måndag 30 december 2013

Lördag

Jag sov som en kratta under natten (hur katten sover en kratta förresten...). Var vaken under natten, kollade lite på Ghost Whisperer på surfplattan, men vågade inte för mycket då batteriet var på upphällningen.

På morgonen tog jag en promenad, på jakt efter mat. Jag hade fått höra att Whole Foods kanske skulle ha laktosfri yoghurt. Det var en bra bit dit, men jag gick.


Köpte mig en te "to go" och kände mig som en äkta amerikan.


Hittade till slut (efter tredje affären) laktosfri yoghurt.


Är inte folk laktosintoleranta här????

Resten av dagen ägnade jag åt att återupptäcka College Avenue, som går ett kvarter från där jag bor. Efter jag varit och handlat det jag hittat på Whole Foods, och lämnat det hemma, gick jag åt andra hållet. En bra bit bort hittade jag en annan Safeway och kunde bunkra lite Diet Pepsi. Tillbaka hem igen.

Klockan 17 kom Eric och hämtade mig. Min bebis. Han var 2 månader när jag passade honom. Nu är han 23. Vart fan tar tiden vägen? Jag blir ju inte äldre...

I alla fall körde han mig, och Jane, en vän till familjen, hem till Carol och Ed.


Ed stod och grillade till oss på bakgården.


Så fräckt att se citroner växa på träd. Inget man är van vid...


Jane och Piper. Piper var 2,5 år när jag passade henne...


Mamma Carol.


Pappa Ed.


Jag och Eric.


Max, som föddes efter jag arbetade för familjen (nu 18) och mamma Carol.


Det tekniska samhället... alla pillar med sina telefoner. I själva verket försöker de få det så att Jane kan "texta" de andra. Inte lika lätt i USA som hemma, det beror helt på om man har iPhone eller Android eller någon annan variant, det går inte bara att sms:a "över gränserna".

Kom hem sent, 22.30, efter en vansinnigt trevlig kväll. Jag älskar verkligen dessa människor. Stora kramar och bara välkommen rakt in. Så härligt. Jane sa till mig "your are such a nice person". Det värmde. Och så sa hon "next time you'll have to come visit me". Så gott att höra.

Eric körde oss hem, och jag kunde testa laddarna jag fått låna av familjen. En adapter, som alltså går från Europeisk till Amerikansk och så en USB-laddare. Allt är räddat. Puh.

Jag trodde att jag kommit över min jetlag på ett dygn, eftersom jag varit uppe så länge och gick och la mig i normal tid. Men icke. Vaknade, trots sömntablett, klockan 3 och var klarvaken. Kul. Not. Tur att jag hade ström i datorn så att jag kunde klämma ett par avsnitt av NCIS.

Nu orkar jag inte mer. Får berätta om min söndag imorgon måndag. Tog säkert 100 bilder idag, så det handlar om att välja...

Ha det bra!

8 kommentarer:

 1. Härligt att höra att du har det bra, att resan verkligen är lyckad och värd din flygskräck. Men nu måste du se till att sova.....zzzzzzzzzz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick sova riktigt bra i natt :) Vaknade bara en gång men lyckades somna om.

   Radera
 2. Jag tror många köper sojaprodukter istället om de är laktoskänsliga. Sojamjölk finns ju överallt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar inte soya, det är för sötsliskigt, i alla fall det jag köpt hemma...

   Radera
 3. Ingen vinter där :)

  Ja snart nytt år, nya möjligheter
  Häng med på min utmaning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt dem är det det. De går omkring i tjocka jackor och stövlar, jag i capribyxor och sandaler :)

   Nej tack, vill inte känna pressen på att fotografera/publicera varje dag. Det blir bara krystat om man måste visa något.

   Radera