för mycket att göra. Nu har han istället fått jobb hemma i Borås, och slipper att pendla varje dag. Jag är så glad för hans nya jobb, men jag kommer att sakna att han kommer hit och sover över ibland.

Jag höll förresten på att missa något väldigt viktigt... ESTA tror jag det heter, ett inresetillstånd man måste ansöka om innan man åker till USA. När jag åkte senast, 1999, behövdes inget sånt, så jag hade inte en tanke på detta. Tack vare ett par Facebook-kompisar har jag nu ansökt om, och betalat för, detta inresetillstånd. Puh. Hade kunnat bli knepigt på Kastrup eller SFO annars...

Igår kom lillasyster och fikade med oss på jobbet, och hon och jag bytte julklappar. Jag fick ett jättefint kort på Vincent och en "pluring" (en sån man sätter disktrasan/diskhandduken i) och denna:


Mycket passande. Tack syrran!!

Titta vad jag hittade på Maxi när jag var där igår (sorry för mycket suddig bild):


De har tagit in både sjögräsnudlar och shiritakinudlar! Nu slipper jag åka till COOP för att handla dem. 1 kr dyrare än COOP, men jag slipper ju åka dit bara för att handla dem. Tack Maxi! Älskar sjögräsnudlarna, jag äter dem till nästan varje lunch och middag. Nu har jag fått Maritas syster L frälst på dem också, och denna gången har jag med mig 4 påsar till mormor.... Halva Ellös äter dem snart :)

På tal om Maxi... i år hade de samma julklapp till sina trogna kunder som förra året: handla för 1.000 kr vid ett tillfälle och få ett presentkort på en heldag på Hagabadet, värt 550 kr. Då liksom nu så konstaterar jag att jag som ensam inte har en chans att handla för så mycket vid ett tillfälle. Så i år mailade jag dem och tackade för julklappen och förklarade att jag tyvärr inte kunde utnyttja den. Väntade mig inte ett svar, utan ville bara tala om att det är ju en enorm skillnad på ett ensamhushåll eller t.ex. en trebarnsfamilj när det gäller hur mycket man handlar för. Jag är extremt trogen Maxi, men kan inte handla för så mycket. Jag fick i alla fall svar från butikschefen att jag skulle kontakta honom när jag var i butiken nästa gång, så skulle jag också få ett presentkort. Det hade jag verkligen inte väntat mig, det gjorde mig väldigt glad. Så igår fick jag det och det gäller hela nästa år! Jag var lite rädd för att det bara skulle räcka ett par månader, för jag har inte en timme eller en semesterdag som jag kan ta ut förrän vi får nya 1 april... Så än en gång: Tack Maxi!

De flesta går väl på julledigt idag, är det någon mer än jag som jobbar på måndag? Vi är i alla fall väldigt få på mitt jobb.

Vet ni om att det vänder i morgon? Från och med i morgon blir det bara LJUSARE för var dag. Tyvärr går det ju förbannat långsamt i början, men vi är i alla fall på väg åt rätt håll!

Ha en underbar fredag! Nu kommer lillebror!

2 kommentarer:

  1. Härligt dit vill jag med åka

    SvaraRadera
  2. Sjögräsnudlarna låter spännande. Kokar du dom bara i saltat vatten? Eller har du nån krydda i? Är dom nyttigare än vanlig pasta?Jag måste nog testa nästa gång om dom finns här på Maxi. Många frågor blev det...
    Ha en trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera